שאלה?!!

הנחש (כרכן בייבי) ברח לי (פעם שניה אבל מטעות אנוש P:) ומצאתי אותו ונראה לי שהוא אכל שממית כי היה לא גוש בבטן ומצאתי זנב של ששמית מנותק באיזור. אין לי חיות בחדר אבל לפעמים אני מוצא שממיות בית דיי מפתיע שהוא תפס אותה בגלל שהם מהירות והכל וגם הגוש דיי גדול כאילו היא לא שמנה כמו שהיא ארוכה...

זה בסדר? כמה זמן לא להאכיל את הנחש? שבוע או שיותר בגלל שהוא אכל זוחל (קשקשים וכאלה)? הוא לא נלחץ לי מבריחות בכלל (אכל כרגיל אחרי הבריחה הקודמת).

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
תתחיל בזה שיפסיק לברוח לך כל יומיים כי בסוף אתה לא תמצא אותו יותר או שתמצא אותו מעוך אחרי שמשהו בטעות דרך עליו..זה כל זאת נחש בגודל של 30 סמ'...אחרי זה תחכה שבוע ותאכיל אותו..
לי אישית ברח ברח נחש שמצאתי אותו אחרי חמישה חודשים ותאמין לי זה לא נעים.
יובל צודק בקשר לשבוע אבל אם אתה רוצה להשמין אותו ממש תתן לו לאכול ואחרי שהוא מחרבן תחכה יום ותתן שוב שזה בערך שלושה ימים פחות או יותר.
מאוד לא מומלץ להפוך אותו לשמן כי כמו שזה לא בריא לנו זה לא בריא לנחש...
תדאג שלא יברח יותר כי זה באמת לא בא בחשבון.
לגבי השממית אין ממש מה לעשות רק לקוות שהיא לא הייתה חולה או משהו(סביר להניח שלא) ואפשר להחשיב אותה כארוחה ולהאכיל בערך שבוע אחרי כמו שכבר אמרו.
בהצלחה!
האכלות תכופות (דיברו פה על פעם בשושה ימים) הן מאוד לא בריאות לנחש. בנוסף, הם ככל הנראה לא ממש יעזרו בגדילה.
כבר היו הרבה ויכוחים פה בפורום על מה עדיף..ארוחות תכופותשל ארוחה קטנה (כל3-4 ימים) או ארוחה גדולה לעתים יותר רחוקות (7-10 ימים)..לאחר כמה מחקרים קטנים וגדולים שעשו פה חברים מהפורום וגם מחקרים בחול קבעו וללא ספק -הארוחה הגדולה היתה יותר טובה בריאה נוחה וגם הגדילה יותר את הנחש!
הויכוח לא קשור לפה... רציתי לדעת עם זה שהוא אכל שממית אם זה בסדר?

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
זה לא בסדר...מהסיבה הפשוטה שאתה לא יודע עם השממית חולה/אכלה איזה רעל נגד מזיקים/ או כל דבר אחר שיכול לסכן את הנחש...אם השממית לא היתה נגוע באחד מהדברים הללו (וזה רוב הסיכויים מה שקרה) אין שום בעיה..איך נדע אם זה כן או לא..רק הזמן יגיד..תנסה לראות אם הוא מתנהג מוזר או פולט אותה..לא נראה לי שמשהו רע יקרה אבל תמיד כדי תוח עין
יובל נדיביזה לא בסדר...מהסיבה הפשוטה שאתה לא יודע עם השממית חולה/אכלה איזה רעל נגד מזיקים/ או כל דבר אחר שיכול לסכן את הנחש...אם השממית לא היתה נגוע באחד מהדברים הללו (וזה רוב הסיכויים מה שקרה) אין שום בעיה..איך נדע אם זה כן או לא..רק הזמן יגיד..תנסה לראות אם הוא מתנהג מוזר או פולט אותה..לא נראה לי שמשהו רע יקרה אבל תמיד כדי תוח עין

קשה לי להאמין שהשממית היתה מורעלת כי אין לי בבית רעל או משהו קדומה נקווה שהיא לא חולה במשהו וסתם שאלה זה נחשב "טעים" לנחש כאילו יש מצב הוא יעשה לי בעיות בארוחה הבא בגלל שהוא "אהב" את השממית?

^^ א.ה. אורן הראל^^
בדרך כלל זה קורה שמאכילים כמה פעמים באותו מזון (בדרך כלל שמאכילים עם אוגרים יש את הבעיה הזאת)
אני לא חושב שתיהיה בעיה
יובל נדיביבדרך כלל זה קורה שמאכילים כמה פעמים באותו מזון (בדרך כלל שמאכילים עם אוגרים יש את הבעיה הזאת)
אני לא חושב שתיהיה בעיה
אוקי סבבה תודה בדקתי גם מקורות באינטרנט מחול ורשום שזה מסוכן ואני מקוה שלא יהיה לה איזה טפיל או משהו...

^^ א.ה. אורן הראל^^
תסתכל טוב אם יש לנחש קרדיות, הגיוני אם הוא פגש חיות בר, ועוד אכל אחת..

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
chizoתסתכל טוב אם יש לנחש קרדיות, הגיוני אם הוא פגש חיות בר, ועוד אכל אחת..
אוקי אני יפקח עין

^^ א.ה. אורן הראל^^
הוא לא פגש ולא אכל...
שממיות בשעות לחץ משילות את הזנב כדי להיראות מתות וחסרות עניין במרדף..
פשוט מקריות שמצאת את הנחש באיזור
עמית קינןהוא לא פגש ולא אכל...
1) היה זנב באיזור שנמצא הכרכן
2) לנחש היתה בליטה בבטן למרות שהוא לא האכיל אותו בימים האחרונים (מה שאומר שלנחש יש ארוחה בבטן)
3)שנחש "תוקף" ארוחה הוא ב-90% מהמקרים מתביית על הראש של הטרף ואז חונק אותו(מה שאומר שהשממית ישר תפיל את הזנב כמנגנון התגוננות,למרות שבמצב שהיא היתה זה כבר לא יעזור לה) וקשה לי להאמין שאחרי שהוא בלע את השממית הוא יוכל גם את הזנב התלוש..
יכול להיות שבאמת הכל צירוף מקרים..אבל יש כל כך הרבה עובדות בשטח שזה מאוד הגיוני שהוא אכל שממית (דרך אגב..בטבע הם ניזונים גם מלטאות)
יובל נדיבי
עמית קינןהוא לא פגש ולא אכל...
1) היה זנב באיזור שנמצא הכרכן
2) לנחש היתה בליטה בבטן למרות שהוא לא האכיל אותו בימים האחרונים (מה שאומר שלנחש יש ארוחה בבטן)
3)שנחש "תוקף" ארוחה הוא ב-90% מהמקרים מתביית על הראש של הטרף ואז חונק אותו(מה שאומר שהשממית ישר תפיל את הזנב כמנגנון התגוננות,למרות שבמצב שהיא היתה זה כבר לא יעזור לה) וקשה לי להאמין שאחרי שהוא בלע את השממית הוא יוכל גם את הזנב התלוש..
יכול להיות שבאמת הכל צירוף מקרים..אבל יש כל כך הרבה עובדות בשטח שזה מאוד הגיוני שהוא אכל שממית (דרך אגב..בטבע הם ניזונים גם מלטאות)
בדיוק...

^^ א.ה. אורן הראל^^