קרסטד גקו לא "דביק"

בזמן האחרון שמתי לב שהקרסטד שלי לא מצליח להידבק לזכוכית של הטרריום קראתי באינטרנט והיה כתוב שיכול להיות שיש לו לכלוך בין הפסים הדביקים האלה ברגליים שלו אז שמתי אותו בתוך כלי עם טיפה מים פושרים ואז הוא הצליח להידבק למראה אבל עדיין לא לזכוכית וחוץ מזה הוא לא מוכן לאכול חרקים רק תערובת של רפשי עם גרבר יש רעיונות איך לגרום לו לאכול קצת חרקים כי אני רוצה שהוא קצת ישמין
למה אתה מוסיף גרבר לתערובת של רפשי? זה כמו לשים חצץ באוכל של הכלב כדי שיהיה יותר בקערה.
התערובת של רפשי מהווה 100% תחליף לתזונה של השממית ואין צורך לתסף אותה, בטח שלא בגרבר.

קרסטדים אוהבים חרקים קטנים, תקטין את גודל הטרף ותדאג לאבק אותו בסידן.
האבקה היא אכן דיאטה מלאה, אבל הגיוני שאם אנחנו סוטים ממנה כשאנחנו מוסיפים חרקים נרצה לאזן את זה ע"י מתן תוספת פירות. אני נוהג להסיף פירות בשלים במיוחד, דבש ופולנד כאשר דייסת הרפשי מהווה שני שליש מהתערובת. את זה אני מקפיא ומוציא כל יום להפשרה. מה שכן, אני מסכים שעדיף פירות טריים על גרבר. לא שבדקתי את ההשפעה הבריאותית, הם פשוט מראים יותר תאבון ככה.
לגבי החרקים, אצלי יש התלהבות גדולה כשאני נותן צרצרים. שווה לנסות לדעתי.
אני חושב שאם האמבטיה שיפרה את מצב הכריות הדבקה, שווה לעשות אותה פעם נוספת.. למרות שקשה לי להבין מה היה יכול "לסתום" לו את כריות ההדבקה. לא נתקלתי בתופעה הזו מעולם.
Almogלמה אתה מוסיף גרבר לתערובת של רפשי? זה כמו לשים חצץ באוכל של הכלב כדי שיהיה יותר בקערה.
התערובת של רפשי מהווה 100% תחליף לתזונה של השממית ואין צורך לתסף אותה, בטח שלא בגרבר.

קרסטדים אוהבים חרקים קטנים, תקטין את גודל הטרף ותדאג לאבק אותו בסידן.

מאחר וענית תשובה כל כך נחרצת, אשמח אם תוכל לפרט לגבי הניסיון שלך בגידול קרסטדים או כל מין אחר מאותה משפחה או אפילו איזשהו סימוכין למה שכתבת בספרות המקצועית.

בינתיים, אין שום מניעה להאכיל בצורה זו. עם זאת, התופעה שציינת יכולה להיות סימן מקדים לרככת. הלטאה נחלשת ולכן לא מצליחה לטפס על משטחים חלקים אופקיים. אני מבין שהיא גם מעט רזה וזה סימן נוסף
מציע בזמן הקרוב להוסיף קלציום לכל האכלה ולגוון בחרקים (בעיקר צרצרים)
אני מביע את הלך הרוח בפורומים בחו"ל שאני חבר בהם (פנגיאה, גקו'ס אנלימיטד ועוד) ושם הדעה הרווחת היא שמזון תינוקות כמו גרבר ואחרים הוא מדרון חלקלק בדרך לרככת ומחלות מטבוליות אחרות.

אם השממית הייתה אוכלת חרקים מאובקים במקביל לגרבר אז מילא, אבל חוסר האיזון הזה עלול להוביל לבעיות בהמשך הדרך.

אסתייג ואציין שמה שאני כותב לא מבוסס על הניסיון האישי שלי אלא על עשרות מגדלים מקהילות בחו"ל.
אלמוג, כשאתה מסתמך על מידע מחו"ל(והרשה לי להבטיח לך שאתה לא היחיד כאן) רצוי לקשר לשרשור הרלוונטי, וזאת כדי לאפשר לקורא לשפוט בעבור עצמו אם לקבל או לא את מה שאתה מתאר כעובדה.

וודא להבא כי אתה מציין זאת, ומתן את טון התשובות שלך לאור עובדה זו.

נתקלתי במקרים בהם דברים שנכתבו בחו"ל היו נכונים, ובמקרים אחרים בהם הם היו שגויים לחלוטין- גם שם יש אי הסכמות, טעויות וכו'.
כנראה שאני חבר וותיק יותר ממך בפורומים הנ"ל ועדיין לא זוכר שמישהו השווה שם הוספה של גרבר לאבקה של רפשי להוספה של חצץ למזון.
ההודעה שרשמת מבוססת על דעתך והבנתך בלבד ולא על דעתם או ניסיונם של המגדלים מהקהילות בחו"ל
דרך אגב היה לו קלציום במזון כנראה שהיחס היה קטן מדי עוד לפני שפרסמתי פה קראתי בפורומים באנגלית וראיתי שי להגביר את הכמות אז הוספתי יותר והיום אחרי הנשל שדווקא יצא בקלות רבה מאוד הוא נדבק ומטפס מעולה דרך אגב תודה על ההודאה וטוב שהוספתי בזמן אחרת זה היה יכול להתפתח לרככת אני תכף אוסיף תמונה שלו על הזכוכית
שמח לשמוע שהוא השתפר ושזה נפתר במהרה.
שים לב שאם אתה משנה יחסים בתזונה אתה צריך להתאים את שאר המרכיבים בהתאם.

בהצלחה איתו.