קירור הצינצילה

שלום,
אני רוצה לגדל צ'ינצ'ילה בחדר ויש לי שאלה, איך אני אקרר אותה בקיץ? אין לי מזגן בחדר ואין אפשרות שהיא תהיה בסלון. אפשר מאוורר?
תודה מראש
ל 24 שעות ביממה?
צ'ינצ'ילות די סובלות פה בקיץ.
בדרך כלל התשובה הכי נכונה אם יש הגבלות בנוגע ליכולת לספק תנאים אידיאליים היא פשוט להימנע.
אורן הראלל 24 שעות ביממה?
צ'ינצ'ילות די סובלות פה בקיץ.
בדרך כלל התשובה הכי נכונה אם יש הגבלות בנוגע ליכולת לספק תנאים אידיאליים היא פשוט להימנע.
למה אין עוד שיטות חוץ ממזגן?
לא. מאוורר רק מערבל את האוויר.. לא מקרר. אצל חבר שהטמפ אצלו מעט גבוהות יותר מהנדרש הוא בנה קופסת שינה מעץ עם מקום יעודי בתקרה לקרחום אותו הוא מחליף פעמיים ביום. זו התחייבות לא נוחה במיוחד.
רצוי למדוד את הטמפרטורה בחדר שלך בשיא החום ע"מ להבין עד כמה חם בדיוק.
אני אבדוק מה בטמפ',
אבל נגיד והיא הייתה בסלון, וקיץ וחם ושמתי טמפ' במזגן של 22 מעלות, היא צריכה 10-15 מעלות ואני לא אשים כל כך קר במזגן! מה עושים מגדלים שמגדלים אותה?
22 מעלות זה אחלה, להבנתי אין בעיה עם 25 מעלות או פחות. מ26-27 יכולה להתחיל בעיה..
קרחום בחודשי הקיץ יעזור להוריד את הטמפ בקופסת השינה בכמה מעלות לפחות.
למה כול בעל חיים שמגיע לארץ אנשים מקפידים להעניק לה את התנאים האופטימליים?
סרטני נזיר, צ'ינצ'ילות, גזעים מסוימים של כלבים... אנשים נוטים להיות עקשנים ומחזיקים בכוח גם בעלי חיים שזו לא בדיוק סביבת המחיה האופטימלית עבורם.
מכאן שכול אחד יעשה את החשבון שלו.
אבל בחורף שמדליקים על חימום זה לא יכול לפגוע בצינצילה?
אפר לשים אותה כשיש חימום בחורף בחדר אחר? האם רוח מצננת אותם?
מה לעשות אם הקרחום?
אולי תחשוב על דייגו שלפי הבנתי זאת צ'ינצ'ילה מדברית
היא פחות יפה ומתוקה ויותר יקרה ונדירה,
עזרה בבקשה!
Xori101, נתנו לך את התשובות.
מגדלים שבכול זאת מגדלים אותן עושים מה שהם יכולים, מתוך ידיעה שזה לא אופטימלי לחיה, או שדואגים למיזוג.
בקיצור אם אין מזגן אז אי אפשר לגדל אותם?
ועוד משהו שלא הבנתי זה מה עושים אם הקרחום?
אפשר, זה פשוט לא הדבר הכי אדיב לעשות כלפי החיה, וסביר להניח שלאורך זמן זה משפיע על הבריאות, בטח על איכות החיים.
אפשר להקפיא קרחום ולשים אותו בכלי מבודד במעין אמצעי לקירור... אבל זה דורש הקפאה מחדש והנחה של הקרחום כול כמה שעות, זה לא ממש מדוייק וקשה לי להאמין שאפשר באופן שפוי להתמיד בזה.
ישירה? כן, זה יגרום להתקררות וסביר להניח למחלות.
שוב, עובדה, מגדלים אותן בארץ... אבל סביר להניח שהן לא ממש נהנות.
מסכנות,
אם היה לי עוד שאלות אני אשלך לך בפרטי תודה רבה!