טרמוסטט, מצע, גוף חימום, תאורה, מחבוא, צמחים וכלי שתייה

זאת ההודעה הראשונה שלי באתר :) 😁
טוב אז ככה-אני רוצה כרכן תירס לבר מצווה שלי שתהיה עוד כמה חודשים, אז אני כבר עכשיו בודק מחירים ופרטים על ציוד כדי לתת הכל ביחד להורים.
יש לי כמה שאלות:
1. ראיתי בebay טרמוסטט סיני, ואני לא יודע אם זה מה שצריך לכרכן ואם הוא לא יכול לפגוע בו כי זה סיני 😲
זה הטרמוסטטhttp://www.ebay.com/itm/Reptile-Snake-Lizard-Incubator-Heat-Pad-Mat-Lamp-Aquarium-Tank-Thermostat-bgd-/180922239065?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1fce4859
האם אפשר להשתמש בו? הוא לא יהרוג את הנחש עם איזה קצר או משו?
2. בקשר למצע-אפשר להשתמש בנסורת של אוגרים? יש איזשהו מצע מומלץ במיוחד?
3. את פלטת החימום (20W) מניחים בתוך הטרריום או בחוץ? אם יש קלקר בתחתית זה לא יבודד את החום?
4. הטרריום צריך להיות מואר ע"י מנורה או שמספיק אור מהחלון?
5. אפשר להשתמש בחצי קוקוס בתור מחבוא? צריך לחטא אותו לפני זה?
6. אפשר לשים בטרריום כל מיני ענפים של עצים שמצאתי בחוץ?
7. כל הגוף של הנחש צריך להיכנס לתוך הכלי שתייה? כלי שתייה כזה עולה 100 שקל בערך ולדעתי זה בזבוז כסף על חתיכת אבן. פעם גידלתי צ'ינצ'ילות ונשארה לי הקערת אוכל שלהם (קערת אוכל לכלבים קטנים) אפשר להשתמש בה בתוך כלי שתייה?
זהו.
מצטער על החפירה חחחח ותודה מראש לעוזרים
שון
1.לא יודע
2.לא כי זה יכול לגרום בדלקת בדרכי הנשימה,מצע אסםן הוא המומלץ אבל תוכל להשתמש בנייר סופג בנתיים
3.בחוץ,לא זה לא יבודד את החום
4.מספיק מהחולן אבל לא אור ישיר,זה יבשל את הנחש
5.כן,כן
6.כן,אבל הם צריכים חיטוי
7.בעיקרון כן, ממש לא !אתה יכול להשתמש בכלי פלסטיק לבייבי יעלה בערך 3 שקלים לבוגר יעלה 5 ,אפשרי .. אבל תצטרך לחטא טוב טוב
בהצלחה בגידול ..
אילון
או לשים בתנור 200 מעלות לרבע שעה או להרתיח במים רותחים
רק חידוד קטן לשאלה ותשובה מס' 3..
אם אתה מתכוון לקלקר כמו שיש בתחתית לאקווריומים ..ואתה מתכוון לשים את המשטח חימום מתחת לקלקר ולא ביינו לבין הטרריום החום לא יגיע אל הטרריום עצמו..הקלקר יבודד בין החום לטרריום...
בכללי רצוי מאוד לא לשים גוף/כבל/משטח חימום בתוך הטרריום..
יובל נדיבירק חידוד קטן לשאלה ותשובה מס' 3..
אם אתה מתכוון לקלקר כמו שיש בתחתית לאקווריומים ..ואתה מתכוון לשים את המשטח חימום מתחת לקלקר ולא ביינו לבין הטרריום החום לא יגיע אל הטרריום עצמו..הקלקר יבודד בין החום לטרריום...
בכללי רצוי מאוד לא לשים גוף/כבל/משטח חימום בתוך הטרריום..
אז אם ככה איך לשים את הפלטה? בפנים אסור, ומתחת החום לא יגיע...
יגיע .. תאמין יגיע גם אני חשבתי ככה..
שמתי ובין זה יש בידוד של פלטת עץ וקרטון וזה עדיין מגיע תסמוך עליי
אין שיטה מדוייקת שאתה שם ככה וככה ויוצא לך נחש מושלם
אתה צריך לקחת את הפלטת חימום, למקם אותה בהתחלה מתחת לטרריום, אם זה 30 מעלות זה טוב, אם יותר מדי תוסיף בידוד, אם לא מספיק תקרב אותו איכשהו, פשוט תשחק עם המיקום של הפלטת חימום עד שיוצא לך טמפרטורה טובה ואז תדאג לשמור עליה
במקרה שאתה רוצה להכניס ענפים מבחוץ לטרריום אתה יכול לחטא אותם בתנור, לשים בערך 20 דקות על 200 מעלות, אבל חשוב שתמצא עץ שהוא יבש לגמרי! יצא לי כבר לשים עצים שעוד לא התייבשו עד הסוף ותוך שבוע פתאום לראות שהם מצופים רקבון

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
לגבי הפלטת חימום- אם תתקע את הפלטה בין הקלקר לזכוכית, זו שאלה של זמן עד שהזכוכית תתנפץ- החום יילכד, אסור לשים ככה אמצעי חימום.

האופציה הטובה ביותר היא לבצע חיתוך בקלקר בגודל של הפלטה ולהניחה כך- חשוב שיהיה לחום גם לאן לברוח.
תודה לכולם!
אבל אם אני יעשה חיתוך בקלקר הפלטה תהיה חשופה, לא? הנחש יוכל להגיע אליה?
מישהו יודע משהו בקשר לטרמוסטט?
אחי אתה מבולבל לגמרי... לצורך העניין הטרריום הוא קופסה מסויימת מזכוכית..אתה לא עושה חור בזכוכית..אתה מניח את הטרריום מעל המשטח אבל שלא יבוא במגע ישיר איתו..לאחר מכן אתה מדליק את המשטח ומחכה רבע שעה..מודד את הטמפרטורה בתוך הטרריום(ממש מעל איפה שהשטיח נמצא)..ואז מתחיל ''לשחק'' עם המצא עד לטמפ' המדויקת שאתה רוצה..לדוגמא:אם אתה צריך 30 מעלות ויש 33 מעלות אז אתה תוסיף עוד מצא (המצא יעזור לבודד חום) ואם יש 27 מעלות אז תוריד קצת מצא..ואם אין הרבה מצא ועדיין דיי קר או חם אתה יכול גם ''לשחק'' עם המרווח בין הטרריום למשטח
הקלקר נמצא בחלקו החיצוני של הטרריום, בתחתית. אין שום סיבה שהנחש יבוא עם הפלטה במגע.
לגבי הטרמוסטט-אני לא ראיתי אחד שלא מיוצר בסין. בישבילם זה הכי זול ולרובם לא אכפת באמת מאכות החיים של הנחש. אז כן הטרמוסטט יכול להיתקלקל ולך נשאר רק לבדוק אותו מידי פעם. אתה יכול גם לקחת המלצות מחברים אם יש להם או ממוכרים (עדיף אצל מוכרים פרטיים כי אחרת הם ידחפו לך גם דברים שאתה לא צריך)
בהצלחה! :)