כינים ותולעים בצמחים הטורפים הגוססים שלי

שלום לנוכחים
יש לי שלושה סוגים של טורפים: שופרית, דיונאה וטללית. קניתי אותם באותו הזמן, לפני כמעט שנה, החלפתי להם עציץ לפני שלושה חודשים. השופרית גודלת יפה ומרשים. הדיונאה פשוט לא מתאוששת ונראית רע והטללית התחילה יפה, אך לאחרונה מתייבשת כולה ואין סימנים חיוביים באופק....
לאחרונה גיליתי שעל המצע של שלושת הטורפים יש "כינים" לבנות קטנות שפשוט הקימו מדינה קטנה על כל אחד מהעציצים. בנוסף, במים שאני שם בתחתית, מופיעים זחלים קטנים ששוחים להם במים. אני מניח שהם קשורים לגסיסתם של הטללית והדיונאה.

מה עושים?????????????????
כנראה שנרקבו השורשים בגלל המים העומדים, ולכן הצמחים מתייבשים והיצורים מופיעים.
אני הייתי מנסה להחליף את המצע, ובאותה ההזדמנות גוזר את כל השורשים הרקובים ומקפיד על משטר השקייה חדש. צריך לדאוג שהמצע החדש יהיה מאוורר ושיתנקז כמו שצריך.
בהצלחה
צמחים טורפים ברובם מגדלים בהשקייה תחתית והשורשים לא נרקבים.
איני יודע באיזה מצע שתלת את הצמחים לאחר העתקתם יכול להיות ששם הבעיה.
לענין המזיקים בלי תמונה קשה להשיב.
אריה
האוסף הגדול ביותר בארץ של צמחים טורפים
ניתן לבוא וללמוד על צמחים טורפים ללא כל התחייבות
צמחים ומצע ייחודי לרכישה גם במשלוח
מחבר הספר "צמחים טורפים ומטריפים"
הספר הראשון והיחיד בעברית בנושא צמחים טורפים
לתיאום ביקורים נא להתקשר0528933797
אריה,
את המצע הזמנתי בדואר ממך לפני כחצי שנה לערך . האם הסיבה שהוא נשאר בשקית המקורית בערך חודש לפני שהשתמשתי בו, פגמה באיכותו?
ובעניין המזיקים, קטנים מידי. אין אפשרות לראות כלום בתמונה. גם במבט ראשון לא מבחינים בכלום עד שמזיזים או נושפים על המצע ואז מתגלים עשרות תזוזות מסביב לצמח. ממש בגודל של כינה, אולי קצת פחות.
עוד עובדה בעניין הטללית: אחרי ההעתקה היא פרחה בצורה מדהימה. ממש מהר וממש יפה. בחודש האחרון החלה התפנית הדרמטית....
המצע טוב גם אחרי זמן רב.
החרקים לא בהכרח מזיקים אפשר לנסות לסלק אותם עם קונפידור או דיזיקטול.
טללית ודיונאה יתכן שסבלו מאד ממזג האוויר השרבי רצוי להקטין חשיפה לחום ולהעלות הלחות שבאויר.
אריה
האוסף הגדול ביותר בארץ של צמחים טורפים
ניתן לבוא וללמוד על צמחים טורפים ללא כל התחייבות
צמחים ומצע ייחודי לרכישה גם במשלוח
מחבר הספר "צמחים טורפים ומטריפים"
הספר הראשון והיחיד בעברית בנושא צמחים טורפים
לתיאום ביקורים נא להתקשר0528933797
אני אעביר אותם מקום ואקווה לטוב. תודה על ההענות המהירה!
שבת שלום.
תקשיב צמחים טורפים בדרך כלל משקים השקיה תחתית שמים תחתית אפשר לשים צלחת תלוי מה הגודל של העציץ או תחתית אחרת אז שופכים רק מים מזוקקים או מי מזגן או מי גשמים או מים שעברו תהליך של אוסמוזה הפוכה ואז כעבור כמה זמן המים נעלמים והצמח שותה נא לא לשים יותר מדי מים הם לא צריכים הרבה מים אבל גם תלוי בסוג הצמח למשל צפאלוטוס {צמח שאני אוהב} צריך להשקות אותו בטפטוף איטי הוא בא מאוסטרליה והמוות הנפוץ שלו רקבון של שורשים אם אתה משקה יותר מדי אתה לא רואה סימני מוות עד שהצמח קורס ומת.
מגדל מתחיל של צמחים טורפים 1 כדניות בן ** מחיפה
אז בעצם מה שאתה אומר זה שאני צריך לחכות עד שהצמח מסיים את המים, הצלחת בעצם הופכת ליבשה ממים ורק אז מוסיף. נו, ומה ההבדל? המצע עדיין רטוב בכל מקרה, או שצריך לחכות שגם המצע יתייבש?
1.לא את כל המים הצמח שותה אם המצע רטוב יותר מדי הצמח לא שותה ולפעמים המים מתאדים.2.את הצמחים האלה לא צריך להשקות הרבה פעם בכמה ימים מומלץ שהאדמה תהיה לחה ולא בוצית התולעים והכינים הגיעו אולי בגלל עודף מים ואולי חלק מהשורשים נרקבו אז תצטרך לחכות שהאדמה תהיה יחסית יבשה.תיקון של 1:אם יש יותר מדי מים לעיתים יותר מדי מים מגיעים לשורשים ואם זה קורה עלולים להופיע סימני מוות (תלוי איזה סוג הצמח) אמרת שהטללית והדיונאה גוססים אם יש סימני מוות הצמחים שיש להם סימנים עלולים למות עוד כמה שבועות אם אתה משקה יותר מדי תמעיט אם אתה משקה מעט מדי תגביר ובקשר לתולעים ולכינים כנראה הם באים בגלל עודף מים או בגלל גסיסת הצמחים
או.קי. אנסה את עצתך. הטללית תנצב"ה. ננסה להציל את הדיונאה. השופרית אגב, ממשיכה לעשות חיל.
חבל שהטללית מתה
אני מגדל דיונאה תמונה:
image.jpg