-רפשי היא חברה שמייצרת אבקה שהיא תחליף מלא לתזונת קרסטדים. יש להם גם אבקות לפלסומות.
-אפשר להסתמך עליה לחלוטין. מניסיון- היא פשוט מעולה.
-מה מינון? תזונה מלאה. מהתחלה ועד הסוף.. רק לערבב עם מים ולהביא לסמיכות של דבש דליל בערך..
-אין יבואנים לזה בארץ לפי דעתי.. אפשר לרכוש אצלי בכמויות קטנות יחסית. צור קשר בפרטי אם תרצה. אפשר גם להזמין מחו"ל לבד כמובן.
כן, תחליף מלא. לא חרקים ולא נעליים.
ניתן בהחלט לערבב עם רסק פירות, דבש, פולנד, ועוד תוספות יצירתיות, אבל אז יש צורך לתסף בחרקים, סידן וויטמינים.
כמויות קשה לי להעריך.. אני בטוח שזה אחרת כשמדובר באחת לבד.
אני מציע שתתחיל בלהזמין את אחת החבילות הקטנות, ותראה איך אתה מתקדם איתה.
בכל מקרה לא הייתי מזמין אבקה לשנה שלמה. יש חשיבות לדעתי לטריות ולזמן מפתיחת המוצר..
וזה אחלה שאין לך עדיין שממית. אנחנו מעריכים פה אנשים שעושים את שיעורי הבית שלהם לפני הבאת החיה ולא אחריה.. :)
המתכון של דניאל שמפורסם פה באתר (שמכיל גם את האבקה כחלק משמעותי בתערובת), או מתכונים אחרים, מיועדים כתזונה משולבת עם חרקים. במידה ואין כוונה לתת חרקים באופן סדיר, אני ממליץ להשאר עם האבקה נטו. היא עובדת אצל מגדלים רבים בעולם והביקורות עליה מצוינות. לאחרונה יצאה להם הגירסה השלישית והיא אפילו טובה יותר, לדעתי, מגירסאות קודמות והלטאות אוכלות ממנה בכמויות גדולות יותר ובלהיטות גדולה יותר.
לגבי מחירים ואתרים.. ישנם הרבה אתרים, מבצעים והנחות.. רצוי לבדוק בזמן בו אתה מתכוון לקנות. מומלצים reptilesupply ו pangea בעיני, אבל אני בטוח שתמצא נוספים.