כמה שאלות

עמוד 1 מתוך 2
אהלן!
אוקיי אז בוא נתחיל בזה שאני תמיד אהבתי את החיה הזאתי!
נחש לפי דעתי זאת חיה מדהימה! ביופיה, בהתנהגותה וצורתה!
אוקיי.
אז לפניי שנים אני כבר תכננתי לקנות נחש אבל אמא שלי מנעה ממני, היא מפחדת מאוד!
היום הייתי במין מקום של זוחלים בקצרין ששם החזקתי המון נחשים ונתתי לכמה לנשוך כדי להרגיש איך זה ולראות מה זה.
ובמפתיע גם אמא שלי הרימה נחשים והחזיקה, רק את חלקם!
לקראת הסוף החזקתי קינג קליפורניה אחת שלא כל כך רגילה לאנשים וזה כל כך מעניין ויפה לדעתי ההתנהגות והכל!

אז הבחור ששם אמר לי שכל הקניה הראשונה היא בסביבות ה1000 שקל כולל בייבי קליפורניה!
עכשיו זה משו שאני יכול להרשות לעצמי! אז באמת זה ככה?
ואם כן אפשר פרטים על מה יש כקניה ראשונה?
גוף חימום, מנורה, טרריום, נחש ומין נסורת.
מה עוד?!
אני לא חישבתי כמה עולה קניה ראשונית אבל אלה המצרכים המנימלים וכמובן הם משתנים בסוג הנחש (מבחינת לחות לרוב) ומשתנים המחירים בגודל וסוג המוצרים. טרריום אפשר לחסוך בקנית יד שנייה או בהסבה של אקווריום (ראה מדריך באתר) וניתן גם לבנות טרריום (גם מדריך באתר), זה חיסכון ראשון. גוף חימום מומלץ כבל המחיר בסביבות ה150 ש"ח. מנורה לא חובה בכלל מספיק אור שמש (לא בצורה ישירה). לא נסורת יש שבבי עץ (ידוע לי על שתיי סוגים (גס/עדין) ונ יתן גם להשתמש בנייר סופג או בעיתון. משהו נוסף וחשוב ששחכתה זה מיסתור אפשר לקנות אחד וניתן גם ליצור אחד מחתיכות חרסינה (כמובן תלוי בגודל הנחש). עוד פריט חשוב שלא הזכרתה זה מים, קערת מים בהתאם לגודל הנחש שכולו יוכל להיכנס אך בלי להפוך את המיכל שוב אפשר לקנות קערה יפה ואשר לחסוך בקופסא של חומוס או משהו בהתאם לגודל.
ופריט אחרון שמאד מומלץ זה מד טמפרטורה שהמחירים שלו נעים בין 35 ל250 ש"ח.
אני ההיתי ממליץ גם על טרמוסטט (מכשיר שמפעיל ומכבה את החימום בהתאם לטמפרטורה).
*אם אתה קונה טרמוסטט אינך צריך מד טמפרטורה.

אני ממליץ לך גם לקרוא דף גידול נחשים למתחילים:
https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=article&id=200:%D7%9B%D7%A8%D7%9B%D7%9F-%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%A1&catid=34:2009-05-19-09-45-24&Itemid=63
זה דף גידול של כרכן זה הנחש בין הכי פשוטים לגידול והגידול שלו תכף לכל הנחשים (חוץ מהלחות והטמפרטורה שמשתנים)

אינה רשימת המדריכים של האתר
https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=category&id=34&Itemid=63

אם אתה רוצה לקנות נחש אני ממליץ שתקנה יד שניה המחיר הרבה יותר נמוך והנחשים בחנוית לרוב לא במצב הכי טוב (מהרבה בחינות) למרות שהבחור בקצרין באמת אחלה ונראה לי שהנחשים שלו במצב מעולה, וגם באתר יש המון מכירות.
רק צריך להיזהר שהינך קונה נחש חולה. אני ממליץ שתבקש מהמוכר להאכיל את הנחש מול העניים שלך שתדע שאין לו בעיות מסוימות.

כל דבר שתכין בעצמך תדאג לכללי בטיחות בססים לך ולנחש שלא יהיו גורמים חדים בטרריום שיכולו לפצוע את הנחש לדוגמא.

ניתן גם להוסיף פריטים לפעילות של הנחש כגון חתיכת עץ/שורש שהנחש יוכל לנוע עליו אבל אל תצפה לנחש שיטייל לך בלי הפסקה בטרריום נחש זו חיה שמעבירה את רוב היום ללא הרבה תנועה ביום ולרוב הנחשים הם פעילי לילה אז אם אתה רוצה נחש פעיל יום אני יכול להמליץ לך על כמה.

זהו בעיקון (תקנו אותי אם שחכתי/ טעיתי במשהו)
אם תיקנה באמת נחש נפרט לך כאן איך לגדל בדיוק את הנחש..

בהצלחה!

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
Eladsa123אני לא חישבתי כמה עולה קניה ראשונית אבל אלה המצרכים המנימלים וכמובן הם משתנים בסוג הנחש (מבחינת לחות לרוב) ומשתנים המחירים בגודל וסוג המוצרים. טרריום אפשר לחסוך בקנית יד שנייה או בהסבה של אקווריום (ראה מדריך באתר) וניתן גם לבנות טרריום (גם מדריך באתר), זה חיסכון ראשון. גוף חימום מומלץ כבל המחיר בסביבות ה150 ש"ח. מנורה לא חובה בכלל מספיק אור שמש (לא בצורה ישירה). לא נסורת יש שבבי עץ (ידוע לי על שתיי סוגים (גס/עדין) ונ יתן גם להשתמש בנייר סופג או בעיתון. משהו נוסף וחשוב ששחכתה זה מיסתור אפשר לקנות אחד וניתן גם ליצור אחד מחתיכות חרסינה (כמובן תלוי בגודל הנחש). עוד פריט חשוב שלא הזכרתה זה מים, קערת מים בהתאם לגודל הנחש שכולו יוכל להיכנס אך בלי להפוך את המיכל שוב אפשר לקנות קערה יפה ואשר לחסוך בקופסא של חומוס או משהו בהתאם לגודל.
ופריט אחרון שמאד מומלץ זה מד טמפרטורה שהמחירים שלו נעים בין 35 ל250 ש"ח.
אני ההיתי ממליץ גם על טרמוסטט (מכשיר שמפעיל ומכבה את החימום בהתאם לטמפרטורה).
*אם אתה קונה טרמוסטט אינך צריך מד טמפרטורה.

אני ממליץ לך גם לקרוא דף גידול נחשים למתחילים:
https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=article&id=200:%D7%9B%D7%A8%D7%9B%D7%9F-%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%A1&catid=34:2009-05-19-09-45-24&Itemid=63
זה דף גידול של כרכן זה הנחש בין הכי פשוטים לגידול והגידול שלו תכף לכל הנחשים (חוץ מהלחות והטמפרטורה שמשתנים)

אינה רשימת המדריכים של האתר
https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=category&id=34&Itemid=63

אם אתה רוצה לקנות נחש אני ממליץ שתקנה יד שניה המחיר הרבה יותר נמוך והנחשים בחנוית לרוב לא במצב הכי טוב (מהרבה בחינות) למרות שהבחור בקצרין באמת אחלה ונראה לי שהנחשים שלו במצב מעולה, וגם באתר יש המון מכירות.
רק צריך להיזהר שהינך קונה נחש חולה. אני ממליץ שתבקש מהמוכר להאכיל את הנחש מול העניים שלך שתדע שאין לו בעיות מסוימות.

כל דבר שתכין בעצמך תדאג לכללי בטיחות בססים לך ולנחש שלא יהיו גורמים חדים בטרריום שיכולו לפצוע את הנחש לדוגמא.

ניתן גם להוסיף פריטים לפעילות של הנחש כגון חתיכת עץ/שורש שהנחש יוכל לנוע עליו אבל אל תצפה לנחש שיטייל לך בלי הפסקה בטרריום נחש זו חיה שמעבירה את רוב היום ללא הרבה תנועה ביום ולרוב הנחשים הם פעילי לילה אז אם אתה רוצה נחש פעיל יום אני יכול להמליץ לך על כמה.

זהו בעיקון (תקנו אותי אם שחכתי/ טעיתי במשהו)
אם תיקנה באמת נחש נפרט לך כאן איך לגדל בדיוק את הנחש..

בהצלחה!
אהלן, ותודה על התשובה המהירה והמפורטת!
והנחש אני די סגור עליו, קינג קלפורניה!
עכשיו כן הוא נורא נחמד הבחור, אני ביליתי איתוו במשך שעה אולי יותר וכל הזמן הנחשים בידיים שלי!

כן הוא הראה לי את כל הבייבי שלהם והם נראים לי במצב אחלה!
לא שאני מבין אבל הם חמודים והוא גם נתן להחזיק בייבי,
יש משו מיוחד לקינג קליפורניה שצריך?
ואם תוכל לפרט על הטמפרטורה והלחות?
תודה עמוס.
מפורט לך הכל בדף הגידול של קינג:
https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=article&id=51:-lampropeltis-getulus-californiae-&catid=34:2009-05-19-09-45-24&Itemid=63

כל התשובות פה שמח לעזור וברוך הבא לקהילה!

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
תודה!
קראתי ועיינתי בדף הזה מספר פעמים ותקן אותי אם אני טועה, אבל לא כתוב שם אחוזי לחות.
יהודהתודה!
קראתי ועיינתי בדף הזה מספר פעמים ותקן אותי אם אני טועה, אבל לא כתוב שם אחוזי לחות.
הכן הנחש לא דורש לחות מיוחדת רק שתיהיה קערת מים מספיק גדולה שהנחש יוכל להיכנס כולו והקערה תספק את הלחות הדרושה רק תדאג להחליף את המים בתדירות גבוהה אני מחליף כל יום.

^^ א.ה. אורן הראל^^
Eladsa123
יהודהתודה!
הכן הנחש לא דורש לחות מיוחדת רק שתיהיה קערת מים מספיק גדולה שהנחש יוכל להיכנס כולו והקערה תספק את הלחות הדרושה רק תדאג להחליף את המים בתדירות גבוהה אני מחליף כל יום.
אני יכול לבקש בקשה?
אתה יכול בבקשה לחשב לי כמה עולה קניה ראשונה כולל הכל (בלי הנחש)?
יהודה
Eladsa123
יהודהתודה!

אני יכול לבקש בקשה?
אתה יכול בבקשה לחשב לי כמה עולה קניה ראשונה כולל הכל (בלי הנחש)?
זה תלוי אם תחסוך במה שאפשר או תקנה הכל...

^^ א.ה. אורן הראל^^
אז יצא יקר...
ועכשיו הכל תלוי בגודל ואם יד ראשונה או משומש..

^^ א.ה. אורן הראל^^
יד ראשונה גודל שמתאים לקינג קליפורניה.
הערכה כמה עולה כפחות או יותר
יהודהיד ראשונה גודל שמתאים לקינג קליפורניה.
הערכה כמה עולה כפחות או יותר
בוגר/בייבי? ולא חסרים אתרים תעשה חיפוש ותראה... אני ממליץ על טרריום בסביבות ה100*50*50* = אורך גובה רוחב. זה יספיק לו לכל החיים. גודל המים והמסתור שתנה אם הגיל

^^ א.ה. אורן הראל^^
טרריום.
קערת מים.
גוף חימום - מומלץ כבל.
מסתור.
חתיכת שורש (לנוי).
ניתן להוסיף פרטים לנוי שתראה בחנות.
מצע - נייר סופג/עיתון/שבבי עץ מיוחדים (שמוכרים בחנות).
מד טמפרטורה.
*אם תקנה טרמוסטט לא תצטרך מד טמפרטורה..

הכל צריך להיות מותאם לגודל הנחש.

^^ א.ה. אורן הראל^^

^^ א.ה. אורן הראל^^
מס' תיקונים והמלצות-
-מד טמפ' צריך בכל מקרה. גם אם יש טרמוסטט דרוש לדעתי מד נוסף שיוודא ויבקר את פעולתו של הטרמוסטט. לחלק מהטרמוסטטים (האנלוגים, עם החוגה) אין בכלל תצוגת טמפרטורה, כך שבלי טרמומטר לא יהיה איך לכוון.
-שבבי העץ המקובלים בשימוש נקראים אספן- על שם העץ ממנו מכינים את השבבים.
-אני מאוד מאוד ממליץ לא לקנות טרריום גדול כבר בהתחלה לבייבי קטנטן. זה מקור לבעיות. קנה פלסטיקיית מדיום של אקזוטרה או פרפלסט. עולה 100 שקל ויספיק לך ל8-10 חודשים לפחות. אחכ, כשתעבור לטרריום גדול, תוכל להשתמש בכלי הזה להובלה והחזקה של עכברים או עבור הנחש הבא(ראה הוזהרת, העניין ממכר :)).
בהצלחה.
אסף מורןמס' תיקונים והמלצות-
-מד טמפ' צריך בכל מקרה. גם אם יש טרמוסטט דרוש לדעתי מד נוסף שיוודא ויבקר את פעולתו של הטרמוסטט. לחלק מהטרמוסטטים (האנלוגים, עם החוגה) אין בכלל תצוגת טמפרטורה, כך שבלי טרמומטר לא יהיה איך לכוון.
-שבבי העץ המקובלים בשימוש נקראים אספן- על שם העץ ממנו מכינים את השבבים.
-אני מאוד מאוד ממליץ לא לקנות טרריום גדול כבר בהתחלה לבייבי קטנטן. זה מקור לבעיות. קנה פלסטיקיית מדיום של אקזוטרה או פרפלסט. עולה 100 שקל ויספיק לך ל8-10 חודשים לפחות. אחכ, כשתעבור לטרריום גדול, תוכל להשתמש בכלי הזה להובלה והחזקה של עכברים או עבור הנחש הבא(ראה הוזהרת, העניין ממכר :)).
בהצלחה.
היי ותודה על התגובה!
תגיד יש מצב אתה נותן לי הערכה כמה הכל חוץ מהנחש עולה עם פלסטיקה כזאת, וכמה זמן אחרי שהוא אצלי אני יכול להרים אותו?
חימום- 100-200
פלסטיקה 100-130
10 ולדות קפואים להתחלה- 35-50
אספן- 2 קילו- כ40 שקלים.
מד טמפ'- 30-150 שקלים.
מסתור- 10 לחרס ועד 100 בערך למסתור יעודי מתאים בגודל.
נדמה לי שזהו.
תתחיל לעשות בדיקה ולמצוא דברים רלוונטים באזור שלך..