הגיל המינימאלי לקניית שוגר

היי
אני ועוד חבר (שותפים לדירה בעתיד הקרוב) מתכננים לקנות שוגר חדש
קראנו את המדריך המעולה שיש באתר ואנחנו רוצים לדעת מהו הגיל האופטימלי לקניית שוגר מבחינת החתמה
השאלה היא מה טווח הגילאים
מתי הוא משתחרר מהכיס של אמא ומתי זה מאוחר מידי להחתמה?
זה משנה אם זה גיל חודש, שלושה חודשים וכו' או שזה לא הבדל מהותי?
אני מוסיף את התגובה שלי למייל שיהיה בפורום עבור אנשים אחרים:

דבר ראשון אני שמח שאתם עושים מחקרים ושוקלים את זה בצורה רצינית לפני ההחלטה, זו כבר גישה טובה ובריאה להתחיל איתה :)
בנוגע לשאלה שלכם:
אין באמת גיל מאוחר מידי להחתים שוגר... זה כן אבל נעשה יותר קשה עם הגיל (כמו עם כלבים וגם בני אדם וחינוך אם כבר מדברים...).
לכיוון השני יש בהחלט גבול.
בד"כ מאוד לא מומלץ להפריד גור מאמא שלו לפני גיל 8 שבועות OOP (Out Of Pouch) וזה לכשעצמו קורה בגיל חודשיים בערך.
כלומר כשהגורים בני כ- 4 חודשים זה בערך הזמן המינימלי שניתן להפריד אותם מהאם בלי חשש.
בגיל הזה הם כבר אוכלים אוכל מוצק בלי בעיה אך עדיין יונקים מידי פעם (רצוי להפריד רק כשהם מפסיקים לינוק לחלוטין או כבר ממש לא זקוקים לחלב האם - בד"כ האם בגיל הזה כבר תנסה למנוע מהם לינוק.
אולי בגרסה הבאה של הדף גידול אני אוסיף תמונות של כל גיל שיהיה כרפרנס לאיך נראית ההתפתחות שלהם. אפשר להסיק בד"כ את הגיל מהמשקל שלהם (יש בדף גידול טבלה ממחקר שנשעשה בנושא בבי"ח וטרינרי בארה"ב).
לצערי מגדלים בארץ מוכרים אותם בגיל צעיר יותר.
זה לא אומר שאי אפשר לעשות את זה אבל התחליפי מזון תינוקות שנותנים להם כדי להחליף את חלב האם שלהם הם כמו לתת לתינוק חלב פרה במקום חלב אם - יכול להזיק ועלול לגרום לבעיות בטווח הארוך.
אתם כן יכולים "לסגור" עם מגדל על גור ולבקש שהגור יישאר עוד כמה שבועות עד שהוא ייגמל.
אין לי מגדלים שאני יכול להמליץ לכם עליהם אבל יש אנשים שמפרסמים ביד2 כשנולדים להם גורים.

אם אתם בוחרים לקנות שוגר בוגר - זכרים לפי הניסיון שלי הם בד"כ יותר פתוחים לאנשים חדשים ואני מתאר לעצמי שההחתמה שלהם תהיה יותר קלה.
תקראו מה שרשמתי בדף גידול שרשמתי על החתמה, בטח הרחבתי שם יותר :) (צירפתי)

אני מקווה שיכולתי לעזור ושיהיה בהצלחה!