Horned Lizard

אורן הראלאותו בחור שמוכר הילודרמות, horned devils, בבון לבקן ושד טזמני.
חחחח 😄
אורן הראלאותו בחור שמוכר הילודרמות, horned devils, בבון לבקן ושד טזמני.
הצלחת להוציא ממני צחוק
מה אורן באמת שד טזמני ,ובבון לבקן??? תמיד רציתי בבון לבקן בגינה:P ועכשין לעיניין .תנסה לדבר עם רפי כנראה יש לו.
"כנראה יש לו"?? ממש לא..
באופן אישי לא ראיתי כאלו בארץ ב15 השנים האחרונות..
הם אגב צריכים חומצת נמלים כחלק בלתי נפרד מהדיאטה.
לפני שנה בערך רפי יפרח הביא רביעייה אם אני לא טועה
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
בקיצור, לא כול דבר שרואים בנשיונאל ג'יאוגרפיק כדאי, רצוי, או אפשר, לחפש להביא הבייתה.
אדרי- אני מניח שאתה מתכוון ללטאת ארמדיל??
כי Horned לא ראיתי אצלו באף שלב.
אומנם לשתיהן עור מחוספס, אבל פה בערך נגמרת ההקבלה.
הכוונה היא ל Horned ללא ספק. זה היה לפני קרוב יותר לשנתיים למיטב זיכרוני
אני יודע כי הייתי אמור לרכוש אותן ממנו עד שהבנתי שהוא רוצה כמה אלפים על לטאה של 5 דולר.

לא לטאה שאני ממליץ לכל מגדל אלא רק למגדל מנוסה מאוד שהתכונן מראש ויש לא מעט ללמוד לפני ששוקלים להביא אחת. יש כמה סיבות שהן לא יותר נפוצות בתחביב
דניאל הזמן לא עובר כל כך מהר..
זה היה לפני שנה
אני התכוונתי לראשנה,
המאונטיין היא להבנתי משהו שונה בתכלית.. ואני זוכר שכאלו באמת ראיתי אצל רפי. אני מניח שלא אליה התכוון פותח השירשור אלא לHorned Lizard..
דניאל- מדוע היא מורכבת לגידול? תן לנו טיפה רקע, אם אפשר :) .
אמרת בעצמך אסף,
אוכלת רק נמלים.
נכון אסף.
הבעיה העיקרית היא שאין כל כך הרבה מידע עליהם מאחר והן לא נפוצות אפילו בגני חיות.
הצלחתי ליצור קשר עם בחור שמשקם בעלי חיים ומשחרר אותם חזרה לטבע בארה"ב והוא הסביר לי לא מעט עליהן.
בנוסף יש לי שני ספרים מצויינים שמכילים מידע עליהם. אני אצרף קישור מאוחר יותר היום למי שמעוניין.
המראה שלהן מאוד מיוחד, אבל זו חיה שרוב היום שוכבת ללא תזוזה, בהסוואה מצויינת, וזה פחות מושך מגדלים.
הדיאטה של רוב חברות המשפחה הזו מבוססת על נמלים בלבד, ורק מינים בודדים מתוכה ניזונים ממגוון גדול יותר של חרקים .
בארה"ב מגדלים אותן על בסיס של נמלי קציר. הנמלים האלה נפוצות גם בארץ והן פעילות רוב השנה אבל זה ממש לא סיפור פשוט להקים גרעין שלהן מאחר והן צריכות שטחים ענקיים לקן. הן גם לא פעילות בחורף אז צריך למצוא סידור אחר
אין גידול מסודר או ריבוי ולכן רובם המוחלט של הפרטים מגיעים מלכידות טבע עם הבעיות הנלוות לזה