כמה שאלות בנוגע לחרדון מזוקן:)

בכל מה שקשור ללטאות אין לי ניסיון רב,אז רציתי לשאול את חברי הפורום:)

האם חרדון מזוקן בעל אופי דומה לשל איגואנה,וניתן לתת לו להסתובב בבית חופשי?(ואפילו רצוי כמו עם איגואנה?)

ואפשר להרגיל אותו ליידים וככה הוא יהיה רגוע ונינוח מתי שמלטפים אותו?

הבנתי שהם מגיעים לגודל של 60 ס''מ?
מישהו פה גידל או מגדל אחד בגודל הזה?
או שרק פרטים בודדים מגיעים ל 60 ס''מ,ואם כן מה הגודל הממוצע לחרדון?

אני מחפש לטאה שתיהיה דומה באופי לאיגואנה אבל שלא תגיע לגודל עצום,שתיהיה פעילה ומעניינת לגידול.

השמח לקבל הצעות ללטאות שעונות על מה שאני מחפש:)

תודה :wink:
נשמע שמזוקן באמת מאוד מתאים למה שאתה מחפש. בטיפול נכון הוא עובר את החצי מטר די בקלות, ומדובר על חיה מרשימה לכל הדעות שניתנת להרגלה ליד בקלות רבה, עוד יותר קל לטעמי מאיגואנה ברוב המקרים.. רק לקחת בחשבון שנדרש טיפול ברמה גבוהה כדי להביא להתפתחות מלאה ומוצלחת. הקפדה על UV והחלפה שלו בזמן, סידן וויטמינים באופן סדיר, נק' התחרדנות טובה וחמה, והכי חשוב- הרבה מאוד אוכל, מה שאומר גם הרבה מאוד חרקים..
לאחר קריאה של כמה דפי גידול עליו בארץ ובח'ול,באמת יצא שהוא "הלטאה המושלמת" בישבלי:)

הבנתי גם שהוא דורש הרבה מצרכים וההוצאה לא קטנה,

אז השמח לפירוט על כל דבר שהוא צריך ומה טווח המחירים של כל מוצר.
מקווה שאפשר לבקש בקשה כזאות בפורום.

תודה
AG ;)
ברור שאפשר לשאול.
תן לנו מושג על מה יש. איזה טרריום יש? פתיחה צדדית? רשת מלמעלה? אם לא תאלץ למצוא פתרונות יצירתיים לתאורה והחימום. בגדול צריך חימום תחתי וחימום עליון. כל אחד יכול לעלות בין מאה למאתיים שקלים. אפשר להשתמש בטרמוסטט, זה אומנם לא זול אבל לטווח הארוך חסכוני בחשמל ונותן את הבקרה הטובה ביותר לחרדון- מאתיים שקל-אופציונלי. צריך UV, עוד מאה ועשרים בכל חצי שנה+בתי מנורה קרמיים. צריך גם קצת רשתות כדי שלחרדון לא תהיה גישה למנורות.
מסתורים ניתן להשתמש בעציצי חרס ששברת באופן מתאים, שעם, או במסתורי פיברגלאס המלאכותיים. המחיר ע"פ אותו סדר- החרס זול מאוד. השעם ינוע בין עשרות שקלים למאה וחמישים, והפיברגלס בד"כ יעלו מאה ועד שלוש מאות לגדולים. חרדון בוגר צריך מסתור גדול, אבל אם מתחילים מחרדון צעיר צריך לספק מסתור בגודל מתאים. קניית כלי מים ואוכל היא עניין ויזואלי בלבד- אין בעיה להשתמש בכלי פלסטיק.
המחיר של האוכל החי משתנה מאוד בתלות בסוג האוכל, כמויות וגודל, לכן קשה יהיה לי לתת לך סכום מדוייק. מנסיוני הם מחסלים חרקים בכמה שקלים בכל יום.
אני מתחנן על הטרריום מ "איגואנה" 90X40X40 לפי מה שאני רואה אני לא חושב שיש שמה מקום מיוחד למנורה וכ'ו

http://www.reptilez.co.il/product.asp?productid=44

בקשר לחימום ראיתי אבן חימום 15WA בגודל של 30X18 נשלט ע''י טרמוסטט האם זה יספיק לחרדון? הגודל ו 15WA?(240 ש''ח)

טרריום-520
אבן חימום-250
UV-120
החרדון עצמו-400

בקשר לחרקים ישלי קבוצת ריבוי של זאפוסים,ואני יקנה גם קבוצה של 100-200 תיקנים לריבוי גם,

ובצד יקנה עוד תיקנים להאכלה עד שהקבוצה תתחיל להתרבות,
הבנתי שלא מומלץ להאכיל בייביז בזחלי קמח עקב אחוזי השומן הגדולים שיש להם.

ראיתי שמוכרים גם רפלקטור כיפה,אני מתאר לעצמי שזה בית מנורה שמדביקים לזכוכית?אז זה פיתרון טוב למנורה בתוך הטרריום לא?

ואני מבין שצריך גם חימום תחתי כגון אבן חימום ,וגם מנורת חימום?וגם מנורת UV? אז צריך לקנות 2 רפלקטור כיפה?

ד''א הטרריומים של אקזוטרה http://www.reptilez.co.il/product.asp?productid=354 כמו זה.

יש כבר מקום מוכן למנורות? כי אם ככה אז 2 רפלקטור כיפה יעלו לי 520 שקל,אם נעשה חישוב 520 לטרריום ועוד 520 לכיפות זה יוצא 1040. אז עדיף לקנות כבר טרריום של אקזוטרה ב 950 וזהו לא?(ואז יהיה גם יציאה לקבל חשמל של האבן חימום,)
לחרדון בודד או זוג נדרש טרריום מינימלי של 80 ס"מ לשנה הראשונה, לאחר מכן תזדקק לטרריום של מטר לפחות, עדיף סביב 120 אורך.
רצוי שהטרריום לא יהיה גבוה, מנורת ה UV אפקטיבית עד גובה מקסימלי של 30 ס"מ מהלטאה.
אני ממליץ על נורת להט פשוטה של 60-80 וואט, עם/בלי רפלקטור לשיקולך.
נורת UV מדברית (אני אוהב את נורות הפלואורסנט 60 ס"מ של אקזוטרה)
אין צורך במצע מיוחד או במשטח/אבן חימום.

להערכתי מדובר בהוצאה ראשונית של 600-700 ש"ח לכל הציוד ללא הלטאות כמובן

ניתן לצמצם עלויות במידה ותרכוש טרריום או רפלקטור משומשים, ויש לא מעט למכירה כרגע ביד-2.
אתה מתכוון שאפשר פשוט נורת להט בימקום אבן\משטח חימום?

ובקשר לנורת UV מדברית 60 ס''מ,צריך בישביל זה טרריום אם מבנה למנורת פלואורסנט למעלה לא?
חרדונים בטבע משתזפים בשמש ולא על כבישים חמים בלילה. הם נמשכים לאיזור החם שבו גם עוצמת התאורה גבוהה. נקודת השיזוף יכולה להיות רק בחימום עליון - נורה.
אתה יכול להוסיף משטח חימום (לא אבן חימום) בחורף במידה ואתה רואה שהמצע קר מאוד והחרדונים לא פעילים כל כך.
לכל נורה נדרש בית מנורה. לפלואורסנט נדרש בית מסוג אחד ולנורת הלהט בית מסוג אחר. לא כל כך הבנתי את השאלה שלך בעניין זה
AGאני מתחנן על הטרריום מ "איגואנה" 90X40X40 לפי מה שאני רואה אני לא חושב שיש שמה מקום מיוחד למנורה וכ'ו

http://www.reptilez.co.il/product.asp?productid=44
בטרריומים שלנו יש פס רשת לאוורור עליון.

אין שים בעיה להבריג כל בית מנורה פלורסנטי מבפנים על הרשת ולקבל תאורה פנימית מעולה.

לחילופין, אפשר דרך החורים להשחיל את חוטי החשמל ואז לחבר מבפנים בית נורה רגיל ולו להבריג נורק UV קומפקט או ספוט חימום (או שניהם).
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp