ערך תזונתי

עמוד 1 מתוך 2
שלום לכולם,
אחרי שקראתי הרבה שירשורים בפורום הבנתי שלא כל כך מומלץ לי לגדל צרצרים מסיבות נוחות ובגלל שהם קשיםלגידול(לפחות כך הבנתי).
השאלה היא;איזה חרקי האכלה דומים בערכם התזונתי לצרצר?האם הם קלים לריבוי?
תודה לעונים,
ירון
עדיף זחלי קמח,יותר שקטים,מתרבים יותר טוב,יותר מזינים,יותר קלים לתפיסה,פחות מגעילים...
Liel Ben haim
:)
זחלי קמח הם "שמנים" מדי בשביל להאכיל רק בהם והם גם יכולים לשעמם את הזוחל שאתה מאכיל אותו בהם.
אני מציע לגדל גם זחלי קמח וגם מין כלשהו של תיקן אם אתה לא רוצה לגדל צרצרים.
1997nlזחלי קמח הם "שמנים" מדי בשביל להאכיל רק בהם והם גם יכולים לשעמם את הזוחל שאתה מאכיל אותו בהם.
אני מציע לגדל גם זחלי קמח וגם מין כלשהו של תיקן אם אתה לא רוצה לגדל צרצרים.
זהו שיש לי בעיה עם תיקנים...
טוב,כנראה שאני אצתרך להתמודד עם ה"בעיה"
עדיף תיקנים מצררים....
צרצרים אחי אתה לא תשרוד( אני לא גידלתי,אבל אני יודע מה זה שיש אחד בבית......)
Liel Ben haim
בתאכל'ס,אני עוד לא מצליח להבין איך לעזאזל מגדלים אותם זה לא מסתדר לי בראש...
yaron25253בתאכל'ס,אני עוד לא מצליח להבין איך לעזאזל מגדלים אותם זה לא מסתדר לי בראש...
את מה?
Liel Ben haim
צריך להבדיל בין הזחלי קמח הקטנים והגדולים.

Tenebrio molitor

http://www.meital-labs.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=11&Itemid=17

Zophobas Morio

http://www.meital-labs.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=16

הקטנים נחשבים למאוד מאוזנים ורון טרמפר לא פעם הצהיר כי האוסף שלו כולו ניזון באופן בלעדי מזחלים אלה ושיגשג(עם סיפוק סידן וויטמינים כמובן). זה לא פרקטי החל מנקודה מסויימת להאכיל רק בזחלים אלה כי הגודל שלהם ממש זניח לעומת שממית מנומרת בוגרת.

הגדולים עשירים יותר בשומן ולכן רצוי "למהול" את התזונה עם חרקים אחרים.

בדר"כ ככול שהחרק פשוט יותר לתחזוקה וגידול, זה בא על חשבון הרבייה שלו.
תיקנים נצמדים וגולגולת המת למשל מאוד פשוטים לגידול, אינם מטפסים ואינם בורחים לשום מקום- אבל מחזור הריבוי שלהם מאוד ארוך.
לעומת זאת, תיקנים אפריקאים מסוגלים לטפס, עלולים לברוח(ולרוב מצליחים!) אבל מתרבים בכמויות.
ליאלpyton342
yaron25253בתאכל'ס,אני עוד לא מצליח להבין איך לעזאזל מגדלים אותם זה לא מסתדר לי בראש...
את מה?
את הצרצרים
אורן הראלצריך להבדיל בין הזחלי קמח הקטנים והגדולים.

Tenebrio molitor

http://www.meital-labs.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=11&Itemid=17

Zophobas Morio

http://www.meital-labs.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=16

הקטנים נחשבים למאוד מאוזנים ורון טרמפר לא פעם הצהיר כי האוסף שלו כולו ניזון באופן בלעדי מזחלים אלה ושיגשג(עם סיפוק סידן וויטמינים כמובן). זה לא פרקטי החל מנקודה מסויימת להאכיל רק בזחלים אלה כי הגודל שלהם ממש זניח לעומת שממית מנומרת בוגרת.

הגדולים עשירים יותר בשומן ולכן רצוי "למהול" את התזונה עם חרקים אחרים.

בדר"כ ככול שהחרק פשוט יותר לתחזוקה וגידול, זה בא על חשבון הרבייה שלו.
תיקנים נצמדים וגולגולת המת למשל מאוד פשוטים לגידול, אינם מטפסים ואינם בורחים לשום מקום- אבל מחזור הריבוי שלהם מאוד ארוך.
לעומת זאת, תיקנים אפריקאים מסוגלים לטפס, עלולים לברוח(ולרוב מצליחים!) אבל מתרבים בכמויות.
רון טרמפר מגדל רק שממיות מנומרות?
אין לי מושג.
הוא נחשב ל"אבי" השממיות המנומרות בשבי... האלבינו הראשון שהוכנס בשבי מכונה "טרמפר" על שמו.
כשאמר זאת, הוא התייחס לשממיות מנומרות- כך שאין בהכרח להחיל את זה גם על לטאות אחרות.
אני קראתי באתר של מיטל מעבדות ולפי מה שכתוב שם על זחלי הקמח,הערך התזונתי שלהם יותר טוב מאשר של צרצרים.(זחלי הקמח הקטנים).
זחלי קמח:
נוזלים-64 אחוז
חלבון-20 אחוז
שומן-5 אחוז
צרצרים:
נוזלים-70 אחוז
חלבון-18 אחוז
שומן-5 אחוז
yaron25253אני קראתי באתר של מיטל מעבדות ולפי מה שכתוב שם על זחלי הקמח,הערך התזונתי שלהם יותר טוב מאשר של צרצרים.(זחלי הקמח הקטנים).
זחלי קמח:
נוזלים-64 אחוז
חלבון-20 אחוז
שומן-5 אחוז
צרצרים:
נוזלים-70 אחוז
חלבון-18 אחוז
שומן-5 אחוז
גם אני לא מבין איך מגדלים צרצרים...
והזחלי קמח הם משמינים מדיי וזה לא בריא....
Liel Ben haim
ליאל אתה צץ בלי לקרוא בכלל את השרשור ויורה עובדות.
אני מבקש ממך להפסיק לענות כאילו אתה מגדל מנוסה, כי משאלותיך ותשובותיך הפזיזות ברור שלא- ואתה מטעה אנשים אחרים.

זחלי קמח קטנים הם -מצויינים-, הבעיה היא שהם קטנים, ולכן אינם פרקטיים לשממיות מתבגרות ובוגרות.
זחלי קמח גדולים אכן בעלי אחוז שומן יחסית גבוה ולכן רצוי שהתזונה תהיה מהולה גם עם תיקנים\צרצרים.
ואם אני נותן כמות יפה של זחלים לכל לטאה,זה בסדר?
גם חשבתי על זה ואני יכול חודש להאכיל רק בזחלי קמח קטנים וחודש לקנות ממישהו שמוכר ברחובות בזול צרצרים בכמות שתספיק לי לחודש.
כמו שאמרתי, רון טרמפר נשבע שהוא החזיק אוסף ענק רק על זחלים מהמין הקטן, ואני נוטה להאמין לו :D
אבל כמות נאה זה -באמת- כמות נאה... זה מספר עשרות כול יום לכול שממית.
מה הגודל של השממיות שלך? ובנות כמה הן? עם הם מתבגרות, או בוגרות. זה בסדר לתת שני זחלי ענק 2 זחלים לכל שממית פעם ביום ,ופעם בחודש, או חודשים להביא צרצרים, או תיקנים אפריקאים .אבל רק להבא שתדע, לפני שקונים שממיות, או ביכלל לטאות אוכלות חרקים .כדי להיות מאורגנים כמה חודשים לפני הקנייה ,עם 2 ,או 3 תרביות של חרקי ההאכלה. ואחר שיש לך כמות יפה, אז כדאי לקנות את השממיות ,או החרדון.
אנוליסמה הגודל של השממיות שלך? ובנות כמה הן? עם הם מתבגרות, או בוגרות. זה בסדר לתת שני זחלי ענק 2 זחלים לכל שממית פעם ביום ,ופעם בחודש, או חודשים להביא צרצרים, או תיקנים אפריקאים .אבל רק להבא שתדע, לפני שקונים שממיות, או ביכלל לטאות אוכלות חרקים .כדי להיות מאורגנים כמה חודשים לפני הקנייה ,עם 2 ,או 3 תרביות של חרקי ההאכלה. ואחר שיש לך כמות יפה, אז כדאי לקנות את השממיות ,או החרדון.
לא אמרו לי בת כמה היא
יש לי זחלי קמח קטנים ואני נותן לה כל ערב 5-6 זחלים.
אין לי בעיה לספק לה פעם בחודש צרצרים ותמיד יש לי כסף בצד בשביל חרקים ושאר צרכים ואני גם גר קרוב לבית החיות אז אין לי בעיה לנסוע לשם זה 5 דקות מהבית שלי.
אני שאלתי את השאלה כי אני מתכנן לקנות מס' זוחלים בקרוב.
בסוף אני ארבה צרצרים כי מצאתי אצל סבא שלי בחצר פינה מקורה עם חשמל ושם אני אגדל אותם.
הבנתי ,בהצלחה עם זה .אבל שוב צרצרים זה סיוט להרבות אותם ,תיקנים אפריקאים יותר עמידים מהם. עדיף לך מקסימום לקנות כמות של 50 צרצרים, ולעשות להם גאדלוד ,ואז להאכיל בהם .לא כדאי לך להרבות סתם באלאגן.