בקשר לאיגואנה דחוף

עמוד 1 מתוך 2
שלום בשבועות האחרונים האיגואנה הפסיקה לאכול (כנראה בגלל שהחזקתי אותה) אז חשבתי אולי לתת לה להסתגל למקום (בקושי נתתי לה 5-6 ימים) אז הפסקתי לגעת בה כבר 3 ימים זה היום הרביעי שהיא נמצאת במחבוא ואוכלת בלילה שאני לא רואה חח והיא לא יוצאת לקרינת UV והיא לא יוצאת משם כנראה היא מפחדת הרבה.. מה לעשות??
כרגע זה נראה לי מוקדם לשפוט..תן לה עוד כמה ימים להרגע..תבדוק אולי משהו בסידור של הטרריום לא נוח או מציק לה או מפחיד אותה...כל עוד היא אוכלת זה טוב...
היה מיקרה כזה גם עם שלי אבל הוא עבר מהר כודם כל אני לא נגעתי בטרריום חוץ מי לשים שם אוכל ומים ולרסס והדלקתי את היו וי ואל תאתאג זה אמור לעבור

one life one chance
אסור להעיף לה תמחבוא הוא מספק לה צל מהחום ופרטיות חשוב שהוא יהיה בכלוב..
פשוט לחכות..היא תצא החוצה שהיא תרגיש בטוחה....אל תוציא לה שום דבר שיכניס אותה עוד יותר ללחץ ואז היא גם תפסיק לאכול...
כנראה שאתה צודק היא מתחילה לצאת לפעמים שאני שם לה פרחי היביסקוס היא טורפת כאילו אין מחר חח אבל היא לא אוכלת דברים אחרים.. או שאני לא רואה ועוד שאלה: יש לי מחבוא קרטון כזה ועוד ענף.. אם אני יחליף לה את המחבוא וישים חדש ועוד ישים לה ענף היא לא תאכל או שלא יקרה כלום? מה כדאי לעשות? השינוי יגרום למשהו?
לפי דעתי עדיף שתיתן לה להתרגל בינתיים עד להסתגלות מלאה ורק לאחר מכן תחליף את המסתור
כמו שאני מאמין שאתה כבר יודע איגואנות צריכות המון שקט וללא הרבה תזוזה ליד הכלוב
תנסה לכסות את הכלוב בזמן שאתה מאכיל וכמובן בזמן שהמנורת יו וי עובדת בכדי שהאיגואנה תרכוש ביטחון בכלוב
תהייה כמה שיותר סבלני ונסה לתת לה פרטיות בזמן הקרוב
בהצלחה
שבוע של אי החזקה עבר..מה אתם אומרים לתת לה ככה עוד 3 שבועות? ואצלה אין זמן של "אכלה" היא פשוט אוכלת מתי שבה לה אני שם אוכל ומים טריים כל יום והיא אוכלת לפעמים בלילה לפעמים ביום פה קצת שם קצת כמוחבן עם ויטמינים.. ומה בנוגע לניקוי? לא לנקות תכלוב 3 שבועות? בשביל לנקות תכלוב צריך להוציא הכל..
ויש טיפים להרגיל לידיים? תודה :)
לפי מה שאני למדתי מהניסיון שלי האיגואנה שלי לא הייתה מוכנה לידיים עד גיל שנה לא משנה כמה זמן וכמה פעמים שיחקתי איתה אני מאמין שרק אחרי שנה של גידול או יותר האיגואנה לומדת להכיר אותך ולסמוך עליך שלא תפגע בה
אני בערך חצי שנה לא נגעתי באיגואנה והיום כשאני מתקרב לכלוב האיגואנה ישר באה אליי ודורשת המון המון ליטופים
איגואנה היא זוחל מאוד אינטליגנט וצריך ללמוד לתת לו זמן בכדי שלא יכנס לטראומות ולחצים הם יודעות להוקיר תודה למטפל שלהם וכמובן להתפנק המון
הדבר היחיד שאני דואג לו עכשיו הוא שיש לה מטבוליק עצמות אני מקווה שאין לה כי היא לא אכלה שבועות אבל בימים האחרונים היא אוכלת דיי טוב אני שם לה ויטמינים D3 + סידן על פרחי היביסקוס (כי היא אוכלת הרבה מהם) ועוד שאלה: אם נגיד התחיל לה מחלת עצמות זה יבריא לבד עם אני אתן ויטמינים באוכל כמו עכשיו והיא אוכלת וגם שהיא תיהיה בקרינה? כל הזמן הזה נתתי ויטמינים אבל היא פשוט לא אכלה מהאוכל.. ואיך ניקית נכלוב בלי להחזיק אותה? :O
אני ימליץ לך על עלי בייבי לחיזוק האיגואנה וכמובן פטרוזיליה וכוסברה אני אישית מידי פעם קופץ למשתלה קונה כמה שתילים של פטרוזיליה ומכניס לכלוב
תנקה את הכלוב בחלקים ורצוי בשעות הלילה כשהיא ישנה עם היא ישנה בתוך קופסא פשוט תרים את כל הקופסא ותניח אותה במקלחת או בכל מקום אחר ותכבה את האורות כדי שהיא תמשיך לישון ולא תכנס לסטרס
אם אין לך קופסא אז תקח קופסאת נעליים גדולה תעשה פתח כניסה בצד והיא כבר תכנס לישון שם לבד
אני קניתי לאיגואנה מערכת עירפול של מזרקות קטנות עולה בערך בין 70-100 שח לגרימת לחות גבוהה בטרריום וכמובן זה תענוג לעיניים
אם החשש שלך גובר לגבי מטבולק עצמות עדיף שתפנה לוטרינר לבדיקה ואולי המשך טיפול
ביקור אצל וטרינר לחיות אקזוטיות בין 200-300 שח ולרוב התרופות הרבה יותר זולות מהביקור עצמו .
תאכיל בירקות עשירים בסידן או שתטחן קליפה של ביצה ותתן לה
תקנה מולטי ויטמין לילדים בסירופ עלות 90 שח
השפרצה של 2cc על האוכל כל יום יסדר אותה לפי דעתי
אני נותן לה אבקה באוכל ויטמין סידן + D3 לאוכל של אקזוטרה.. האוכל מורכב מטיפה פירות פטרוזיליה גזר פרחי היביסקוס ועלים שלו ומלפפון זה בסדר? בנתיים אני לא רואה שום תסמינים של המחלה ואני רואה שהיא אוכלת דיי בסדר כאילו לא ממש הרבה.. אבל היא בייבי אז לדעתי היא אוכלת נורמלי אני חושב ויש לה תאורה של UV וויטמיניםם על האוכל נראה מה יהיה בהמשך..
ממה אני מרכיב לאיגואנה את הסלט כך שהיא תהיה בריאה וחזקה, באילו ירקות יש סידן?
ממה אני מרכיב לאיגואנה את הסלט כך שהיא תהיה בריאה וחזקה, באילו ירקות יש סידן?

אני צריך עזרה בבקשה מיהו יכול לעזור לי בנושא?

ממה צריך לבנות לאיגואנה את ארוחות?
אם אפשר בירקות ופירות שקל להשיג.

ההיביסקוס זה הפרח האדום עם עם אבקנים צהובים?
כפיר ידידי עכבר זה ממש לא טוב!
טוב לתת:
גזר, בטטה, דלעת.
היביסקוס, שן ארי או חובזה.
עלי בייבי, פלפל אדום, ענבים, קישואים, בצל ירוק, פטרוזיליה.
אפשר מעט לחם רטוב (עם אבקת סידן או ויטמינים בפנים).
בהצלחה,
אורן.
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
תודה על העזרה אורן!
יש לי עוד שאלה מקווה שתוכל לענות לי עליה,
איך אני מרגיל בייבי איגואנה לידיים אם היא לחוצה כשאני מתקרב אליה?