אופי של טגואים

בזמן האחרון מעניינים אותי טגואים, ורציתי לשאול קצת על האופי שלהם -
עד כמה סביר לקבל נשיכה או הצלפה רצינית מהזנב מטגו? כלומר אם אתה מגדל אחד אתה תקבל נשיכות פה ושם או שכנראה שלא? ויש הבדל באופי בין הסוגים? (קולומביאני, ארגנטינאי, וכו'..)
תודה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
שמע, אני יכול רק לספר מהחוויות שלי עם הארגנטינאים האדומים..
למעט בגיל צעיר, שבו הם פתחו את הפה באיום (רק איום, ורק בחודש הראשון ככה), מעולם לא הייתי קרוב לקבל ביס מהטגואים שלי.. אני מתנהל איתם בלי חשש.
הם לא טיפשים בכלל.. מבינים יפה את ההבדל בין אוכל ליד (אבל לא ניסיתי להכניס יד עם ריח של בשר :) ).. גם הצלפות זה לא משהו שנתקלתי בו במהלך הגידול שלהם בכלל.. הפרט הכי פחות רגיל אצלי ינסה אולי להשתחרר מהאחיזה בהתחלה, אבל לא יעשה לך כלום בתחלס. ולא מסובך להרגיל אותם לידיים. מה שכן, אתה לא תאמין כמה אוכל צורכות המפלצות האלו.. וכלוב גדול ושומר לחות.. בקיצור, בלגן..
למיטב הבנתי האופי של הקולומביאנים זה סיפור אחר.. ועלולים לנשוך..
chizo כלומר אם אתה מגדל אחד אתה תקבל נשיכות פה ושם או שכנראה שלא?
מדובר בחיה גדולה וחזקה.

הם לא ממש מנסים לנשוך אבל במידה וינסו, טגו בוגר תולש לך אצבע-שתיים בכלל בלי להתאמץ, כך שהנחת העבודה שלך, אסור לה שתתקיים או שמהר מאוד תצתרך לבקש ממישהוא שיחטט עבורך באף. 😄

למרות היותם רגועים, ולמרות היותם חכמים, צריך תמיד לגשת לחיה שכזו עם גישה של "כבדהו וחשדהו".
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
אני מאמין שהכל תלוי בביטחון שאתה משרה על הזוחל, לזוחל כמו טגו יש אינטיליגנציה פנימית וחושים מפותחים מאוד, אם תראה לו שאתה מלא בביטחון הוא יקבל אותך כמשהו שנמצא מעליו.
עם הטגו שלי אני מגיל מאוד צעיר בכוונה מלטף אותו באיזור הפה והשפתיים שלו כדי שיתרגל.
בנוסף את הטגו שלי אני מאכיל עם פינצטה ולכן רק כשהוא רואה פינצטה הוא יודע שאוכל אמור להגיע.
אורן.
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
לטגואים ארגנטינאים יש אופי נהדר פשוט כיף להיות בעל אחד כזה
לעומת הקולומביאנים שהם יותר עצבניים וקשה להשתלט עליהם (לא בלתי אפשר רק צריך להשקיע קצת יותר)
אורןאדרי אם תראה לו שאתה מלא בביטחון הוא יקבל אותך כמשהו שנמצא מעליו.
.
אורן,
אם יונקים טורפים את המטפלים שלהם שגידלו אותם מלידה והניקו אותם מבקבוק, אז אל תצפה לשום דבר אחר מחיה כ"כ לא מפותחת שכל המח שלה הוא "מח הזוחל" שמבוסס על פעילות אינסטינקטיבית והשרדותית.
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
טגו היא חיה מאוד מעניינת.
ככה, אני ביום הראשון שהבאתי תטגו שלי קיבלתי ביס (והטגו שלי בוגר) זה לא נעים ויחסית מאוד כואב אבל ממש ממש לא קרוב לתלישת אצבע כמו ש"בגירה" אמר לא צריך להגזים.

הטגו שלי היה מאוד פראי ולא נעים ואחרי "מעט" עבודה אבל באמת מעט הוא נהיה פשוט חומד של דבר.... וגם קיבלתי איזה שניים שלושה הצלפות זה בדיוק שורף לשניה, ממש לא סיפור. הכוונה שלי פה להדגיש שהיא חיה שקל נורא להרגיל אותה על הידיים ולהפוך אותה לחברותית.

אני יעלה תמונה בהמשך של הנשיכה של הטגו להמחיש לך תתוצאה.
תודה כפיר עזרת לי מאוד

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות