קרדיות תוך כדי הנשל

שלום רב.
יש לי פיתון זכר בערך 95 ס"מ, (אמרו לנו שהוא בן שנתיים וחצי)
הוא אצלנו כבר שבוע וחצי
ולפני שבוע הוא החל את תהליך ההתנשלות שלו,
ראיתי שהוא מתקשה הוספתי לו לחות, ואתמול בלילה באמת הוא החל להשיל בכמויות גדולות יותר
הבוקר מצאתי חתיכות גדולות והוא בתוך המחסה שלו (כך שאני עוד לא יודעת אם הוא לגמרי סיים)
תוך כדי ההתנשלות אתמול בלילה ראינו פתאום נק' שחורה מהלכת לה על הנשל..
אנחנו חושדים כמובן בקרדיות-
השאלות שלי הן כאלה
- איך נדע אם זה באמת קרדיות?
- מה לעשות במיידי?
- מתי אפשר להוציא את הנחש לידיים?
- מתי אני יכולה להאכיל אותו (הוא עוד לא אכל אצלנו כלל כי הוא לא היה מעוניין)
- יש בעיה (לנו) לשמור את הנשל? (עכשיו עם הקרדיות וכל זה..)

אני כמובן לא נוגעת בו עד שתתנו לי תשובה -אני נותנת לו קצת מנוחה מהנשל, תודה רבה לכם !
לפי איך שאת מתארת את זה, זה באמת נשמע כמו קרדיות.. תעשי לו אמבטיית פולידין כמה פעמים בהפרשים של כ3\4 ימים אחת מהשניה.. זה אמור לסדר את הבעייה של הקרדיות שעליו... ותחטי את הטרריום שלו טוב כדי שלו ישארו בו קרדיות שיעלו עליו שוב..
האלבום שלי

http://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_jfusion&Itemid=108&g2_itemId=13500

החיות שלי: כלבה, 3 חתולים, אקווריום מלא הגופים, קוקטייל, עכברים, חולדות, כרכן תירס נורמאל, קינג זכר בוגר וקינג סנייק נקבה בוגרת :)
ולגבי האוכל את יכולה להאכיל אותו אחרי הנשל הם בדרך כלל רעבים רק תעשי לאחר האמבטיות כדי למנוע מגע מיותר אחרי הארוחה

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
תודה,
היום ראיתי שהוא לא השיל עדיין את הגב שלו, לחכות עם האכלה והניקוי?
והקרדיות יכולות להזיק גם לנו?
ומתי אפשר להוציא אותו?
תודה...
בנשל הבא לדאוג ללחות וגזע עץ טוב כי כשהנשל יורד בחתיכה אחת אז כל הקרדיות יורדות עם הנשל אז צריך גם לעקוב כשישר שהוא עושה נשל להוציא אותו מהכלוב להוציא את כל המצע ולחטא טוב טוב עם תמיסה של 20% אקונומיקה ו80% מים זה יהרוג את הקרדיות ולא להחזיר את הנחש לטרריום לפני שכל התמיסה מתאדה!..
שתי דברים חשובים שלא הוזכרו פה...

1)קרדיות בדרך כלל באות מחתיכות נשל שנשארו בטרריום..כך שצריך להוציא את הנשל ישר בסיום התהליך

2)במידה והנחש לא השיל באופן תקין ולא בחתיכה אחת ויש עליו עדיין חתיכות עור שלא ירדו יש לעשות לו אמבטיה במים פושרים(המים יחדרו מתחת לעור הישן ויעזרו בהפרדתו מהגוף/עור החדש) ובעדינות לקלף את הנשל שנשאר *בדגש על סביב העניים וקצה הזנב..נשל שלא יוסר ויישאר על הנחש יכול לגרום לנמק!
אחלה, תודה.
עשינו לו אמבטיה בלי כלום רק בשביל הנשל.. לא ראינו קרדיה אחת אפילו, יכול להיות שזה לא היה?...
לעשות בכל מקרה טיפול..??..
אפשר לתת לו לאכול שעדיין יש לו שאריות נשל?..
אחרי האמבטיה הוא נשף קצת זה בגלל המים או שהוא עצבני?.... :-/

ועוד שאלה חדשה שצצה, האם מצע דשא מלאכותי זה טוב מאחר ששמענו שהטיפול בכבול דורש חיטוי ...?
או בכלל עצה לגבי מצע אני אשמח לשמוע..

תודה רבה לכם על העזרה אני מעריכה את זה מאוד
mic7אחלה, תודה.
עשינו לו אמבטיה בלי כלום רק בשביל הנשל.. לא ראינו קרדיה אחת אפילו, יכול להיות שזה לא היה?...
לעשות בכל מקרה טיפול..??..
אפשר לתת לו לאכול שעדיין יש לו שאריות נשל?..
אחרי האמבטיה הוא נשף קצת זה בגלל המים או שהוא עצבני?.... :-/

ועוד שאלה חדשה שצצה, האם מצע דשא מלאכותי זה טוב מאחר ששמענו שהטיפול בכבול דורש חיטוי ...?
או בכלל עצה לגבי מצע אני אשמח לשמוע..

תודה רבה לכם על העזרה אני מעריכה את זה מאוד
1) אין בעיה בהאכלה בנשל רק לרוב הנחש יסרב.
2) יש לעקוב אם יש בכל מקרה קרדיות אם יש להתחיל טיפול בהתאם.
3) לא נראה לי שזה עצבני כנראה בגללל המים, שנחש עצבני הוא נושח ומתקפל לעמדת תקיפה (ע"פ שידוע לי)
4) אני לא ממליץ על דשא הניקיון שלו יותר בעיתי, לאומת זו אספן או שבבי עץ מומלצים ביותר (סופגים וקלים לניקוי).

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
אם יש זכוכית מגדלת או לופה, שווה להסתכל מקרוב על הנקודות הזזות, כשמוצאים אותן. בחלק מהמקרים לא מדובר בקרדיות אלא בקולומבולות (קפצזנביים) שהם חרקונים קטנטנים ולא מזיקים. צורת הגוף היא סממן לא טוב להבדלה ביניהם (למרות שלרוב הקולומבולות מאורכות והקרדיות עגולות..). מספר הרגליים הוא סממן מעולה- 6 לחרקים (קולומבולות), 8 לעכבישאים (קרדיות).
יובל נדיבי 1)קרדיות בדרך כלל באות מחתיכות נשל שנשארו בטרריום..כך שצריך להוציא את הנשל ישר בסיום התהליך
לא מדוייק.
אין דבר כזה "יש מאין". נשל אינו בורא קרדיות ולכן הוא לא מהווה סיכון מוסף להגעת קרדיות בין אם נשאר ובין אם לא.

כמו מרבית הטפילים באשר הם, את רוב תהליך החיים שלהן, הקרדיות לא מבלות על הפונדקאי, אלא בסביבתו- דהיינו, במצע, בטרריום, וכיוצא בזאת. לפעמים אפילו בקן היונים שנמצא בעדן החלון!

לכן, טיפול נקודתי בנחש בלבד הוא חסר משמעות. יש צורך לטפל בעיקר בסביבה, אחרת הבעיה תמשיך.

/forums/topic/20685

כמו כן, קרדיות רק מנקודת זמן מסויימת נראות לעין. כפרטים צעירים, הם כמעט בלתי נראים לעין בלתי מזויינת ולכן העובדה שלא רואים עוד קרדיות היא לא אינדיקציה. הקרדיות גם נדחפות בין הקשקשים ולעיתים על סף הבלתי אפשרי לדעת אם הן נוכחות.

אם נראתה קרדית אחת, ישנן עוד, בוודאות.
תודה על העזרה הרבה !!
אז כן, מצאנו עוד קרדיות, לפני יומיים הוא אכל יפה שני עכברים קטנים, ועדיין יש לו קצת נשל בגב ובראש (עשינו לו אמבטיה וזה באמת עזר קצת ) עכשיו אנחנו לא יודעים איך לפעול כי שמענו ממישהו שלא כדאי להתחיל טיפול שהוא עדיין משיל..
אשמח לפירוט שלב שלב מה לעשות..
שאלה נוספת היא אם הם יכולים לחיות גם עלינו או חלילה להזיק?..
ואיך נדע שהם לא מסתובבות בבית ומטילות ביצים ..?

תודה רבה רבה רבה
שמתי קישור עם הסבר מאוד מפורט...
יש מספיק פתרונות שאינם מערבים פרמטרין או קוטל חרקים אחר שאפשר בהחלט להפעיל כבר תוך כדי נשל.

קרדיות בסביבה תמיד יכולות להיות ואין יותר מדי שאפשר לעשות בעניין. רק להקפיד על ניקיון הטרריום, הכלים שבתוכו, והנחש.
נא לעבור שוב על הלינק.