איך אני אמור לדעת כמה וואט טוב לזוחל שלי וכל וואט מדיע למעלות אחרות או מה נגיד 25 וואט לכמה מעלות הוא מגיע אני צריך משהו שישמור על 30 31 מעלות
תודה לעוזרים 😄
כפירזה לא עובד ככה ליאל! אל תגיד לו סתם הוא עוד ישרוף תנחש!
תראה זה תלוי לאיזה טרריום ומה אמצעי החימום (כבל, מנורה, כרית חימום) תתן קצת יותר פרטים שנוכל לעזור לך.
בלי קשר אתה תמיד יכול ללכת על הדרך הבטוחה ולקנות טרמוסטט והוא ישמור לך על טמפרטורה מאוזנת שאותה תבחר.
באיזה נחש מדובר?
אמרתי בידיוק מה שצריך להגיד,
ופותח השרשור,אם זה כבל חימום אז אפשר לשלוט בו לפי צימצום הרווחים בין ליפוף לליפוף,
תקרא על זה קצת .
אי אפשר להגיד "25 וואט מגיע ל30-31 מעלות", זה לא עובד ככה כי יש כמה אמצעי חימום שכל אחד מגיע לטמפרטורה שונה ב25 וואט, חוץ מזה כל מוצר של חברה שונה יוציא טמפרטורה קצת שונה כי המוצר בנוי מחלקים אחרים.
בכל מקרה, יש כמה אמצעי חימום. המועדפים ביותר הם כבל חימום או משטח חימום. תחפש קצת מידע פה באתר ותמצא מהר, זה ממש לא מסובך ואם אתה רוצה להיות בטוח שאתה שומר על טמפ' אתה יכול לקנות טרמוסטט
כפירזה לא עובד ככה ליאל! אל תגיד לו סתם הוא עוד ישרוף תנחש!
תראה זה תלוי לאיזה טרריום ומה אמצעי החימום (כבל, מנורה, כרית חימום) תתן קצת יותר פרטים שנוכל לעזור לך.
בלי קשר אתה תמיד יכול ללכת על הדרך הבטוחה ולקנות טרמוסטט והוא ישמור לך על טמפרטורה מאוזנת שאותה תבחר.
באיזה נחש מדובר?
אמרתי בידיוק מה שצריך להגיד,
ופותח השרשור,אם זה כבל חימום אז אפשר לשלוט בו לפי צימצום הרווחים בין ליפוף לליפוף,
תקרא על זה קצת .
אבל אין מושג ביכלל לאיזה אמצעי חימום הוא מתכוון. נראה לך שמנורה לדוגמא של 25 וואט יכולה להגיע ל 30 מעלות?! כי אני כבר 15 שנה מנסה את זה בשביל לחסוך חשמל ועוד לא הצלחתי...
או כבל לשים מתחת לעץ סנדוויץ מצופה פורמייקה?? גם לא אפשרי ומסוכן, לכן צריכים לדעת באיזה טרריום מדובר ומה האמצעי חימום שלו לפני שעונים סתם כי כבר היו מקרים מעולם :|
בוא נתחיל מיזה שתגיד לנו ממה בנוי הטרריום-זכוכית/עץ?
החומרים האלה מגיבים שונה לאמצעי חימום שונים..
אם זה עץ אני אישית ההיתי מעדיף לעבוד עם מנורה ולא עם גוף חימום שבא במגע עם רצפת הטרריום.
אם זה זכוכית אין שום בעיה לחמם עם כבל או שטיח חימום..
משטחי חימום עם טרמוסטט קל מאוד להשיג ולקבוע את הטמפ' הרצויה
כבל חימום קובע את הטמפ' לפי גודל וצפיפות הליפופים שאתה עושה (גם לו אפשר לחבר טרמוסטט)
הכל תלוי בבריחה של החום, אם זה משטח חימום של 5W. שהוא בלחץ בין המשטח זכוכית לבין הקלקר יכול להגיע בכייף ל 30 מעלות.
אצלי משטח של 7W הגיע בצורה כזאת ל 42 מעלות.
צריך לדעת מה עושים ולעשות את זה כמו שצריך. (כן, אני אשמע לרגע כמו אלון מזרחי)
אגב, בשביל משטחים- 25W (אמנם לא קיים) אבל זה גדול.
גודל מסויים של המשטח מסוגל לייצר עד הספק מסויים.
ז"א שלא יכול להיות משטח בגודל 15*15 עם 20W.
20W זה משטח גדול, 20 * 80 בערך. ואם שמים אותו מתחת לטרריום בלי לאפשר בריחה של חום אז רוב הסיכויים שהזכוכית תתפוצץ.
אני קניתי סרט חימום בערך 20 וואט כמה מעלות זה צריך להגיע וכמה עולה טרמוסטט הכי זול והכי פשוט שיש היום אים לא צריך טרמוסטט ויש דרך לווסת את המעלות אשנח לשמוע
reptileboy001אני קניתי סרט חימום בערך 20 וואט כמה מעלות זה צריך להגיע וכמה עולה טרמוסטט הכי זול והכי פשוט שיש היום אים לא צריך טרמוסטט ויש דרך לווסת את המעלות אשנח לשמוע
מצטרף לשאלה של הטרמוסטט
והוויסט הולך לפי הליפופים (שאתה אמור סרט אתה מתכוון לכבל כן?) יש מדריך באתר אבל העיקרון הוא לשים על חצי מהתחתית של הטרריום (מבחוץ כמובן) את הכבל חימום בצורת הרבה S ומשחקים אם המרווח בין שורה לשורה כמה שיותר מרווח פחות חום..
"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
כפיריש באי בי מעולים ב 12$ שזה מאוד זול לטרמוסטט שאתה מקבל (שהוא טוב)
אתה יכול לשלוח לינק?
"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^