מעוניין לגדל חרדון מזוקן

אהלן אני מעוניין להתחיל לגדל חרדון מזוקן והבנתי שהתנאים שהוא צריך לקבל די מורכבים ולא כל כך הבנתי אותם...
איזה גודל טרריום החרדון צריך?
כל כמה זמן הוא אוכל?
בנוסף אילו דברים חייבים (!) להוסיף לטרריום שלו (מנורת אולטרא סגול?,משטח חימום?)
לא הבנתי כל כך מה היא נקודת השיזוף שצריכה להיות ארבעים מעלות...

כרגע אני בעל ניסיון בגידול כרכנים...

תודה לעוזרים:)
בוא נתחיל בדף גידול https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=article&id=85:-pogona-vitticeps-&catid=36:2009-05-19-09-47-34&Itemid=63 החרדון בסופו של דבר צריך טרריום של 100-140 ס"מ
חייבים מנורת UVA או UVB שתספק לו קרניים המדמות אור שמש כיום המחיר של המנורה עומד על 100-200 ש"ח חובהלהוסיף אמצעי חימום ! הטמפרטורה ב2\3 מהטרריום צריכה להיות 24-34 וב1\3 מהטרריום צריכה להיות 34-40 שהטמפרטורה בלילה לא תצנח מתחת ל18 מעלות בהצלחה בגידול !
תודה..מה ההבדל בין מנורת UVA וכו' ומנורת אולטרא סגול?

ולגבי שאר הדברים ששאלתי?
UVA זה כמו הקרניים של השמש ואולטרה סגול ,זה אולטרה סגול ..מה השאלות הבאות ?
דווקא תשובה לעיניין.. בכל מקרה הם אוכלים הרבה חרקים, פירות ועלים. אין ספק שהם "זללנים" גדולים ביחס לגודלם. ללא גרעיני חרקים מתרבים מדובר בהוצאה לא קטנה עבור חרדון בוגר. את הצעירים אני מאכיל יום יום מהכל. כשהיו אצלי בוגרים האכלתי יום חרקים ויום ירקות ופירות אבל אני בטוח שאין בעיה גם עם האכלה כל יומיים. אני גידלתי בוגרים בטרריום של 90 אורך על 65 עומק והיה נראה שהם חיים בנוחות ובאושר. רצוי לשים הרבה מערות ומסתורים גדולים, עליהם הם יכולים להתחרדן.
הוא אכן צריך "נקודת התחרדנות"- כלומר מקום שבו הטמפ' גבוהה והוא חשוף לUV. בדכ יוצרים מצב כזה בעזרת מנורת UV ומנורה קרמית, למרות שיש גם מנורות שיתנו את שני האפקטים ביחד- מנורות כספית ודומיהן (הן יקרות יחסית ולא כל כך נפוצות בארץ..). חרדונים מזוקנים הם קלים למדי לגידול בעיני, בתנאי שיודעים למה נכנסים ומשקיעים בסט-אפ מוצלח. האחזקה שלהם יקרה יחסית ויש צורך בחרקים רבים למדי.

אגב, בואו נסדר את עניין התאורה, UV=אולטרה סגול. A/B הם תת תחומים בתוך הUV, כאשר האחוזים שלהם מסך התדרים באור המלא משתנים כתלות בצורת ההקרנה. בחיות מדבריות משתמשים במנורות המדמות יחס תדרים המתקבל בקרינה ישירה (ביער טרופי, בו האור ניתז מהעלווה, יחס התדרים שונה..) המכיל אחוז גבוה יחסית של UVB כדוגמת 10.0 של אקזוטרה.
אסף תודה רבה! אז כנקודת פתיחה לגידול בייבי אני צריך:
טרריום של לפחות 50*50 אורך ו30 גובה
מנורת UVA
מנורה קרמית(שהיא בעצמה מכשיר חימום לא?)
גרעין ריבוי חרקים

משטח חימום צריך בנוסף לכל המנורות האלה?
עם אתה משתמש בנורה קרמית אז לא .. רק צריך מגן למנורה כדי שהחרדון לא יכווה ..