אפשר למכור אילניות אוסטרליות?

למיטב הבנתי את החוק (תקנו אותי אם אני טועה), הסחר בדו-חיים מחוץ לחוק וכל העוסק בו, האחריות עליו בלבד.
אמנם זה ההגדרה אבל בשטח האכיפה בקרשים, כמעט בכל חנות חיות שנכנסתי אליה לאחרונה היו דו-חיים למכירה, מצפרדעים רפאויות ועד לטריטונים מכל מיני סוגים.

החוק נועד כדי להגן על המינים שבסכנת הכחדה.
לא מזמן שמעתי על גוף או התארגנות שהייתה אמורה לעשות איזה מעשה ולנסות לדבר עם הרשות כדי לאפשר יבוא וגידול מסודר... לא יודע מה נסגר עם זה.

אולי העמותה הישראלית לזוחלים תקח על עצמה את הנושא ותקדם אותו, בעיקר בשביל ילידי שבי
אולי מנהל הפורום יקים איזה התארגנות שתאגד את זה הא אסי ? שפוך עלינו עוד קצת אור

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

זה אכן מחוץ לחוק. ואכן האכיפה לא נעשית בצורה יעילה.

האיסור נובע מהרצון למנוע החדרה של פיטריה מסוכנת לארץ אשר עלולה לפגוע אנושות בכל מיני דו החיים המקומיים.

לגבי העמותה-פנינו להרבה מאוד מגדלים כמעט בכל צורה אפשרית. חלקם באופן אישי, חלקם בטלפונים וחלקם כאן ע"ג הפורום. ההיענות שלהם לנושא הייתה נמוכה עד בלתי קיימת (למעשה, רק מגדל אחד התנדב לנושא). לכן, אני אישית לא רואה שום סיבה שהעמותה תשקיע בכך זמן.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
הי בן,

נהרות של מילים נשפכו כבר בנושא.
ניסיתי כבר להסביר שהפטריה מיובאת גם ע"י יבוא של דגים טרופיים, שתילים, אדמות מיובאות ולמעשה כל חומר שמחזיק לחות ומגיע מאיזור נגוע. יש כאן מידע בפורום ולמי שמתעניין באמת יש המון מידע ברשת לגבי הנושא.
האמת העצובה היא שלתחום הדו חיים אין אינטרס כלכלי (כמו ליבוא דגים למשל) ולכן אין בעלי השפעה שיפעלו בנושא.
אין סיבה אמיתית לאיסור גורף מלבד הסיבה שהם (הרט'ג) יכולים ואין מי שיעמוד מולם.

במציאות שבה פקידים מביאים אנשים לשרוף את עצמם חיים נראה לי שהנושא פשוט גדול עלי כאזרח פשוט שבסה"כ רוצה להינות מתחביב שנפוץ בעולם כולו פחות או יותר.
לצערי אצלנו, כל קבוצת פקידים מתיישבת על שיבר כזה או אחר ועושה מה שהיא רוצה.
אני מכיר אישית אנשים שהגיעו לרט'ג עם הנושא הזה וכשנגמרו התירוצים הלא רציונליים הם איפשרו להם לייבא רק שהם התישו אותם עם בירוקרטיה עד שאלו התייאשו עם דרישות כמו אישור אינדיווידואלי לכל פרט ופרט מה שלמעשה לא קיים. עסק מקבל אישור גלובלי לפריטים שברשותו תוך פיקוח תקופתי של הרשויות הרלוונטיות במדינה שלו (כולל בדיקות לפטריית הצ'יטריד!) תמורת מתן אותו אישור.

האכיפה אכן בקרשים וזה פשוט כי זה לא מעניין אותם מה שמעניין אותם הוא שימור הסטטוס קוו.

העמותה עשתה הרבה רעש עם תמונות של "תראו מי ישב אצלי בסלון" עם הצהרות של "יש התקדמות בכיוון הנכון" אבל כמו שאמרתי אז - חוץ מלהכשיר אוספים פרטיים הם לא עשו כלום והם גם לא יודו בזה, הם רק יאשימו חובבים שסרבו להשתתף בקרקס שלהם.
asialk

העמותה עשתה הרבה רעש עם תמונות של "תראו מי ישב אצלי בסלון" עם הצהרות של "יש התקדמות בכיוון הנכון" אבל כמו שאמרתי אז - חוץ מלהכשיר אוספים פרטיים הם לא עשו כלום והם גם לא יודו בזה, הם רק יאשימו חובבים שסרבו להשתתף בקרקס שלהם.
אסי, מאחר ואינך קשור לעמותה בשום צורה שהיא ואינך יודע אפילו לא על קצה המזלג מה אנו עושים ומה לא, חבל שאתה בוחר לכתוב דברים כ"כ לא נכונים(שלא לומר שיקריים) בנושא פעילות העמותה.
אין לך עניין להצטרף ולעזור לעמותה-זה בסדר גמור ולדעתי זה ההפסד שלך, אבל בבקשה אל תכפיש ואל תרשום דברים כ"כ לא נכונים.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
חח..שתהיה בריא בן..איך אתה יודע איפוא לזרוק את הגפרור... :wink:

אסף - אם יש לך מה לתרום לתחום או לחלופין אם אתה מנסה להרים ויוריום יש לך שאלות..אתה יותר ממוזמן את כל השאר תשאיר בחוץ.

אני אומר שוב - מי שיש לו מידע, דיעה עניינית, שאלה או כל דבר אחר שקשור בדו חיים, הוא יותר ממוזמן, מי שלא - שלא יבזבז דיו!
תשאירו את הדיון ענייני, זה פורום דו חיים ואין פה שום מקום לביקורת על גוף, עמותה או מגדל.
זה לא המקום להתחיל לדון בפעילות או בביקורת על אי פעילות של עמותה.

הנושא נעול, לא ניתן להגיב.