פרוייקט X - ויוריום לצפרדעי חץ ( Dart Frogs )

אהלן חברים,

אחרי חודשיים שלצערי לא יכולתי להיות פעיל בפורום ( עכשיו חוזר לשגרה ) אני רוצה לשתף אתכם באחד מהפרויקטים האחרונים שסיימתי במהלך התקופה האחרונה.

דיי הרבה זמן תכננתי את הפרויקט הנ"ל ואגרתי במשך חודשים ארוכים את כל הרכיבים אשר יהוו חלק מהמערכת בעת הסיום, רכיבים כגון : תאורה, צמחיה, מצע, מערכת ערפול וכו'
אחרי שכבר חשבתי על עיצוב כללי ומראה מסוים של פני השטח והרקע, בהתאמה לצרכי הצפרדעים שיאכלסו את הויוריום בעתיד החלה עבודת הכפיים.
הפעם גם רציתי לשלב כמה אלמנטים של עיצוב אשר צברתי איתם ניסיון רב בפרוייקטים קודמים שהשלמתי בשנים האחרונות.
השתמשתי גם בגזעים ובפוליאורטן בציפוי שבבי קליפת קוקוס וגם במסלעה שעיצבתי מלוחות פוליפאן בציפוי בטון דו רכיבי גמיש ( SIKA TOP 107 ) בשביל לתת מראה מיוחד ובולט של סלעים הבולטים מתוך הרקע.
את הפרוייקט התחלתי כבר בתחילת חודש יוני ומפאת גודלו של הויוריום 90ס"מ רוחב על 90ס"מ גובה על 45ס"מ עומק כך גם התארך פרק הזמן המושקע בתהליך העיצוב וההקמה.
כרגע הפרוייקט בשלבים הכמעט סופיים ויש לי עוד לא מעט צמחיה להוסיף אני רק ממתין בסבלנות שהצמחיה בשכבות התחתונות תתפוס ( סוגי טחבים וסחלבים ) לפני שאני מוסיף צמחיה נוספת, שתחסום מעט מהאור שכרגע זקוקים לו סוגי הצמחיה האחרים.
לא נלאה אתכם ביותר מידי הסברים וניתן לתמונות לעשות את שלהן...
מיותר לציין שכל הארה/הערה/שאלה תתקבל בברכה.

התמונות מסודרות בסדר עולה בהתאם להתקדמות הפרויקט בחודשיים האחרונים :

על ידי חיבור של כמה גזעים ביחד ל"גזע אחד" הצלחתי ליצור כמה גזעים גדולים ומעניינים שיתאימו למראה הרצוי ולא לעשות שימוש בגזעים קטנים לרקע כל כך גדול.
אחרי לא מעט חיפושים והתלבטויות עד שמצאתי את הגזעים שיתאימו לי (לצערי לא צילמתי את כל הגזעים לפני ההרכבה )

עיצוב הפוליאורטן אחרי שהתייבש לגמרי...

הנה תמונה אחת מתכנון מיקום הלדים בגוף התאורה המיועד

המשך ההקמה

אחרי השתילה הראשונה...

שלושה שבועות אחרי...

בימים הקרובים אני אתקין את מערכת הערפול ( פשוט מחכה לכמה רכיבים שיגיעו בדואר ) ואצלם סרטון של המערכת בפעולה בתוך הויוריום הנ"ל.
מקווה שנהנתם ו/או אהבתם
עדכונים בהמשך ובקרוב
אין לי מילים. באמת.. נראה ככ יפה..
כמה שאלות:
המצע זה טוף??
איך שתלת טחב בחלק העליון? פשוט שכבה דקה של כבול מונחת במדרון?
מתוכננת בריכה? מפל? או פשוט כלי מים נפרד?
תודה רבה על המחמאות אסף.
המצע זה מצע של SEACHEM שנקרא FLOURITE
אחרי שטחנתי משטחים קטנים של הטחב בבלנדר מרחתי את העיסה על גבי הרקע ובשילוב של תאורה חזקה ורטיבות מתמדת ( לפחות בשלושת השבועות הראשונים ) התפתח מרבד יפהפה של טחב שעוד יתפתח רבות במשך הזמן.

לא מתוכנן שום אלמנט של מים בויוריום הנ"ל מהסיבה שאני זקוק לכל פיסת קרקע שתנוצל על ידי קבוצת הצפרדעים העתידה לאכלס את הויוריום הנ"ל ( קבוצה של 6-7 צפרדעים ).
בשילוב של לחות גבוה, מערכת ערפול שתעבוד כמה פעמים ביום וכמות גדולה של ברומליות, יש המון מקורות מים לצפרדעים.
מקומך באולימפוס!

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

נורא אהבתי את השימוש בעץ, מסלעה וקוקוס על קצף, אחלה קומפוזיציה עם הסלעים הגדולים :)
הלדים מהארץ או שנשארו לך עוד מההזמנה הגדולה ההיא?
תודה רבה על הפרגון חבר'ה.
אלמוג - הלדים מהפרוייקט הראשון כבר תפסו את מקומם מעל ויוריומים מזמן.
כבר מאז הזמנתי עוד 3 פעמים חומרה לתאורה. בקרוב אפרסם עדכון של החדר צפרדעים ותוכל לראות לאן הכל הלך. :)
דיי באמת תפסיקו עם הפירגונים האלה לא השארתם לי אפשרות לפרגן נגמר הכל :D
עומר תענוג לעיניים איך ככה מתחת לאף עיצבת עוד טרריום חלומי ואם מותר לשאול מי
יהיו הדיירים החדשים ?

אלון גרינה