טרריום ונשל למתכדר קטן.

וואו כמה זמן לא הייתי פה...

אהלן :D

הבאתי לפני 3 שבועות בערך מתכדר קטן (כ 50 ס"מ, בן 3 חודשים בערך) שאוכל יופי מהרגע שהגיע ומאוד סקרן ונהנה על הידיים.

עכשיו יש לי 2 שאלות לגביו -
1. לפני מספר ימים התחיל לתפוס גוון אפרפר והעיניים התאפרו גם (כיאה לפני נשל אם אני לא טועה) אך ביומיים האחרונים הוא חזר לצבע הרגיל ואין נשל... נורמלי? מה לעשות?

2.הוא כ 50 ס"מ ושוכן בפלסטיקה של 35-40 ס"מ אורך ו20 ס"מ רוחב. יש לי טרריום שמחכה לו בגודל של 60 ס"מ אורך ו40 רוחב, ועוד איזה 50 ס"מ גובה. אפשר להעביר אותו כבר לשם או שהוא קטן מדי?

תודה רבה! :)
אמא אומרת שהילדים האחרים לא מבינים, ושאני מיוחד והם מקנאים בי :)
1)
ה"אפרוריות" שראית הוא חומר שהם מפרישים ליפני הנשל ורואים אותו למשך 3-4 ימים..
לאחר מכן כבר לא רואים את זה יותר..מהרגע שהוא הפסיק סימן שתוך ימים ספורים הוא ישיל 3-4 ימים בערך..
בקיצור-תקין לחלוטין וחלק בלתי נפרד מתהליך ההתנשלות

2)אתה כבר יכול להעביר אותו לבית החדש..

בהצלחה
הוא עכשיו מתנשל והוא נראה שהוא מתאמץ קצת, בפלסטיקה יש סה"כ קופסאת פלסטיק עם מים ומסתור מפלסטיק בלי איזה פינה חדה... יש משהו שאני אוכל לשים לו שיעזור לו להתנשל? חשבתי על איזה 2 אבנים אבל עכשיו להתחיל לחטא אותן וכו' ייקח זמן...
הוא מתנשל לא בהצלחה, בינתיים חלק קטן ירד וזה נראה כאילו זה פשוט נקרע וזה לא יורד בשלמות כמו שזה אמור לרדת...פיזרתי טיפה מים בצד החם של הטרריום שייתן עוד לחות ושמתי משהו שיהיה לו להתחכך עליו אבל כרגע ללא הצלחה....טיפים?
אני הייתי שם נייר סופג רטוב כמצע ומשאיר אותו כך עד הבוקר. סביר להניח שהוא יסיים את ההתנשלות בהצלחה.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
אסף אפלאני הייתי שם נייר סופג רטוב כמצע ומשאיר אותו כך עד הבוקר. סביר להניח שהוא יסיים את ההתנשלות בהצלחה.
ובמקרה שגם זה לא עוזר תעשה לו אמבטיה לרבע עד חצי שעה שהמים ירככו את הנשל ויעזרו לא להוריד הכל...אם כל הנשל לא יורד יש לחזור על הפעולה גם ביום שלמחרת ולהמשיך לשכן אותו בתנאים שאסף אמר.