2 שממיות חדשות לא אוכלות =\

השממיות החדשות שלי מאורן אדרי (/forums/topic/26114) לא אוכלות מאז שהגיעו אלי, ניסיתי להביא להם תיקנים וזחלים, עם פינצטה ובלי פינצטה, וכרגע מסתובבים אצלם בטרריום כבר יומיים זחלים שהם לא נוגעים בהם...
מה עושים?

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
דבר ראשון, מוציאים את הזחלים.
תאפשר לשממיות כמה ימים(לעיתים זקוקות לשבוע) לפני שאתה מנסה להאכיל... המעבר מכניס אותן לדי הרבה לחץ(בייחוד אם אתה בודק מה שלומן כול כמה דקות).
אני נוטה להאמין שהשממיות מאדרי בריאות לחלוטין- פשוט תן להן קצת מרחב נשימה ללא הפרעה.
כמו כן אני בטוח שהוא ישמח לתת לך מענה ישיר אם תפנה אליו.

בהצלחה.
עכשיו אני לא נותן להם כלום לאכול למשך שלושה ימים ואז אני אנסה עוד פעם לראות אם הם יפתחו קצת תאבון..

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
אורן, כבר עבר לו הרבה מעל שבוע.. עשרה ימים בערך לדעתי.
אני לא הייתי מחכה עוד שלושה ימים, פשוט שם כמות ספורה בקערית ונותן הרבה חושך ושקט..
אפילו 10 ימים זה לא עד כדי כך סיפור, אבל בכול מקרה זה לא נכתב בפוסט.
אם הם ממשייכם להתעקש, אפשר גם לנסות לעורר את התיאבון עם סוג אחר של מזון כגון נימפות של תיקנים נצמדים(לא לשחרר אותם חופשי בכלי, לנסות להגיש עם פינצטה).

לבחון גם את הטמפרטורות והימצאות של מסתור בכלי.

בהצלחה.
ניסיתי תיקנים וזחלי קמח, משוחררים בטרריום או בפינצטה, לא עובד..

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
אולי אם תפצע את החרקים זה יעבוד.(הריח יהיה חזק יותר)
1997nlאולי אם תפצע את החרקים זה יעבוד.(הריח יהיה חזק יותר)
האמת ששניה אחרי שכתבתי את ההודעה הקודמת הלכתי לנסות להאכיל אותן בזחלים עם ראש חתוך, הן ליקקו את הזחלים ואז אכלו! כל אחד אכל 2

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
מעולה, יש מצב שהבהיל אותם שהאוכל שלהם זז... מעניין, אצלי התנועה הגבירה את הדחף של השממיות לאכול.
אורן הראלמעולה, יש מצב שהבהיל אותם שהאוכל שלהם זז... מעניין, אצלי התנועה הגבירה את הדחף של השממיות לאכול.
גם אצלי, פעם השממית שלי לא אכלה אז ניסיתי ראש חתוך והיא אפילו לא התייחסה לזה כאוכל..........
קודם כל, בקשר לפותח האשכול, הדבר הכי חשוב זה לא להלחץ, היו לי שממיות שהתחילו לאכול באותו היום בו הן הגיעו והיו כאלה שאכלו רק לאחר שבועיים.
אצלי הייתה שממית שלא אכלה חודש ולא ירדה במשקל או הרזתה, אלו שממיות מאוד עמידות. אגב, הייתי ממליץ על הדרך לבדוק את הטמפ' בטרריום שלהן.
בקשר לתזוזה,
זה מאוד תלוי באופי של השממית, כשהתחלתי להאכיל בצרצרים היו שממיות שפשוט ברחו מהצרצרים אחרי שהם התחילו לקפוץ והיו כאלה שרק רדפו אחריהם וניתן היה לראות שהקפיצות מגבירות את התאבון שלהם.
היתה לי שממית שאם האוכל שלה לא היה מתפראה מולה היא לא הייתה שמה לב אליו והייתה לי שממית שאם היא הייתה מספיק רעבה היא הייתה אוכלת גם אוכל שלא זז(יצא לי במקום להמם זחל להרוג אותו בטעות, בכל זאת הנחתי אותו בטרריום של השממית ולהפתעתי היא ניגשה אליו ואכלה אותו).
בקיצור, זה מאוד תלוי בשממית

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++