2 טרנטולות חדשות

אהלן, התחדשתי היום ב2 טרנטולות מקורזלות בייבי בגודל של ס"מ- ס"מ וחצי לערך...
אלו הטרנטולות הראשונות שלי ויש לי כמה שאלות לגביהן...

כרגע הטרנטולות נמצאות כל אחת בכלי נפרד בגודל של 6.5 ס"מ*6.5 ס"מ וגובה 2.5 ס"מ...אני יכול להעביר אחת מהן לקופסא שגודלה 8 ס"מ*6.5 ס"מ אבל גובה של 11 ס"מ (שהוא גובה משמעותי ביחס לגובה הכלי שהן נמצאות בו עכשיו...[2.5]) ?

לא הבנתי כל כך איך אני יכול לספק להן לחות. כרגע יש במכלים שלהן שתי חורים של קיסם וזהו מה שגורם ללחות מוגברת.
וכל כמה זמן אני צריך להתיז\להזריק מים למצע שלהם וכמה מים?

שאלה אחרונה, הטרנטולה יכולה לנשוך\לעקוץ ולהחדיר ארס (בכל שלבי חייה) שיהיה מסוכן באיזושהיא צורה?

תודה:)
כול טרנטולה יכולה להעביר ארס(להכיש).
ההכשה של מקורזלת אינה נחשבת מסוכנת, אבל כמו עקיצת דבורה, אם בן אדם רגיש בלי לדעת, קיים סיכון. רצוי להימנע בכול מקרה.
אורן תודה רבה.

אם מישהו יכול לעזור לי לגבי ההעברה של הטרנטולה מהכלי הראשון (6.5X6.5 גובה 2.5) לכלי השני (8X6.5 גובה 11)
אני אשמח...
אורן הראלכול טרנטולה יכולה להעביר ארס(להכיש).
ההכשה של מקורזלת אינה נחשבת מסוכנת, אבל כמו עקיצת דבורה, אם בן אדם רגיש בלי לדעת, קיים סיכון. רצוי להימנע בכול מקרה.
לא מדויק , אך בערך.. זה כואב כמו עקיצת דבורה אך ככל שהיא מתבגרת הכליצרות (שיניים) שלהם גודלות,
הארס לא ממש משפיע אלה הכליצרות שלהם מאוד כואבות חח,

וזה גדול מידי, אתה צריך קופסת פילים או מבחנה עגולה/ מרובעת קטנה בגודל שלושה סמ'.. לא גבוהה במיוחד ומצע כבול לח.. תעשה לפחות עשרים חורים לאוורור זאת לא טרנטולה שדורשת לחות גבוהה הן אוהבות בסביבות 70% ל60 - 65 .. שהמצע יהיה לח בלבד ולא רטוב.. ואחרי האכלה תפנה שאריות ומומלץ להסתכל על בטנה ועם מצוי קרחת בצבע שחור אל תאכיל אותה .. כשהיא תתנשל תוציא את הנשל ואחרי שלושה ארבעה ימים תנסה להאכיל, תדע מתי אפשר כאשר השיניים שלה יהפכו מלבנות לשחורות אחרי שהן שחורות מחכים עוד טיפה ליתר ביטחון..

מקווה שעזרתי, ניקו.
תודה!
איך אני בדיוק אדע שהלחות עומדת על 65% ?
ואיך להרטיב את המצע כדי שיהיה לח ולא רטוב?
ואיך אני אדע מה שאריות האוכל שלה?

חחחח מצטער על המעמסה אני פשוט לחוץ קצת...
אתה לא מרטיב אלה מרסס.. או עם מזרק קטן של אקמול שלא נעשה בו שימוש מטפטף כמה טיפות על המצע בשביל שיהיה לח לא רטוב ובוצי, שאריות של האוכל זה כמו כדור קטן של פסולת אתה כבר תדע כשתראה.. אי אפשר לדעת שהלחות בול על שישים וחמש אחוז כי הוא עדיין קטן מידי, עם תמונה שלו בתוך כל הכלי הנוכחי שלו יהיה לי קל יותר לעזור..
כל כמה זמן להזריק?
כרגע אני לא מצליח לצלם בצורה טובה אבל טרנטולה אחת העברתי לפי עצתך לכלי עגול בגודל 3.5 ס"מ בערך..
והשניה עדיין בכלי של ה6.5X6.5 ס"מ...
תודה על העזרה!
כשהן צעירות הן לא שותות מכלי שתייה.. הן מוצצות נוזלים מהמצע שעליו הם נמצאים.. הייתי ממליץ לקחת את המצע וללוש אותו עם טיפה מים בשביל שיתפוס לחות להשים בכלים שלהם ולטפטף איזה שלוש טיפול, ברגע שאתה רואה שהמצע מתייבש מידי תטפטף עוד, עד שתראה שהוא לח.
תדאג למלא אוורור..

תנסה לצלם , לא ממש משנה האיכות העיקר שיראו את המצע.
כן הבנתי אבל כל כמה זמן לעשות את התהליך עם המים?
ועכשיו אין לי כל כך זמן...זה מצע כבול סטנדרטי עם כל מיני לכלוכים טבעיים כאלה...
כשיהיה לי זמן לצלם אני אעלה...תודה רבה על העזרה!!
בכיף, צריך ללוש רק פעם אחת.. זה סיפור של כמה דקות ברגע שהמצע נהפך להיות לח בהרגשה שלו תשים להם אותו כמו שאמרתי הרבה חורי אוורור לא רק על המכסה של הכלי, אחרי שאתה מחורר תדאג לשטוף טוב את הכלי.. ובכיף.
הארס בוודאי שמשפיע- זה לא קשור לעצם הכאב הראשוני של הנשיכה אולי, אבל ארס של טרנטולות יכול בהחלט להשפיע על בני אדם.
אפשר להתעמק עוד קצת פה:
http://www.arachnoboards.com/ab/showthread.php?68634-Venom-Toxicity-Table

זה לא בעייתי כמו לגדל נחש ארסי mind you, אבל זה לא אומר שזה לא משפיע בכלל. הארס בהחלט משפיע.

יתרה מכך, בדיוק כמו ארס דבורים, או אפילו בוטנים(או כול חומר אלרגני) לצורך העניין, תמיד קיים סיכוי לרגישות מצד הננשך, שעלול להוביל להלם אנפלפטי, ואם לא מגיבים בזמן, גם למוות.
אורן הראלהארס בוודאי שמשפיע- זה לא קשור לעצם הכאב הראשוני של הנשיכה אולי, אבל ארס של טרנטולות יכול בהחלט להשפיע על בני אדם.
אפשר להתעמק עוד קצת פה:
http://www.arachnoboards.com/ab/showthread.php?68634-Venom-Toxicity-Table

זה לא בעייתי כמו לגדל נחש ארסי mind you, אבל זה לא אומר שזה לא משפיע בכלל. הארס בהחלט משפיע.

יתרה מכך, בדיוק כמו ארס דבורים, או אפילו בוטנים(או כול חומר אלרגני) לצורך העניין, תמיד קיים סיכוי לרגישות מצד הננשך, שעלול להוביל להלם אנפלפטי, ואם לא מגיבים בזמן, גם למוות.
ץ

הכל תלוי בסוג הטרנטולה, אצל ברכיפלמות בדרך כלל הכאב הוא רק מהנשיכה עצמה, טיפה כאבי בטן וראש שעוברים לגמרי אחרי יום.. אצל פוקיז למשל כמו האורנטה זה יכול לעבור תוך שבוע שבועיים ובמקרה מאוד קיצוני אפשר להגיע לבית חולים, אחרי שהקטנה שלי נשכה אותי התחילו לצאת שלפוחיות עור אדום כאבי ראש מוזרים.. עדיף לא להתעסק איתם יותר מידי, וכשאני אומר את זה אני מתכוון לכל סוג.. טרנטולה זה לא אוגר אלה בעל חיים אקזוטי שיכול לחיות בשלווה רבה גם בלי שיחזיקו אותו.
ננשכתי כשהאכלתי, פשוט קפצה על הצבת טיפסה עליה ונתנה לי ביס בוורידים הראשיים שיוצאים מכף היד.
ברכיפלמות מוכרות כבעלות ארס חלש.
הפצ'ולטרות, קובאלט בלו ושאר ירקות נחשבות מסוכנות יותר לאדם.
קיצר, הנקודה הייתה ש1. הארס משפיע, הוא פשוט בחלק מהמקרים מאוד חלש. ו2. סכנה לרגישות תמיד קיימת, עם סבירות זהה לרגישות לעקיצת דבורה- תגובה אלרגית של מע' החיסון לחומר.
לא סיבה להילחץ, רק לשים דברים על השולחן.
במקרה של נשיכה, הייתי ממליץ להסתכל על סמפטומים ועל דברים שמתרחשים על העור, במקרה וזה נראה חמור ומתפתחות שלפוחיות יש לגשת לבית חולים או לרופא לקבלת תרופה לאלרגיה, זה מגיע בכדורים.. מומלץ את זה בכל בית שמגדלים בו טרנטולות למקרה בטחון, לכל טרנטולה יש ארס שבנוי שונה..