עדכון עונה

שלום לכולם,
לאחר היעדרות ארוכה אני אשתף אתכם בפרטים על מה שהתרחש אצלי בתקופה האחרונה בעולם המזוקנים.
את העונה התחלתי אם זכר סאנד פייר צהוב (מקור גנטי מחוות סאנד פייר)
נקבת(A)סאנד פייר צהובה(מקור גנטי מחוות סאנד פייר)
נקבה(B) בהירה מעוד עם המון אדום שהגיעה מארה"ב.
*תמונות של הכול מהכול יהיו בהמשך.

זיווגים התחילו במרץ(עונה ראשונה לכלל הפרטים)
הטלה ראשונה לעונה ב20.3
בקיעה ראשונה לעונה ב24.5

סה''כ לעונה
נקבה A הטילה 57 ביצים (2סלאג)
נקבה B הטילה 72 ביצים פוריות (4סלאג)

מבחינת אחוזי בקיעות עומדים על 99.משהו(רק ביצה אחת לא בקעה)
עדיין באינקובטור יש בארך 30 ביצים שאמורות לבקוע בקרוב..

מבחינת הצאצאים השילוב של הסאנד פיירים הצהובים הביאו יופי של פרטים אבל ההפתעה הגדולה הייתה מנקבה B שהעמידה צאצאים מרשימים במיוחד (שילוב של צהוב עם המון המון אדום)

אני מצרף תמונות של ההורים וחלק מהצאצאים רוב התמונות הן של הצאצאים מאמא B שימו לב לכמות האדום שמופיע אליהם.

*כרגע נשארו אצלי כמובן ההורים, פרטים נבחרים מהבקיעות השונות וקבוצה שבקעה ליפני שבוע וחצי

תיהנו מהתמונות
דיסקין.
א1.jpgא2.jpgאמא3.jpgאמ1.jpgאמ2.jpg
יונתן אם אני לא טועה יש פה בפורום תמונות שצילמתי אותם בגוף מלא..
בכול מיקרה אני אוסיף עוד תמונות שלהם בגוף מלא וגם עוד תמונות של האנקובטור בתפוסה מלאה ותמונות של הביצים בזמן בקיעה.
וכן הייתה עונה מעולה והיא עדיין לא נגמרה.
בהחלת אני מתכוון להוסיף עוד כמה מופעים של מזוקנים לאוסף פשוט חיות מדהימות!
דיסקין שבוע טוב
אני ממש נהנה לראות את ההצלחה שלך עם החרדונים
מחכים לראות עוד מופעים מעניינים
ממש לטאה מדהימה.
כל הכבוד!!!
האם תוכל לפרט מנסיונך ונקודת מבטך האישית במה זה כרוך להרבות להדגיר ולגדל עשרות צאצאים?
אני חושב שזה הכרחי שמגדלים חדשים יידעו שזוהי אחריות רבה מאוד לייצר 120+ צאצאאים.. ושלא יסתנוורו מהמספרים ומאחוזי ההצלחה.
ואם תוכל לספר כיצד התכוננת לבקיעה המסיבית, מבחינת מקום, אוכל, תאורה ועוד..
תודה,
אורן.
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
תודה אילן זוהר אורן.
אורן העלת נקודה חשובה ואני אפרט בקצרה שחלילה לא יבוא מגדל צעיר ויחשוב שהוא הולך ליזכות במיליון $ דרך גידול חרדונים.
בישביל ההדגרה היה צורך בבניה של אינקובטור גדול מספיק, קנתי מקפיא מקולקל והסבתי אותו לאינקובטור שמחומם על ידי פלאקס ווט ונישלט על ידי טרמוסטט איכותי. (חשוב בשביל שמירה על טמפרטורה יציבה) בתחתית מוצב כלי מים ענק עם טרמוסטט +חימום של אקווריומים מה שמעניק עוד ביטחון ליציבות הטמפרטורה והכי חשוב לחות.
אני חושב שלאינקובטור היה חלק חשוב באחוזי הבקיעה.

לבקיעה כל כך גדולה יש צורך בשניים\שלוש טרריומים גדולים, בהנחה שאתה כל פעם מצליח למכור בקיעה לפני הבקיעה הבאה אחרת יש צורך ביותר, כמובן שלמכור בקיעה זה לא זה סיפור פשוט וכמות כל כך גדולה לא נימכרת כמו לחמניות חמות.

טרריום אחד 80ס''מ אורך לבייבי שרק נולדו חשוב הגודל כדי שלא יהיו אכילת זנבות אחד של השני
הטרריום השני והשלישי הם לפרטים ניבחרים שאתה שומר לעצמך /לבקיעה נוספת
כמובן שבכול טרריום יש צורך בספוט חימום ומנורת UV

והחלק הרציני ביותר אוכל אוכל אוכל מזוקנים ידועים באהבה שלם לכמויות של אוכל אז תחשבו על 20 בייבי רעבים בטרריום אחד (גם פה נכנס ענין אכילת הזנבות)פלוס שלוש האכלות ביום פלוס וויטמינים וסידן כל יום וזה הופך את הסיפור ללא פשוט בכלל.
פרטים יפים מאוד. צבעים מעולים. אשמח לראות תמונות התפתחות שלהם בהמשך
ראיתי את האחים שלהם בבית החיות אך אלה באמת המוצלחים ביותר

אני רוצה להצטרף לאזהרה למגדלים לא מנוסים. לפני שנתיים הוצאתי קרוב ל- 200 בייביז וזו הייתה פשוט עבודה במשרה מלאה. בגלל הבקיעות הגדולות (סביב 30 בבקיעה) הייתי צריך להפריד אותם לשתי קבוצות. זה לא כל כך פשוט כשיש שתי בקיעות משתי נקבות שבוקעות בהפרש של ימים בודדים.
כמויות האוכל שהם צורכים מטורפות ובהתאמה כמות הצואה שהם מייצרים.
התעסקות אינסופית וגם לא קלה מבחינה כלכלית, בעיקר למגדל אחראי שדואג להאכיל אותם בצורה טובה ולתת תוספי מזון.
לא לשכוח שצריך במהלך העונה לדאוג לפטם כל הזמן את הבוגרים ובעיקר את הנקבות כדי שיעמדו בעומס המטורף הזה.
בסופו של דבר הגעתי למסקנה שריבוי כזה הוא מיותר, אין לו שוק בארץ והוא נהיה נטל בשלב די מוקדם ולכן אני דואג שנקבה לא תטיל יותר מפעמיים בעונה, וגם אז לנסות שלא כל הנקבות יזדווגו.
זה שומר עליהן לאורך זמן.

כל הכבוד על התיאור והשיתוף המפורטים. הם נראים נהדר.