בימים הקרובים אני קונה את הנחש הראשון ויש לי מספר שאלות

בימים הקרובים אני מתכון לקנות את הנחש הראשון שלי ( בייבי מתכדר ).
עד עכשיו אני מגדל טרנטולות.
קראתי הרבה אבל עדיין ישנם כמה דברים שלא ברורים לי ואשמח אם תוכלו לעזור:
1. לגבי אוכל קפוא- אני לא יודע אם הנחש החדש יסכים לאכול קפוא, אבל מטעמי נוחות זה מה שאני מעדיף לתת לו על בסיס קבוע.
מה הן השיטות להרגלה של הפיתון לאכול קפוא?
2. לגבי חימום- אני אקנה ככול הנראה כבל חימום ושני מדי טמפרטורה ( לצד הקר ולצד החם ).
איך אתם הייתם מציבים את כבל החימום? הבנתי שיש דעות חלוקות ומספר אפשרויות. לדוגמא:
בתוך הטרריום, מתחתיו, בתוך הקלקר וכו'.
האם אתם משתמשים בחימום בקיץ או שמפעילים רק בחורף?
3. מחיפוש ביו טיוב ראיתי שישנן שתי המלצות מנוגדות להרים את הנחש בשביל להרגילו אלי:
* להרימו מהחלק האחורי מיד .
* ללטף אותו מעט בחלק האחורי שיבין שזה לא טרף ורק אחר כך להרימו.
מה אתם עושים?
4. האם אתם דואגים לתאורת יום בטרריום או שאור החדר מספיק ( כמובן שהכוונה היא לא לשמש ישירה ).

תודה מראש לעונים.
1. יש המון שיטות שקשורות בריח ובטמפרטורה.. לשים כמה דק' עם עכברים חיים לפני שנותנים.. לתת פרט מומת כשלב ביניים בין חי למופשר... לטבול לכ10 שניות במים רותחים את הראש, לייבש ולתת.. למעוך טיפה את האף של העכבר המופשר- שיצא טיפה נוזל ריחני, הזזה עם פינצטה ארוכה מול הנחש או שאר שיטות שונות ומשונות ושילובים ביניהם..
2. אני לעולם לא משתמש בו בתוך הטרריום. מניסיוני זה בדכ מקור לבעיות.
3. זו מין מיומנות שתרכוש תוך כדי.. בפועל זה משהו באמצע. אני דואג לא להפתיע את הנחש- וזה מה שחשוב.
לדעתי תימנע מלרכוש נחש שמראה סימני תוקפנות. במין זה רובם המכריע של הנחשים לא תוקפניים בכלל ואתה יכול לגשת אליהם איך שתרצה.
4. אין צורך בתאורה.
..
1. מתכדרים ואוכל מופשר זה לא סיפור קל. צריך הרבה סבלנות, זה לוקח המון זמן ובסופו של דבר לא כולם משתכנעים.
צריך פשוט להתעקש ולקחת בחשבון שהנחש יכול לסרב במשך חודשים.
שיטה שלפעמים עובדת-לפני שמגישים את האוכל, לחמם את איזור הראש עם מים חמים.

2. זה תלוי מאוד בכבל. לי יש ניסיון עם כבלים של רנה ואני מניח אותם בתוך הטרריום. לא בטוח שהייתי עושה זאת עם כבלים אחרים. את החימום מפעילים לפי טמפרטורת הסביבה, בלי קשר לעונות השנה.

3. עדיף להרים מיד.

4. אין צורך לתאורה בטרריום. גם ככה מדובר בנחש לילי.

בהצלחה!
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
תודה על התשובות.
אסף ( אסף מורן )- לא ענית לי לגבי - האם נדרש חימום בקיץ או שאתה מפעיל רק בחורף.
ברור לי שיש מד טפרטורה שיצביע לי אם נדרש או לא, אבל מעניין אותי לדעת מה בדרך כלל אתם עושים.

האם יש מכשיר שמדליק ומכבה את עצמו עפ"י הטמפרטורה של הצד החם (מעין מפסק שבת ).?

לגבי האוכל הקפוא- נשמע שזה חתיכת דבר מורכב ומסובך שלעיתם בכלל לא מצליח. האם זה אומר שמרבית מגדלי הפיתונים פה מגדלים עכברים או חולדות בבית?
נראה לי קצת טירוף לגדל חולדות ועכברים בשביל נחש אחד או לנסוע כל שבוע לקנות עכבר בודד שבכלל לא בטוח שהוא ייאכל בסוף היום.
כמו שאמרת- על פי הנדרש. כמו גם בהסבר של אסף אפל. מה עושים בד"כ? אצלי זה תלוי במיקום.. ליד המזגן צריך.. בחדר השני אין שום צורך..
אין צורך ממש לגדל. אפשר להביא פעם ב10 ימים עכבר או חולדה מהחנות, ולשים אותם בפלסטיקיה עד שהוא ירצה לאכול. אבל כן, בגדול- מתכדרים יחסית קשים יותר עם אוכל..
למה שלא תלך על כרכן .. יותר קל לגידול
לא עושה בעיות עם אוכל וחמוד ויפה [=
החיות שלי : תוכי
כלבה
חתול -שינק מהכלבה
אוגר
נחש כרכן מוטלי סטרייט חמדמד
ארנב
דגים
שרקנים
סלווים
ברווזים