הכנסת גור כלבים לבית עם חתול ותיק

יש לנו חתולה מעורבת משהייתה בת שלושה חודשים. כעת היא בת 11, ולפני כשבוע אימצנו גורת כלבים בת כחודש וחצי. מיד עם הכנסתה לדירה החתולה נכנסה למצב של פאניקה והתחבאה במקום גבוה ומוסתר, וכשהכלבה ״העיזה״ להתקרב החתולה נהמה עליה וחשפה שיניים. הבעיה היא שהיא הפסיקה לאכול ולשתות כמעט לחלוטין וגם מפחדת לצאת לעשות צרכים בקופסת החול שלה. ככה עבר שבוע וחששנו לחייה והחלטנו בצער רב להחזיר את הכלבה.
השאלה שלי: כיצד ניתן להרגיל את החתולה לגור כלבים חדש שנכנס לדירה?

אשמח לפתרונות אפשריים... תודה מראש!
קשה מאוד בגיל הזה לעשות משהו.
לדעתי תוותרו על החלום עד שהחתולה תלך לעולמה ובעתיד תשקלו להביא גור כלבים וגור חתולים יחד.
אם זה היה הפוך , קל יותר "לדבר" עם כלב ולהרגיל אותו לדברים חדשים בבית.. חתולים דיי אטומים לכל העניין. אם הם לא רגילים למשהו (ובטח בגיל 11) יהיה קשה לשנות את דעתם.

מצד שני, יכול להיות שאם הייתם נותנים לזה זמן זה היה משתנה, אבל זה סתם סטרס לחתולה בת 11.
אתם עושים טעות.
חבר'ה, אני מבין את הצורך בעוד בעלי חיים - אני בעצמי מפנטז על פיטבול ואף נאלצתי לתת לבן דוד שלי את הקינג-סנייק הכי מושלם בעולם בגלל שחזרתי לגור עם אמא. חתולה בת 11 רגילה לקבל את מלוא תשומת-הלב שלכם, זה סתם להכניס אותה לדיכאון ולסטרס - בגיל כזה להכניס עוד חיה הביתה משמעו לקצר לחתולה את החיים. מתנצל על התגובה "הקשה", אך זה ככה - חתולים באים עם "אישיות" בניגוד לכלבים שלרוב נראים כמו הבעלים שלהם - הייתם צריכים לקחת זאת בחשבון -לפני- שהבאתם את הגורה.

ורק עכשיו קלטתי שהגבתי על שרשור מלפני שנתיים. FML.