סרטן נזיר

פעם היה לי אחד והוא מת (הסיבות לא ברורות) ואני רציתי לדעת איפה משיגים ומה תנעי הגידול.
תודה, אתה יודע איפה קונים אחד כזה? (לא משנה לי הסוג)
לא חסרים חנויות .. אני מכיר בתל אביב רמת גן וראשון ..
gandalf
אני מקווה לא להרגיז פה אף אחד, אבל לדעתי צריך להגיד ולידע- כל אחד יעשה עם המידע הזה כהבנתו.
מקורם של כל סרטני הנזיר באיסופים מהטבע בחו"ל. זה גורר ריקון חופים מסיבי של פרטים רבים בקנה מידה מסחרי. זה רחוק מהעין, אבל לדעתי שווה מחשבה.
אסף מורןאני מקווה לא להרגיז פה אף אחד, אבל לדעתי צריך להגיד ולידע- כל אחד יעשה עם המידע הזה כהבנתו.
מקורם של כל סרטני הנזיר באיסופים מהטבע בחו"ל. זה גורר ריקון חופים מסיבי של פרטים רבים בקנה מידה מסחרי. זה רחוק מהעין, אבל לדעתי שווה מחשבה.
במקרה הנ"ל ממש לא מדובר על סיכון לזן עקב צייד יתר.. הם מתרבים כמו עכברים ..

ולגבי זה ששאל איפה יש בנצרת - אין לי תשובה לזה..
gandalf
נכון, כנראה שאין סיכון של הכחדה (למרות שההסטוריה מלמדת שגם מינים נפוצים מאוד באופן טיבעי חשופים להכחדות).. אבל אם היו מנסים להוציא בארץ כמויות גדולות של חיות בר ליצוא היינו כולנו, ובצדק, עומדים על הרגליים האחוריות ומתנגדים לזה בתוקף. היינו עושים זאת גם אם האוכלוסייה המקומית הייתה יציבה ומוצלחת. כל אוכלוסיה טיבעית של בעלי חיים תופסת נישה מסויימת. אוכלוסיה גדולה תופסת נישה גדולה וכאשר מסלקים כמויות גדולות ממנה זה יוביל בהכרח לשינויים שיובילו לעוד שינויים.. ישנן עוד בעיות עם הנושא כדוגמת הפרעה אבולוציונית ע"י סלקציה לא מכוונת או ע"י איסוף של תתי מינים מסויימים המאכלסים איזורים שמהם מקובל לאסוף. שמירת טבע זה לא רק פנדות וטיגריסים..
לא מדבר על אוכלוסיות מינים פולשים כמו במקרה האיגואנות שמגיעות ביבוא לארץ.
בכל מקרה, לא רציתי להסית את עניין השירשור הזה, רק להעיר. אפשר וצריך לדעתי לקדם דיון אמיתי, פתוח וכנה בעניין זה. אם יש לי שותפים לדיון אני אשמח לפתוח אותו בשירשור נפרד.