המלצות

אתם הייתם ממליצים על בואה קשת ברזילאית?

תודה :D

ניר
אחלה נחש באמת יש לי 2 זוגות אני מבסוט עליהם לא יותר מידי גדולים ולא יותר מידי קטנים והצבע שלהם יפייפה שמתי את הטרריום שלהם בחדר שלי ולא בחדר נחשים כדי שאני יראה אותם כל בוקר שאני מתעורר.. :)
מספר דגשים שצריך לוודא-
קשתות רגישות לחום. טמפ' גבוהה מ28 לאורך זמן עלולה לפגוע בהם.
באופן אישי אני מכיר אנשים שמגדלים בהצלחה גם עם טמפ' יום של 30 (בלילה פחות) בקיץ, אבל זה בהחלט לא אידאלי..
בנוסף, יש את עניין הלחות- פה אני דווקא חושב שטיפה מגזימים. ההמלצה לרסס אותם באופן יומיומי טיפה מוגזמת בעיני כאשר משתמשים במצע כבול קוקוס לח ובכלי מים רחב, בטרריום שהאיוורור בו מופחת. מניסיוני זה מביא את הלחות לרמה גבוהה מאוד, ואין צורך של ממש בריסוסים.
אחרי כל זה אני גם אספר שאני מגדל קשתות בהנאה רבה. באמת חושב שזה אחד הנחשים היפים ביותר שישנם בתחביב והגודל שלהם כבוגרים מושלם לטעמי.
מי שמשתמש במצע כמו כבול לא רק שרצוי לא לרסס יום-יומי, אלא בסופו של דבר זה עלול להוביל ללחות יתר וריקבון קשקשים.
הריסוס התכוף קריטי רק למי שמשתמש במצע יבש יותר כגון נייר עיתון.

הנקודה היא כזו- מדובר בנחש שמאוד רגיש להתייבשות. הכליות שלו רגישות ונגרם להן נזק קבוע די מהר בהעדר לחות גבוהה יחסית בסביבתו(בעיקר כבייבי). הסביבה צריכה להיות בלחות המומלצת, איך מגיעים לזה זה פחות קריטי.

לגבי הכלי מים הרחב- השגת לחות על ידי חימום מים משמעותו שהמים מאבדים את האיכות שלהם מהר מכיוון שבטמפרטורות חמימות, רובד חיידקים מתפתח מהר והמים הופכים לפחות ראויים לשתייה. מי שפועל כך, צריך לוודא שתחלופת המים בכלי גבוהה.