לטאות מומלצות

היי יש לי שלושה טרריומים פנויים שבניתי
באחד מהם אני מכנן לשים שממית מנומרת
אך איזה סוגי לטאות מומלצות לשני הטרריומים האחרים
אני רוצה לטאות שיחסית קלות לגידול
תודה לעוזרים :)
כל הטרריומים בגודל של גובה-50 ס"מ רוחב-80 ס"מ ועומק-60 ס"מ
אין ממש הגבלה לחום או קור
רצוי לטאות שיכולה לשרוד גם בטמפרטורה קרה יותר אבל לא משנה לי ל כך
אז אם ככה יש מגוון די גדול- קרסטד, גורגוילים, כחול לשון, חרדונים מזוקנים, צלחת סודנית, אנולות (לא מומלץ בעיני, רובן מתפישות בטבע), שממיות פס, טוקאי. אני מניח שיש עוד שלא חשבתי עליהם אבל נדמה לי שזה הבסיס. לדעתי הם יכולים לגדול בטרריום כזה, למרות שרק את חלקם גידלתי בפועל.
לכל אחד מהם יש רשימת דרישות די ארוכה, אבלל לא משהו שיש בעיה לתת במידה ויש סבלנות לקרוא ולהבין. אתה צריך לחפור קצת, לקרוא דפי גידול, לראות מה נראה לך מעניין, ואז לחזור עם שאלות ממוקדות יותר.. ככה יוכל לעזור לך זה שגידל את הלטאה/לטאות שמעניינות אותך..

אגב, יש הרבה איוורור? טרריומים בנייה עצמית נוטים להיות עם בעיית איוורור.. לקרסטדים זה בסדר (מעט איוורור יחסי עוזר לשמור על הלחות), לחרדון זה לא.
יש הרבה איורור
ומה זה מתפישות בטבע?
והאם כדי לי לשים את הטרריומים אחד ליד השני או שזה יגרום לבעיות?
אכן מדובר בחיות שנתפסו בטבע במקומות שונים בעולם, כמעט תמיד מדובר בארצות עולם שלישי שבהן המודעות לא גבוהה. שלושת מיני האנולות הזמינים בארץ הם כאלו, למשל.. לפעמים תראה את זה מסומן גם כWC.
אין מניעה לשים את הטרריומים צמודים. רצוי לקחת בחשבון הבדלי טמפ' וקווי ראיה- לא לשים טורף וטרף באופן כזה שהם רואים אחד את השני (למשל כרכן ושממית..)- הדבר יגרום לסטרס בטרף ולפעילות מוגזמת בטורף.
בחרתי בשממית מצויצת, שממית מנומרת ובשלישי אני מתלבט בין גרגויל לחרדון מזוקן
מה מומלץ יותר?
זה תלוי כל אחד מה הוא אוהב אני הייתי לוקח מזוקן
אבל אם אתה אוהב יותר גרגויל אז קח אותו
גורגוייל וקרסטד דומים יחסית בתנאי הגידול שלהם ובדרישות. זה אומר ש
א. יהיה די נוח לגדל אותם אחד ליד השני.
ב. אולי לשם הגיוון והעניין דווקא כדאי ללכת על מזוקן.
שים לב שמזוקן צריך טמפ' גבוהה, אוכל בכמויות היסטריות, UV, וכו'..