עולם ישן/חדש ?

וואו, עברו שנים מאז שניסיתי לגדל טרנטולות.
ברמת העיקרון, טרנטולות עולם ישן הן לרוב אגרסיביות יותר, ובעל פוטנציאל ארסיות גבוה יותר.
'עולם חדש' מתייחס לטרנטולות בעלות מנגנון הגנה נוסף- שערות צורבות, אותן הן יכולות להבריש ולגרום לצריבה(להימנע מכניסה שלהן לעיניים)- הן לרוב פחות מסוכנות.
ממליץ לקרוא על זה עוד.
האם כל הטרנטולות בעולם הישן ללא מנגנון ההברשה ובעלי אופי אגרסיבי וארסיות במיוחד? ולהפך לגבי עולם חדש?
לי נוספה לאחרונה לאוסף טרנטולה עולם ישן פרוונית שחורה(מקורה בישראל) וכמו שהבנתי הארס שלה ממש לא חזק.
הבדל נוסף בין שני העולמות שקיים הוא שטרנטולת עולם חדש שולטת בארס בזמן תקיפה\הגנה- זאת אומרת היא יכולה לבחור אם להזריק ארס או לא ולעומת זאת עולם ישן תזריק את הארס בכל מצב.
תקנו אותי אם אני טועה.

שגב.
מגדל טרנטולות בדימוס.
לא שגב, שליטה בבלוטות הארס(להזריק מעט, הרבה, או הכשה יבשה) הוא משהו אופייני למרבית בעלי החיים הארסיים, כולל טרנטולות.
בלי קשר לסוג ומשפחה, טרנטולה לפעמים לא תראה בך איום ממשי אז אין לה טעם לבזבז ארס על משהו גדול שהיא יודעת שאין סיכוי שהוא יהווה ארוחה או שהארס יפגע בו קשה.. זה כמו רוק, כאתה יורק הרבה הפה שלך יבש ואז צריך לחכות עד שהפה מתמלא בו שוב, זאת אומרת שעם היא נושכת אותך ובוחרת להזריק לך ארס יהיה לה מאוד קשה לצוד לאחר מיכן, וכל הטרנטולות יכולות לשלוט על זה, זה איבר, כמו בלוטת רוק אצלנו.. היא יכולה לבחור מתי "לירוק" ולבחור מתי לא "לירוק".
אורן הראלברמת העיקרון, טרנטולות עולם ישן הן לרוב אגרסיביות יותר, ובעל פוטנציאל ארסיות גבוה יותר.
'עולם חדש' מתייחס לטרנטולות בעלות מנגנון הגנה נוסף- שערות צורבות, אותן הן יכולות להבריש ולגרום לצריבה(להימנע מכניסה שלהן לעיניים)- הן לרוב פחות מסוכנות.
כמה סלט...

האבחנה בין טרנטולות "עולם ישן" לטרנטולות "עולם חדש" מעידה רק על איזור הגידול הטבעי של אותו המין.
טרנטולות עולם ישן מגיעות מחצי כדור הארץ המזרחי (אפריקה, אסיה, אירופה ואוסטרליה), וטרנטולות עולם חדש מגיעות מחצי הכדור המערבי - אמריקה.
אמנם, יש מאפיינים מסויימים לטרנטולות עולם חדש, כמו שיערות צורבות וארס חלש, ולעולם חדש, כמו ארס חזק ואופי אגרסיבי, אבל יש מינים יוצאים מן הכלל, לכן ההגדרה אינה מתאימה, לדוגמא, הסאן טייגר - P.irminia, שמקורה בונצואלה, היא טרנטולת "עולם חדש" ללא שיערות צורבות, עם אופי אגרסיבי וארס יחסית חזק.