הכנת אבנים מזויפות לשממיות מנומרות מקלקר

שמעתי בזמן האחרון על הכנת אבנים מזוייפות, מערות, מסתורים, קירות, וכו' לזוחלים מקלקר..
לדוגמא:
http://www.instructables.com/id/Make-a-fake-rock-cavebasking-spot-for-a-reptile-c/
ראיתי כמה מדריכים בפורומים וביוטיוב אבל לא בדיוק קיבלתי תשובות לשאלות שלי בנושא:
1. באיזה סוג צבע צובעים את הקלקר לאחר שמדביקים את החתיכות? האם צריך לצפות את הקלקר באיזשהו חומר לפני הצביעה? ואיזה סוגי צבעים אינם רעילים לזוחלים (שממיות מנומרות במקרה הזה) ועמידים לאורך זמן?
2. האם יש דרך לחטא את המוצר המוגמר? כלומר איכשהו לחטא את כל האבן המזוייפת עם הצבע והכל? כי אני לא חושב שהרתחה במים\אפייה בתנור יהיו רעיון טוב לקלקר... אני צריך לחטא למקרה שאני אעביר את המוצר מטרריום אחד לאחר.

תודה לעונים.

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
1. צבע אקרילי שתי שכבות יפות יעשו את העבודה, לא חייבים לצפות אבל אפשר ברובא. (מלה בערבית למוצר)
2.אין צורך לחטא כלום, אתה יכול לשים סילר אקרילי אחרי השתי שכבות צבע. ובשום אופן אל תרתיח אותו או משהו כזה!
קודם כל תודה, אבל
1. אני שואל אם שמים איזה ציפוי בשביל לתרום לעמידות של המוצר המוגמר?
2. אני כן צריך לחטא, במקרה שאני אעביר את המוצר מטרריום אחד לשני..

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
ומעניין אותי לדעת לפני שאני מיישם את זה, מאיפה אתה יודע בדיוק שקלקר לא רעיל לזוחלים?

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
קלקר זה חומר שמוכר כבר הרבה זמן להרבה אנשים בתחום הזוחלים(אני אחד). קראתי מאמרים ובדקתי שהכול מאושר והתחלתי(אני לא זוכר איפה המאמרים)
אוקי, אני אחכה לשמוע עוד תגובות לפני שאני אמהר לפעול

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות