הדברים שאתה אומר, אפשר לייחס לבואות הוג איילנד נקיים.
הן אכן בהירות, ואפשר לכנותן הייפומלניסטיות באופן טבעי- אצלן, שלא כמו המופע, לא מדובר בתכונה שמקורה בגן אחד. על כן הייפו וסלמון הם מופעים שאינם קשורים לעובדה שבואות הוג איילנד קרוס מפתחות פחות מלנין באופן סטנדרטי. אי אפשר להבטיח שצאצא של הוג איילנד יהיה הייפו.
כשאתה מדבר על הוג איילנד קרוס, מדובר בעצם בבואה שהיא לא הוג איילנד, אלא שמתישהו בהיסטוריה, זיווגו הוג איילנד נקי עם בואה קולומביאנית או בואה מתפוצה אחרת... והנחש הנ"ל הוא צאצא מאיזשהו דור.
ככול שבנחש יהיה יותר "דם הוגי", ההשפעה של התפוצה תהיה ברורה יותר ויזואלית.
כדי ליצור את מופע הסנסט, שילבו בין תכונת ההייפו\סלמון שבבואות הקולומביאניות וזווגו מול הוג איילנד... לאחר כמה דורות התחילו לצאת נחשים באמת יוצאי דופן- אך אלה אינם הוג איילנד נקיים. לא מדובר בהכלאה כי זה אותו מין, אבל כן מדובר בזיווג בין תפוצות שונות(שזה מה שקורה לרוב בפיתוני עצים ירוקים והרבה נחשים אחרים).
גם הוג איילנד הם "ענקים בין גמדים"... מבין התפוצות הגמדיות של הבואות, הוג איילנד הן בין הגדולות יותר.
אם מדובר בהוג איילנד קרוס מהורים עם אחוז הוג גבוה, לרוב, אלה יהיו נחשים משמעותית קטנים יותר מהסטנדרט... אבל אין הבטחות.
צריך לראות את ההורים כדי לקבל מושג כללי לאיזה גודל יגיע הצאצא, וגם אז, זו לא הבטחה חקוקה בסלע.
ככול שההורים קטנים יותר, כך יהיו הצאצאים קטנים יותר...
מי שממש ממש רוצה בואה גמדית, יש תפוצות קיצוניות יותר כגון סנטראל אמריקה... הן פשוט טיפה פחות נפוצות כאן.
כמו כן, האכלה גם משחקת תפקיד בצמיחה- בהחלט אפשר להאכיל יתר על מידה כדי להגיע לגודל לא פרופורציונאלי, אך זה פוגע מאוד בפוריות ובבריאות של הבואה.
העניין שאני לא רוצה בואה גמדית, אבל יכול להיות שהעובדה שהבואה גמדית לא תפריע לי גם, כי מבחינתי ההוג איילנד קרוס ממש יפים. במקרה שיש הבדלים בגודל - איזה הבדל זה? הבואה מגיעה באמת רק ל1.80 כמו שרשום באתרים מסויימים? או שבכל זאת הן עוברות את ה2 מטר? כמו שרשום באתרים אחרים..
אין לזה נוסחא...
לי באופן אישי היה הוג איילנד טהור, זכר, שגודלו בשקט התחרה עם גודלו של זכר קולומביאני בוגר.
מצד שני אני מכיר הוג איילנד קרוס שהגיעו ל2+ מטר, וכאלה שנעצרו ב1.40 מ'... זה גם ממש משנה מי היו ההורים- למשל, אם רק אחד מההורים הוא הוג איילנד קרוס והשני הוא קולומביאני מגודל... אז הסיכוי שהצאצא גם הוא יגיע לגודל מרשים הוא די גבוה.
אז אין תשובה כללית, זה ממש משתנה מפרט לפרט, בהתאם להורים. אני יודע על השרצות בהן הנחשים נשארים בגדלים הרבה יותר צנועים, וכאלה בהן הגודל כמעט זהה, או זהה לחלוטין, לקולומביאניות סטנדרטיות- הכול שאלה של עד כמה התדלל אחוז ההוג איילנד ועד כמה ההורים הספציפיים של הפרט הספציפי גדולים או קטנים.