נשיכות

שלום,
קבלתי אתמול חמוסה חדשה, אלבינו בת שלושה חודשים.
לא שחקו איתה יותר מדי ולכן היא נשכנית.
הביסים הם לא ביסים של משחק, הם חזקים כואבים והיא לא מרפה.
חפשתי כבר הרבה זמן מאמרים על אילוף של חמוס ולא מצאתי משו שמתייחס כמו שצריך לנשיכות.
איך הכי טוב לגרום לה להפסיק לנשוך?
ואיך אני גורם לה לשחרר את היד שלי מהנשיכה עצמה בלי לפגוע בחמוסה?

תודה מראש.
היה לי חמוס לתקופה של חודש לפני גשנתיים.. לפי מה שזכור לי מתיחסים לנשיכות כמו אצל כלבים..
צריך פשוט ללמד ולחזור על המילה ״לא״ אבל אל תתפוס אותי במילה אני רק נשער שזה ככה.. תחפש עוד קצת בפורומים י.. יש מאמרים שכן מדברים על זה.. אילוף חמוסים וכאלה..
הוא צודק.
צריך להחתים אותם,אני מגדל 2 חמוסים,
והבעיה אצלי היא לא הנשיכות אלה השריטות.
תאלף אותה כמו שדואדי אמר ותשחק איתה הרבה ותראה לה שאתה האלפא שלה.
בהצלחה ויום טוב :)
Liel Ben haim
:)
אפשר ורצוי אפילו לשלב את זה עם נגיעה קטנה ביחד עם המילה לא.. זאת אומרת לתת מעין נגיעת אזהרה קטנה בצוואר או בצד של הגוף.. שתתהיה נגיעה זריזה כזאת ולא חזקה.. אסרטיביות..

אילוף והתנהגות:

אסור לנשוך!!! חמוסים אינם תוקפנים אך תוך משחק הם עלולים לנשוך קצת חזק מדי ולהכאיב. הם עלולים לנשוך כתגובה לקול צורם מאוד או מתוך כאב. העונש צריך להיות מידי : כמו חזרה מידית לכלוב להרגע!!! חיזוקים חיוביים כמו מטעמים בעקבות התנהגות טובה וכן שבחים מילוליים!!! חשובים ביותר. הצלפת האף כאשר שיניו נעוצות בך הוא עונש מקובל. אך עדיף קריאה קולית כמו: הפסיק!!! או די!!! כאשר הוא נושך חזק מדי תוך כדי משחק. או השפרצת מיים לפרצוף ממזרק מוכן מבעוד מועד.

אילוף לארגז חול קצת יותר מסובך מאשר בחתול וייתכן שכלוב קטן יעזור . רק לאחר שהחמוס יתרגל לארגז ניתן להוציאו למרחבי הבית. כדאי לראות שהוא השתמש בארגז השירותים לפני ההוצאה מהכלוב ( בדרך כלל הוא ישתמש בארגז 15 דקות אחרי שהתעורר).
מחוץ לכלוב ניתן להשגיח וכל חצי שעה להניחו בארגז השירותים או מיד כשהוא מראה סימנים ראשונים של עשית צרכים. שבח אותו על עשייה במקום הנכון. אם תפשת אותו על חם מחוץ לכלוב : צעקה חדה "אסור"!!! ועונש החזרה לכלוב.

ww.ofervet.co.il/3