הטרנטולה חסמה את המחסה שלה - גרעין אפרסק חשוד, עזרה!!

הטרנטולה עדיין לא יצאה החוצה (כבר כמעט שבועיים העמיסה כבול על הפתח ונתקעה בפנים) ובכל מקרה רציתי לבדוק אם ההסתגרות שלה קשורה לחצי גרעין אפרסק שהיה לה בכלי.
בהתחלה חשבתי שהיא מבסוטה מהחצי גרעין הזה, היא עמדה עליו והסתובבה לידו.
לאט לאט הוא כוסה במין משהו שנראה כמו הקורים שלה, היה נראה הגיוני.
עכשיו אחרי שהיא הסתגרה הסתכלתי טוב על הגרעין ופתאום זה לא כל כך נראה כמו קורים, אלא יותר כמו סיבים או עובש שהגרעין פיתח במגע עם הלחות של המצע.
אז זרקתי אותו (היא עדיין במחסה גם כשהוא כבר לא בסביבה).
לקחתי את החצי השני של הגרעין שהיה לי פה בחדר, חצי שלא בא במגע איתה מעולם, שמתי אותו בכלי משלו על מצע כבול על וורמקוליט והכל, אותה לחות על המצע שמרטיבה אותו קצת והחצי השני של הגרעין (שלא בא איתה במגע מעולה) העלה את אותם "קורים"-עובש.
מכאן שהקורים אינם אלא עובש-סיבי-קורי.

בלאגן גדול
אז אני מעלה לכאן תמונה של החרא הזה, לא יודע מה המצב של האדומת ברכיים, למישהו יש ניסיון דומה? פגעתי בה באופן קריטי? אולי זה שהיא התחבאה מהגרעין הנגוע הזה הציל אותה?

לפתוח לה את המחסה שהיא עשתה כדי לבדוק שהיא בסדר? אני במתח! (כמעט חודש עבר מאז שהיא השילה פעם אחרונה וזה יהיה נשל רביעי).

מצורפת תמונה של החצי גרעין השני - שהעלה בעצמו ובנפרד עובש-קורי על המצע כבול הלח.
ותמונת תזכרות למחסה החסום.
dscn6005w.jpgdscn6004bmp.jpg
המצע רטוב ספוג מים זה גרוע, ואיזה סוג של טרנטולה מדובר עם זאת ברכיפלמה זה בכלל סכנה בשבילה.. וכמו שאמרתי לך באשכול קודם תעיף את המסתור רק אחרי שתגדל לשבע סמ' תשים לה משהו לבינתיים המסתור שלה זה בעצם הכלי שהיא חיה בו היא לא צריכה עוד משהו..
יותר מידיי מים וגרעיניי אפרסק תמיד מעלים אובש בכל מקרה אל תשים בכלוב שלה כל גרעין או איזה משהו מבחוץ פשוט תיקנה את זה . מזל שזה אדומת בירכיים יש טרנטולות שאפילו היו מתות מזה
זה לא רק חיה זה גם מדע! // amirt//

שווה ליראות:https://www.youtube.com/user/Jon3800?feature=watch
ניקולה - שים לב שלא התייחסת בכלל לבעיה שהעלתי כאן, בכלל.
מה הנקודה שלך? כל הרעש סביב עיניין המסתור..למה שאני אעיף את המסתור?
המסתור מזיק לה כרגע? עושה נזק?
אם תאמר שכן , כלומר שהמחסה מזיק, אני עוד אבין למה אתה חוזר על זה שוב ושוב
בסופו של דבר אני חושב שאתה מתכוון - כל עוד היא לא 7 ס"מ היא לא חייבת את זה, זה משהו אחר לגמרי. אומר שבשלב זה - זה סה"כ לא הכרחי. הבנתי את זה.
(לא משנה שכבר הסברתי לך מי הציע לי לשים את המחסה אגוז מלך וכמה שאפשר לסמוך על הבחור).
על כל מקרה האדומת ברכיים אוהבת את המסתור ונהנת ממנו מאד, הלאה.

הגזמתי עם המים בכלי ועל זה עברנו בפוסט הקודם, הפנמתי את זה.
עדיין לא קלטתי מכם - לפתוח או לא לפתוח את המחסום שהיא עשתה
אני רוצה לוודא שהיא בסדר.
אני לא הייתי מאוד דואג, ובכל מקרה עדיף להתאפק ולא לגרום לסטרס מיותר. במיוחד אם אתה חושד שהיא לפני נשל..
קיבלתי, נגעת בדיוק בדילמה.
אני אתן לה שקט עד ה15 לחודש. שזה חודש ויותר אחרי הנשל הקודם.
קצת אחרי אני טס לחודש שלם וכבד עלי לסוע בלי לראות שהכל בסדר איתה.
מקווה לראות שהיא גדלה שם במחסה.
מילים מרגיעות, תודה!
זה בדיוק הסיבה לכך , כל מסתור שתיתן לה יעלה עובש שיכול להתפתח לה בדפדפני הנשימה.
הקטע הוא שבייביז לא שותות מכלי מים כמו טרנטולה שהיא מעל 7 סמ' נכון ? זאת אומרת שעם אדומת ברכיים בוגרת אוהבת מצע יבש עם כלי מים בינוני בייביז אוהבות מאוד נוזלים (כמובן שלא בהגזמה כזו) ופחות אוורור , בגלל זה כל מה שמכניסים פנימה מעלה עובש.. ובכללי מסתור בשביל בייביז הוא מאוד לא נחוץ כי בגודל הזה הן מתייחסות לכלי שלהן כאל מסתור וברגע שאתה מכניס עוד מסתור פנימה הן נכנסות אליו ונשארות בתוכו, בגלל ש"בחוץ" מפחיד להן. לרוב הן ישארו בפנים עד לנשל אך יש כאלה שישארו יותר, כמו כן זה מעלה עובש גם מבפנים וזה נדבק על הטרנטולות ומושך אקריות שמסוגלות להרוג אותה.
כשאני עשיתי את זה לטרנטולה בייבי שנמצאת אצלי היא נשארה שם חודש וחצי עד שפתחתי והעפתי את זה בשביל להאכיל אותה.

בכל מקרה ,תחליף לה למצע יבש חדש ותנקה את הכלי שלה עם מים רותחים (יש על האגוז אקריות) תעשה במצע צד לח וצד יבש , כך שהיא תוכל לבחור איפה היא רוצה להיות.

עוד משהו, כשטרנטולה עומדת על המסתור שלה או מנסה לברוח זה כתוצאה מעודף לחות או מסטרס.

בכל מקרה, תפתח את האגוז ותן לה שבוע בלי זה.. עם היא מרוצה בלי זה תשאיר ככה עם לא אז תחזיר אחד חדש אבל שים לב שתצטרך יותר אוורור.
אני מבין מה שאתה אומר, רק שאתה עושה בילבול
העובש לא התפתח על הקליפת אגוז שלה. הוא נקי לחלוטין.
הקליפת אפרסק שהיתה בעבר בכלי פיתחה את העובש והיא מזמן לא שם.
אני אדע לשמור על מצע יותר יבש מעתה והלאה, הקליפת אגוז שלה נקייה לגמרי חבל להוציא לה אותו בשלב זה כשהיא התרגלה אליו.
דברים שעלולים להעלות עובש נוספים לא אכניס, זה מה שלמדתי. ואשמור כמובן על המצע יותר יבש.

חוץ מזה אני אתן לה עוד שבוע שקט עד שאני טס,
אפתח לה את המסתור נזרוק לה איזה תולעת ונראה מה הלאה.
תודה לכולם.
tamrani מה היקף הניסיון שלך עם טרנטולות?
כשאתה מעלה שאלה לפורום פתוח, תבין שלא מחוייב במציאות שהתשובה שתקבל תתאם ב100% לדיעה האישית שלך.
העובדה היא שאתה ביקשת סיוע, וקיבלת אותו... אך בכול זאת אתה ממשיך במגמת התרסה מסויימת אל מול מה שנכתב לך.

אז... אתה לא חייב לקבל כול דבר שנכתב כמובן, אך אני לא מבין את הצעד לשאול שאלה בפורום ולאחר מכן להתווכח עם התשובה.
או שהניסיון שלך מספיק נרחב ואתה בוחר לא לקבל עצה של מישהו אחר מנוסה... או שאתה מתעקש לחינם.

אפשר לגדל בעלי חיים בהמון דרכים- בדר"כ טיפים שניתנים הם לאור ניסיון. ההיגיון שלי אומר שעדיף שלטרנטולה כרגע לא יהיה מסתור אך היכולת שלך להשגיח שהכול תקין תהיה טובה מיותר, מאשר ההפך.

בהצלחה.
היקף הניסיון שלי עם טרנטולה הוא בעיקר כלום, קצת משום דבר. נהנה לגלות.
לא היה הרבה טעם לחזור על עינין המצע הלח, תביט בפוסט הקודם זה כבר עלה שם ועורר דיון שהסתיים, הבנתי קיבלתי הפנמתי. היה חשוב לי לא להפוך את האשכול למשמש ובסוף לא לקבל עזרה אלא מטר המלצות לא ממוקדות.
ובסופו של דבר - סחבק חשב שהמסתור העלה עובש - טעות! המסתור לא העלה עובש. אין טעם להכניס פאניקה ולערבב עינינים.
מקבל בסופו של דבר כל עזרה שהציעו לי פה החברים, כתבו השקיעו חיבקו.
לכולם כוונות טובות זה מה שחשוב.
שוב תודה לכולם על העזרה.
הוא לא טעה, יש פה התבססות על התמונות שהעלית.
מעבר לזה, אתה מוזמן לפעול כראות עיניך, רק שים לב שהדרך בה הגבת הייתה לא במקום.

שבוע נעים.
לא, אז אתה גם כן טועה.

תמונה ראשונה - הקליפת אגוז מלך שהיא המסתור. ואין עליה עובש כמו שאתה רואה. כתוב עליה "כניסה".
תמונה שנייה - קליפת אגוז אפרסק, שנמצאת בקופסא נפרדת קטנה, שלא קשורה לטרנטולה ישירות.
ואם היית קורא מה שרשמתי היית מבין שזה חלק מניסיון שלי לשחזר חצי קליפת אפרסק בתנאים מקבילים ולראות אם היא צוברת עובש.

לא מסובך, אני לא אומר שהוא טעה כי משעמם לי.
הטעות הזו גרמה סתם להתעכב על עינין המסתור, שוב לא הפואנטה.
הפואנטה באשכול הזה - התמונה השנייה, חצי גרעין אפרסק מבודד בכלי קטן בא להראות מה היה קודם, לצד המסתור, בתוך הכלי. ובעצם אולי מה שגרם לטרנטולה להתבודד.
כיף לראות שאתה מגונן כאן על חברי הפורום, חבל על הזמן אתה.
צודק או לא.. אין צורך לעבור לטונים כאלו.. מה הבעיה לשמור על אוירה נעימה ופרודוקטיבית? קח מה שתירצה. מה שלא, לא..
אתה צודק לגמרי,
לקחתי מה שרציתי, אמרתי תודה לכולם. חברה על הכיפאק.
אורן עשה לנו קצת סדר בדברים, מתבלבלים פה מתבלבלים שם. תמונה של אפרסק.
שוב תודה רבה.
בכל מקרה, כנראה שאני לא הבנתי כמה דברים אך נתתי לך טיפים מנסיון שלי עם גידול טרנטולות.

בואו נסגור את זה ככה, זאת טרנטולה שלך תגדל אותה ותטפל בה איך שאתה רוצה אחרי הכל אנחנו לא קובעים פה בשבילך רק מנסים לעזור.