תגידו מזל טוב! תראו אם עד כה עשיתי בסדר.

אוקי בשעה טובה קניתי היום פיתון מתכדר ( נחש ראשון ) זכר בן 3 שבועות.
תבדקו שעשיתי הכל בסדר ותגידו מה ניתן לשפר בבקשה.
אז ככה:
בדקתי את הנחש ואת אחיו והוא היה נראה לי גם בריא גם סקרן וגם היה מאוד נינוח על הידיים כולל שנגעתי לו בראש אחרי כמה דקות. הוא היה אחרי נשל ואורכו הוא בערך 40 סמ׳.
הוא היה בכלי חומוס גדול ולכן קניתי לו:
* טרריומים בגודל של 60 על 40 של חברת boyu. הטרריום הוא מזכוכית ומפלסטיק. החלק העליון של הטרריום הוא מסגרת פלסטיק עם רשת.
* קניתי כלי מים גדול ומכסה של אקסוטרה.
* קניתי ענף גמיש של אקסוטרה וחיזקתי אותו עם חוטי ברזל לדפנות הטרריום שיהיה לו על מה לטפס.
* קניתי מצע אספן.

לא קניתי- כבל לחימום כי במקום המליצו לי לא לקנות בקיץ ולדאוג לחימום רק בחורף.
על פי מד הטמפרטורה בחדר הטמפרטורה נעה במהלך היום בין 33 ביום ל24 בלילה.
האם עשיתי טעות שלא קניתי חימום?

הכנתי את הטרריום עם המצע והכל. התקנתי מד טמפרטורה דיגיטלי עם חוט כזה והוא מראה עכשיו 27 מעלות ( נכון לשעה 18:30 ).

המכסה רשת העליון כנראה יוצר בסין כי התופסני סגירה שלו מצוקמקים ואני מפחד שהוא יברח. חיזקתי עם אזיקונים.

הנחתי את הנחש בתוך הטרריום עם הכלי שבו הא הגיע בכדי שיצא בזמנו החופשי. מרגע שהוא יצא מהכלי שלו והתחיל להסתובב בטרריום החדש ועד עכשיו הוא בעיקר זוחל על הדפנות ומנסה לראות אם הוא יכול לברוח. הוא לא נראה שקט. האם נורמלי?

מה אתם אומרים הכל קשורה?
האם ישנם המלצות למגדל המתחיל?
מזל טוב! ברוך הבא לתחביב! אני בטוח שתהנה..
נשמע שהכל בסדר. מחזק את התחושה שלך לגבי הרשת העליונה- עשית בשכל. שים לב שחוטי הברזל לא בולטים פנימה..
השיטוטים בטרריום מאוד טבעיים ובכלל לא מדאיגים- הוא בודק את הבית החדש.. הוא יהיה במצב רוח הזה כמה ימים וירגע בהדרגה..
תפנק אותנו בתמונה- ככה גם נוכל לראות את הסידור הכללי והגודל של כל הדברים ביחס אליו.
היי אסף,
צירפתי תמונה לבקשתך.
ברור ששמתי את החוטי ברזל כך שהקצוות הם מחוץ לטרריום.
שלוש שאלות:
1. באיזה טמפרטורה כללית של הטרריום כדאי להתחיל ולחמם? בהתחשב בכך שבלילה הטמפרטורה יורדת לאזור ה- 24.
2. בואו נראה אם אני מבין את הלו"ז של- "נחש חדש" ( לפי מה שקראתי ):
* עכשיו לא לגעת ולא להאכיל שבוע.
* אחרי שבוע להאכיל ואז לא לגעת יומיים או שלושה.
והשאלה המתבקשת- עם כל הלו"ז הזה, מתי יש לי זמן להרגיל אותו למגע, בהתחשב בכך שהוא בייבי וצריך לאכול כל שבוע?
3. האם זה הגיוני שהוא מתכדר באחת הפינות בטרריום והוא לא במכסה? אולי הוא עוד לא מצא אותו? מוזר. ( לפחות הוא הפסיק לנסות לזחול על הדפנות ואז ליפול למצע וחוזר חלילה.)

ועוד שאלה:
אם כולם יודעים שהמתכדר נכנס לצום שרירותי אחת לכך וכך זמן, אז למה כולם אומרים לא להילחץ או במעמד קניה שיש לנחש זה בעיות אכילה? האם אני מפספס משהו? כל עוד זה טבעי, שלא יאכל.
IMG_2006.jpgIMG_2007.jpg
וואו מהממם !! תתחדש תשמור עליו
נראה שהוא יחסית קטנתן ביחס לטרריום ...
החיות שלי : תוכי
כלבה
חתול -שינק מהכלבה
אוגר
נחש כרכן מוטלי סטרייט חמדמד
ארנב
דגים
שרקנים
סלווים
ברווזים
תרנגולות
תודה!!!
בדיעבד אני גם חושב שהטרריום של 60 על 40 טיפה גדול בשבילו.
נראה בסדר גמור, הם גדלים מהר, אין צורך להחליף להם טרריום כל כמה חודשים.
פשוט קונים אחד בגודל מתאים וזהו.
לגבי החימום ד"א, נכון שעכשיו לא צריך. אבל תצטרך עוד חודשיים בערך.
בענף הזה הוא לדעתי לא ישתמש.. הוא דק מידי ונראה שהוא תלוי כשהוא רפוי יחסית.. אני רואה מס' אפשרויות-
לפף אותו סביב היד לקבלת צורה סלילונית ואז תפתח אותו ותכניס בו איזה חוסר סימטרייה. את זה תניח על הרצפה כשהוא יציב.. הכוונה פה שזה ישמש כמשהו שעוברים דרכו, כחיקוי לאיזה שיח או ענף על הרצפה..
אתה יכול גם להשאיר אותו תלוי ככה ליופי וקישוט.. עדיין הייתי ממליץ להשתמש באלמט הזה של הסליל- הם ניראים ככה הכי טוב לדעתי..
האפשרות האחרונה חביבה עלי יותר- להביא ענף טיבעי לאקווריומים. את הענף המלאכותי תוכל ללפף סביב הענף החדש לקבלת יציבות ומראה מפותל ומעניין. בכל מקרה- הם לא מטפסים מוכשרים. אם כבר, הם מעדיפים לטפס על ענף מונח ולא על אחד תלוי..
תודה לעונים.
אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי על לו"ז אופטימלי:
כמה זמן לתת לו להתרגל מבלי לגעת או להאכיל?
מתי להאכיל בפעם הראשונה.
מתי ניתן להתחיל ולהרגיל אותו למגע?
מתי להאכיל שוב?
מזל טוב על המתכדר החדש וברוך הבא לתחביב ....!!
תתן לו שבוע להתרגל
תאכיל אותו בידיוק אחריי שבוע
ואחרי יומיים שלושה שהאכלת אותו אתה יכול להרים אותו ולהתחיל להרגיל אותו לידיים
ותאכיל שוב אחרי שבוע מהאכלה הקודמת שזה אומר להאכיל כל שבוע ....!
הרן, בהמשך לבקשתך בפרטי, אני מצרף פה תמונות של הדרך בה אני מסדר את הכבל חימום. שים לב שיש יותר תופסנים כאלו ממה שצריך בפועל- ככה יש גמישות ואפשר לערוך שינויים במהירות ובקלות. עשוי קרטון ביצוע (אפשר גם דיקט, עדיף בוואטים גבוהים יותר..) ושניי לייסטים מעץ.
100_1586.JPG100_1587.JPG
תודה רבה רבה לכולם ובמיוחד לאסף.
1. אני רואה בתמונות שהצבת את הכבל בפיתולים לצד החם. האם הצבת כבל בפחות פיתולים גם לצד הקר?
2. כמה ס"מ רווח , יש בין הפלטה עם הכבל לטרריום שלך?

3. האם יש מוצר כולשהו שיכול להדליק ולכבות את הכבל עפ"י טמפרטורה.
1. בהתאם לצורך. לפעמים כן ולפעמים לא.. הכל בהתאם למדידות.
2. גם כאן- בהתאם לצורך. אני מניח פסי קלקר על פסי העץ במידה ואני צריך הגבהה נוספת. בכל מקרה אני לא מאפשר מגע בין הכבל לתחתית הזכוכית..
3. כן בטח. טרמוסטט. עבודה עם טרמוסטט מדוייקת ונכונה יותר. אני באופן אישי גם חושב שהעלות של הטרמוסטט חוזרת אליך בצורת החיסכון בחשמל על החימום כאשר אין בו צורך.
כסלו מזל טוב, ברוך הבא למשפחת המגדלים.
לדעתי הבחירה היא מעולה ואתה רק תהנה ממנו..
בהצלחה
תודה לכולם.
תמונות ראשונות על הידיים.
איזה תינוק חמוד (-:

איך אתם יודעים אם יש או אין טפילים על הנחש?
ראו ת'תמונות שהעלתי...
IMG_2014.jpgIMG_2016.jpg