כרכן לא אוכל

אני עובד בחנות חיות באיזור הצפון ולאחרונה קיבלנו 6 בייבי כרכנים והחלטתי לרכוש אחד מהם
הבעיה שהבוס לא יודע ואין לו אופציה לבדוק מתי הואכלו לאחרונה הם היו בחנות במשך שבוע וחצי ולא אכלו לפני שלקחתי את שלי הבאתי לו ולדה חיה בת יום והוא סירב לגעת בה,כמו שהיה כתוב בפורום ניקבתי בה חורים כדי שיצא דם קצת אבל עדיין הוא לא נגע בה יש טמפטורה טובה בטרריום לפי המד חום,יש סיבה לדאגה אחרי שהנחש לא אכל שבועיים? (יכול להיות שיותר אני לא בטוח שוב)
תשובות יתקבלו בברכה והם יעזרו מאד!
תשאיר לו את הוולדה ללילה.
ויש לי שאלה:ניקבת את הוולדה כשהיא הייתה חייה?
הולדה הייתה בטרריום מאתמול מ8 בערב.. רק היום ב11 12 בערך ניקבתי אותה שהיא הייתה חיה
אולי הוא בסטרס(לחץ) ובגלל זה הוא לא אוכל.
תתן לו 3/4 ימים ואז תנסה להאכיל אותו בוולדה קטנה.
הוא בטרריום שלושה ימים רק.. להוציא אותו או להשאיר אותו בפנים ולא להרים מהטרריום? ואם לא להוציא אז כמה ימים?
תעזוב אותו בשקט 3/4 ימים בטרריום ואז תנסה להאכיל אותו.
אמורים לחכות לפחות שבוע בלי לגעת בנחש שיתהקלם לבית החדש.... ורק אז לתת אוכל אולי הוא מורגלת לקפואים

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
אין לי מושג למה הוא מורגל ואין דרך אפילו לבדוק אם זאת האכלה ראשונה שלו בחיים ואם הוא השיל בכלל(או שהם משילים אחרי שבוע?ככה הבנתי)
בסדר אתה לא חייב לדעת פשוט מאד תנסה אחרי שבוע שהוא מורגל פעם חיי פעם קפוא וככה תדע

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
יכול להיות כמה מצבים שהוא לא יוכל בהם 1) הוא עוד לא עבר את הנשל הראשון והוא רק בן כמה ימים בודדים(לא נראה לי שזה המקרה) 2)הטרריום גדול מידי והוא נכנס לסטרס 3)הוא בסטרס בגלל כל המעבר...

תמלא לו מים בכלי (שלא ייגמר ותצטרך להתעסק בזה ולהפריע לו) אל תיגע בוא או בטרריום 3 ימים אחרי 3 ימים תשים לו וולדה חיה ותשאיר אותה שם ללילה..אם הוא לא אכל תעשה שוב את אותו דבר והפעם תשים לו רק ראש של וולדה ותשאיר אותה ללילה...
בקשר למשך התקופה שהוא לא אכל...זה קורה לפעמים, לא כל נחש אוכל מסודר בדיוק פעם בשבוע..נחשים יכולים לא לאכול גם חודשיים ויש נחשים כמו בואות למשל שיכולים גם לא לאכול חצי שנה+..ל-א ל-נ-ס-ו-ת לשבור שיא חדש!!..וזה לא אומר שאם הוא לא ימות מיזה אז זה בסדר לא לתת לא לאכול כמו שצריך!!!!!...פשוט אין מה להכנס ללחץ בגלל שהוא לא אכל שבועיים..
תדאג שיש מספיק מסתורים בטרריום,שהטמפ' נכונות,שיש לו מים ותעזוב אותו לגמרי במשך שבוע ורק אז תנסה להאכיל.
פעם הבאה תדאג לדעת אם איזה חיה אתה מתעסק,מה הצרכים ותנאי הגידול שלה. זה יצור חי ויש דרך לנהוג בו...
אני למדתי והתנסתי עם כרכנים לא שלי במשך שנה וחצי לפני שהרשתי לעצמי לגדל לבד.(לא חייב שנה וחצי אבל הבנת את הרעיון).
בהצלחה
תודה לכולם! אני ינסה שוב במהלך השבוע לקראת סופשבוע הבא לתת לו ולדה בינתיים אני אתן לו איזה 4 5 ימים בלי להתקרב אליו,ומים יש(: להוסיף קלציום של סרה כזה למים?
מה הקשר קלציום עכשיו?!?!?
אח שלי תעשה טובה לנחש ותקרא דף גידול (יש לך כזה פה באתר)..דחוף!
כולה שאלתי אחי.. לי לא היה מאיפה להסתכל על נחש שנה וחצי רק ביקשתי עזרה והסתכלתי בדף גידול כמה פעמים לא הבנתי רק למה הקלציום
אני לא כועס עלייך..וגם אין לי שום זכות כזאת..אז אין לך מה להתגונן...
אני מציע שתקרא עוד דפי גידול..אני יודע שבכולם רשום פחת או יותר אותו דבר וזה ניהיה משעמם מתישהו אבל יש דפים שמנוסכים אחרת ודפים אחרים ואז אתה פתאום מבין משהוא שהיה כתוב בצורה שונה בדף אחר ואתה מבין את המשמעות...

לאט לאט תבין ותדע הכל..גם אני לא יודע הכל וכל יום לומד משהו חדש...וגם המומחים הכי גדולים פה באתר יגידו לך שהם כל יום לומדים משהו חדש...בהצלחה אחי :)
חברה השגתי מידע על הכרכן! וזאת באמצעות הוטרינר התותח מהפורום רונן שבמקרה עבר בחנות שלי ונתן לי את המספר של המגדל שהוא חבר שלו ,הנחש בין 20 יום ,עבר נשל ראשון ואכל פעם אחת ולדה מופשרת,איך אני מרגיל אותו למזון חי?
אתה לא צריך להרגיל לחי אבל יכול להיות שאחרי שהוא יאכל חי הוא לא יסכים לאכול מופשר