שלום. שמי עמית. אני בן 12. מעוניין לקנות תוכי ומתלבט בין קוניור גרין צ'יק לבין קוניור פז (מצח תפוז, חצי ירח..). בחחות התוכים ביגור שביקרתי , תוכי פז זמין. השאלה מה ההבדל בינהם מבחינת יכולות, אינטילגנציה ואופי. לפי מה שקראתי קוניור גרין צ'יק פעלתן חברותי ואוהב מגע. אין מידע לגבי השני בעניין. מה כדאי מבחינה זו?
התלבטות לגבי קנייה של תוכי
אני לא מכיר את הגרין פז ואני לא תוכאי מומחה...
ממה שהסבירו לי מביני עניין, מבין הקוניורים, הגרין צ'יק יוצא דופן בזכות העובדה שהוא יחסית שקט.
אני יכול להמליץ על גרין צ'יק בחום, אני מגדל אחד(רק חודש, אז אל תסתמך רק עליי)... בינתיים מאוד נהנים :)
ממה שהסבירו לי מביני עניין, מבין הקוניורים, הגרין צ'יק יוצא דופן בזכות העובדה שהוא יחסית שקט.
אני יכול להמליץ על גרין צ'יק בחום, אני מגדל אחד(רק חודש, אז אל תסתמך רק עליי)... בינתיים מאוד נהנים :)
לדעתי גרין צ'יק הוא התוכי המועדף מבין הקוניורים,כמו שאורן אמר הוא שקט יחסית לעומת בני מינו.
וישלו אחלה אופי, ד"א קוניור שמש גם אחלה תוכי חוץ מיזה שהוא רועש.
אבל אם אין לך בעיה של רעש אז ההייתי ממליץ:)(אפילו יותר מגרין צ'יק)
וכמובן אם מה שאתה מחפש זה תוכי אם אינטילגנציה ואופי האיתי אומר לך על ג'אקו או אקלקטוס אני נהנתי מאוד בגידול שלהם,
אבל זה תלוי כבר ברמת התקציב שלך.
אם אין לך תקציב לתוכי גדול אז ממליץ לך או קוניור שמש או קוניור גרין צ'יק.
לפי מה שראיתי אצל הקוניור שמש שגדלתי יחסית לקוניור גרין צ'יק שגם יצא לי לגדל.
שקוניור שמש יותר פעלתן,אוהב לשחק,ואם אני ישווה בין האינטילגנציה שלהם
קוניור שמש בעל אינטילגנציה קצת יותר גבוהה.לפחות ככה זה היה אצלי,
אבל שוב אין לך בעיה של רעש זה פותח לך הרבה אפשריות,
כי צריך להתייחס לנושא הרעש ברצינות כי אחר כך אתה מביא את התוכי מגדל אותו תקופה עד שבני המשפחה לא יכולים לסבול את הרעש יותר ואז אתה חייב למסור\למכור אותו,זה לפחות המיקרה שלי עם כל התוכים שלי =\
וחוץ מיזה למה שלא תהילך על סנגל?עדיף בהרבה על קוניורים והוא בערך בסביבות המחירים שלהם.
וישלו אחלה אופי, ד"א קוניור שמש גם אחלה תוכי חוץ מיזה שהוא רועש.
אבל אם אין לך בעיה של רעש אז ההייתי ממליץ:)(אפילו יותר מגרין צ'יק)
וכמובן אם מה שאתה מחפש זה תוכי אם אינטילגנציה ואופי האיתי אומר לך על ג'אקו או אקלקטוס אני נהנתי מאוד בגידול שלהם,
אבל זה תלוי כבר ברמת התקציב שלך.
אם אין לך תקציב לתוכי גדול אז ממליץ לך או קוניור שמש או קוניור גרין צ'יק.
לפי מה שראיתי אצל הקוניור שמש שגדלתי יחסית לקוניור גרין צ'יק שגם יצא לי לגדל.
שקוניור שמש יותר פעלתן,אוהב לשחק,ואם אני ישווה בין האינטילגנציה שלהם
קוניור שמש בעל אינטילגנציה קצת יותר גבוהה.לפחות ככה זה היה אצלי,
אבל שוב אין לך בעיה של רעש זה פותח לך הרבה אפשריות,
כי צריך להתייחס לנושא הרעש ברצינות כי אחר כך אתה מביא את התוכי מגדל אותו תקופה עד שבני המשפחה לא יכולים לסבול את הרעש יותר ואז אתה חייב למסור\למכור אותו,זה לפחות המיקרה שלי עם כל התוכים שלי =\
וחוץ מיזה למה שלא תהילך על סנגל?עדיף בהרבה על קוניורים והוא בערך בסביבות המחירים שלהם.
ממה שסיפרו לי וקראתי, לסנגלים יש נטייה להיות "one person bird" דהיינו שהם מפתחים קשר חזק עם בן אדם אחד, ועם השאר לא מסתדרים. הם גם עלולים להיות תוקפניים כלפי זרים.
קראתי כמה שרשורים עכשיו בחו"ל בדיוק באותו עניין - גם לי הייתה התלבטות קשה ובאמת סנגל וגרין צ'יק הגיעו ל"פיינליסטים".
תעכלס זו כנראה פונקציה של הרמה של ההחתמה, ההקפדה שלך בגידול של התוכי(לדעת לא לתת תשומת לב כשהוא רועש למשל), ואישיות אינדיבידואלית של התוכי עצמו. אין תשובה חד משמעית לכאן או לכאן.
הקוניורים ככול הנראה יותר "היפרים" מהסנגלים.
לגבי הסאן קוניור... הם מהממים, יפיפיים... אבל הרעש זה וואחד בעיה... בייחוד בדירה, זה עניין של זמן עד ששכן טרחן יבוא בטענות ואולי יתלונן...
הגרין צ'יק יותר נסבלים ממה שאני מבין... אנחנו ממש מסתדרים עם שלנו(למרות הנטייה שלו להשקים אותנו בבוקר יום שבת).
לגבי התוכים הגדולים- הם דורשים גם הרבה יותר יחס ואחריות... אנחנו אנשים עובדים ועסוקים, אז אין באפשרותינו להיות שעות על גבי שעות עם תוכי כמו ג'אקו, שעלול לתלוש לעצמו נוצות בשל כך.
את כול הדברים האלה כדאי לקחת בחשבון.
קראתי כמה שרשורים עכשיו בחו"ל בדיוק באותו עניין - גם לי הייתה התלבטות קשה ובאמת סנגל וגרין צ'יק הגיעו ל"פיינליסטים".
תעכלס זו כנראה פונקציה של הרמה של ההחתמה, ההקפדה שלך בגידול של התוכי(לדעת לא לתת תשומת לב כשהוא רועש למשל), ואישיות אינדיבידואלית של התוכי עצמו. אין תשובה חד משמעית לכאן או לכאן.
הקוניורים ככול הנראה יותר "היפרים" מהסנגלים.
לגבי הסאן קוניור... הם מהממים, יפיפיים... אבל הרעש זה וואחד בעיה... בייחוד בדירה, זה עניין של זמן עד ששכן טרחן יבוא בטענות ואולי יתלונן...
הגרין צ'יק יותר נסבלים ממה שאני מבין... אנחנו ממש מסתדרים עם שלנו(למרות הנטייה שלו להשקים אותנו בבוקר יום שבת).
לגבי התוכים הגדולים- הם דורשים גם הרבה יותר יחס ואחריות... אנחנו אנשים עובדים ועסוקים, אז אין באפשרותינו להיות שעות על גבי שעות עם תוכי כמו ג'אקו, שעלול לתלוש לעצמו נוצות בשל כך.
את כול הדברים האלה כדאי לקחת בחשבון.
אורן אתה צודק בכל מה שאמרת,
עכשיו עמית תחשוב על כל מה שכתבנו לך פה ותחליט:)
בעיקרון אם אתה הולך על תוכי קטן לך על :קוניור גרין צ'ק,קוניור שמש,קוקטייל,סנגל.(בעיקרון ממליץ על סנגל\קוניור שמש,זה לפחות התוכים שאני האיתי בוחר)אבל תמיד אפשר להתחיל ככה עם קוקטייל חמוד להתחלה :) לדעתי גם הכי מתאים בישבילך
תוכים גדולים:ההייתי ממליץ בחום על אקלקטוס,מנסיון אני יכול להגיד לך שזה תוכי מומלץ,דורש הרבה יחס אבל בגיל 12 לא ניראלי שחסר לך זמן :)וד"א הוא תוכי חברותי שאוהב את כולם וככה כל בני המשפחה נהנים מימנו(הנקבות קצת יוצאות דופן בקטע הזה,יש נקבות שנקשרות רק למגדל שלהם,אבל זה כבר תלוי באופי של הנקבה שלך,יצאלי ליראות נקבות רגועות בלי שום בעיה עם אנשים אחרים.)
חוץ מאקלקטוס כמעט כל התוכים הגדולים קשים לגידול ודורשים נסיון בגידול תוכים,ופחות מתאימים לילד בגיל 12
עכשיו עמית תחשוב על כל מה שכתבנו לך פה ותחליט:)
בעיקרון אם אתה הולך על תוכי קטן לך על :קוניור גרין צ'ק,קוניור שמש,קוקטייל,סנגל.(בעיקרון ממליץ על סנגל\קוניור שמש,זה לפחות התוכים שאני האיתי בוחר)אבל תמיד אפשר להתחיל ככה עם קוקטייל חמוד להתחלה :) לדעתי גם הכי מתאים בישבילך
תוכים גדולים:ההייתי ממליץ בחום על אקלקטוס,מנסיון אני יכול להגיד לך שזה תוכי מומלץ,דורש הרבה יחס אבל בגיל 12 לא ניראלי שחסר לך זמן :)וד"א הוא תוכי חברותי שאוהב את כולם וככה כל בני המשפחה נהנים מימנו(הנקבות קצת יוצאות דופן בקטע הזה,יש נקבות שנקשרות רק למגדל שלהם,אבל זה כבר תלוי באופי של הנקבה שלך,יצאלי ליראות נקבות רגועות בלי שום בעיה עם אנשים אחרים.)
חוץ מאקלקטוס כמעט כל התוכים הגדולים קשים לגידול ודורשים נסיון בגידול תוכים,ופחות מתאימים לילד בגיל 12
קוניור שמש עושה המון אבל המון רעש
אם אין לך בית פרטי באמת בעיה .
קרין צ'ק הוא בין הקוניורים הכי שקטים !
סנגל - לי יש כזה
שקט מאוד
חמוד יכול לדבר
חכם
קצת יקר מהקוניור .
בהצלחה
אם אין לך בית פרטי באמת בעיה .
קרין צ'ק הוא בין הקוניורים הכי שקטים !
סנגל - לי יש כזה