רוצה להרחיב את ה"אוסף" על מה תמליצו

היי,
יש לי כרגע "מקסיקנית אדומת ברכיים" (לפי שמה העממי) כבר כחצי שנה עברה נשל אחד ימים סופרים לפני שקניתי אותה ועוד נשל לפני חודש, כרגע לערכתי היא 5 ס"מ..חיה לה באושר..דרך אגב קראתי לה רבקה(ללא כל סיבה 😛 ).

הייתי רוצה לדעת כמתחיל איזה טרנטולה מיוחדת ומאתגרת אני יכול להוסיף לאוסף הקטן שלי? (רצוי שתיהיה זמינה בארץ).
דרך אגב אני רוצה כזאת שאוהבת לאכול הרבה אני מאוד נהנה לראות אותן צדות.

תודה ויום טוב,
שגב.
מגדל טרנטולות בדימוס.
גרין בוטל בלו, פינק סלומון, מפוספסת לבנה (נאנדו כרומטוס) ברכיפלמה בוהמי ..
עם אתה ממש רוצה לך על פוקיז, לא הייתי ממליץ לך.. מאוד קשה לטפל בהם ובכללי לפתוח קופסה להאכיל צעירים
זה גם סיפור לא קטן.. שלא לדבר על העברת כלי.. אבל וואלה שווה את זה..
הייתי ממליץ אוויקס אבל ממש קשה לגדל אותם.. ובגלל שנמצאים למכירה רק בייביז בכלל לא מומלץ..

תשב ותקרא.. תחרוש על יוטיוב יש אחד שנקרא Robc שנחשב למומחה לא קטן בתחום ופשוט מסביר ומלמד הכל דרך וידאו, יש גם את Jon3800 כל ה.CareSheets .. באמת ממליץ לך לקרוא כל דבר אפשרי על פוקיז ולשאול ולהביא אחת זאת אחלה טרנטולה לאוסף.

אגב לא הייתי ממליץ לך ללכת על ריבקה עכשיו.. אולי זה רובי ? או ג'יימס 😎
שלום ניקולה,
תודה על המענה.. תוכל בבקשה לרשום לי את כל השמות ה"לטינים" של הטרנטולות שעליהם המלצת?

דרך אגב לגבי המין של אדומת הברכיים שלי, היא בוודאות נקבה וזאת מאחר שהבנאדם שממנו רכשתי הוא ווטרינר מוסך ומומחה בתחום בדק את אחד הנשלים שלה תחת מיקרוסקופ עוד כשהייתה בייביז וקבע כי זאת נקבה עם התחייבות מצידו.
לכן השם נשאר רבקה לעת עתה D:

שגב.
מגדל טרנטולות בדימוס.
יניב, עם הוא אומר נקבה אז זאת נקבה 200% חח ,
N.Chromatus L.parahybana c.cyaneopubescens b.boehmei את האמת גם לבנות ברכיים הם סבבה (A.Geniculata) לגבי פוקיז.. הייתי ממליץ לך ornata בייבי , הם סבבה אבל ארס מטורף.. מאוד יפים וגדלים בקצב מטורף , האורנטה שלי בנשל אחד גדלה משלוש סמ' לשמונה !

מכל הלב, עם אתה רוצה טרנטולה שצדה כמו מטורפת, לך על נאנדו כרומטוס.. הנקבה שלי מצליחה להכניס לפה שבע תולעי קמח קטנות בהאכלה אחת וארבע זחלים גדולים D:
הרעב שלהם בלתי פוסק לאוכל.. הם מתאקלמות מאוד מהר, את הנאנדו שלי העברתי כלי אתמול ואחרי שעתיים הסכים לקבל אוכל 😛
היי שגב,
עוד טרנטולות עם תגובות אכילה מטורפות הן ממשפחת הבבונים האפריקאית, כל פעם אני נדהם עד כמה הן טורפות תיקן שהוא ממש בגודל שלהן כמעט (כשהן צעירות).
האווקיולאריות שנזכרו למעלה הן פחות אסרטיביות נקרא לזה ככה.
אורן.
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
אוויקס פשוט מאוד שבריריות ירידה קיצונית בתנאים יכולה להרוג אותם.. שלא לדבר על כמה שהן לא צפויות, גם עם הן נראות רגועות בשנייה הן יקפצו לכיוון הרצפה ויחפשו מסתור, במקרה הגרוע במקרה הטוב ירוצו במעלה היד לכיוון הראש.. מי שאין לו ניסיון או לא מרגיש מוכן לזה שפשוט יחכה וילמד על זה.
בבונים ? רובם גדלים לאט.. והם לא מתאימים לטרנטולה שנייה.. הם אגרסיבים מאוד.
לא פחות מהאורנטה שהמלצת קודם..
צודק אבל, אורנטה לא אגרסיבי ברמות כאלה.. כברירה אחרונה היא תתקוף, הם סתם אוהבים לאיים, וכשמגדלים מבייבי מתרגלים לזה, הבבונים מאוד אגרסיבים ועם אני לא טועה ישנם שערות צורבות על הבטן שלהם.. אורנטה בייבי הוא יצליח להתמודד לדעתי, פוקיז גם פחות סבירות לנשיכות, אצל חבר שלי יש קינג בבון.. הכנסתי את הצבת לכלי שלה בשביל להוציא כלי מים ופשוט קפצה על הצבת וניסתה לטפס ליד שלי, פוקיז לעומת זאת במצבים כאלה יותר נבהלות ובורחות למסתור שלהן.

בכל מקרה, אין לי כל כך הרבה ניסיון עם בבונים, הניסיון שהיה לי איתם היה די גרוע.. אני לא אומר שהוא צריך לקנות עכשיו פוקיז או סוגים כאלה, בעתיד כשירגיש מוכן.. עם לא מרגישים שלמים עם זה לא כדאי להביא אחת כזאת כי באמת מניסיון, הארס שלהם מטורף ננשכתי על ידי הקטנה שלי לפני שבוע ומשהו ועדיין יש לי השפעות מהארס, צריך לקחת הרבה דברים בחשבון שמביאים סוגים כאלה בפעם הראשונה.. ובכללי, אי אפשר להכליל אותם כל טרנטולה עם האופי שלה, לדוגמה הB.smithi שלי מאוד רגוע.. של חבר שלי לעומת זאת מאוד אגרסיבית ונשכה אותו מספר פעמים.. לבינתיים הנאנדו פינק וכל אלה הכי מועדפים בשבילו הם ממש כיפים לגידול, במיוחד הפינק סלומון הם אוכלים כל דבר שזז וקל לספק להם את התנאים שלהם הם דורשים.
כל מילה בסלע.
מסכים איתך.
תודה לכולם על ההצעות...
אני חושב שזה שלב מוקדם מידי להתעסק עם פריטים תוקפנים וארסיים במיוחד.. שבטח דורשים תנאי גידול מיוחדים ובטח שאין לי את הניסיון להתמודד עם מצבים של בריחות ותקיפות. למרות שאני מוכרח לציין שאלה הפריטים לפחות לדעתי הכי יפים ומרשימים שיש.

לבנת ברכיים נראת בחירה מעולה או סלמון פינק ברזילאית.

דרך אגב אורן הוא זה שהמליץ לי בזמנו לפנות ליניב אם אני רוצה להתחיל בתחום ובאמת יניב פשוט יודע להסביר ולענות על הכל.

בכל אופן לא תאמינו מה קרה.. אתמול בלילה אחי מתקשר אליי ואומר לי שגב אל תשאל מצאתי טרנטולה שחורה בבסיס אני מביא אותה.

מכמה בירורים קצרים ברשת ותמונות שהוא שלח הבנתי שזאת Chaetopelma olivaceum או כמו שמכונה בישראל "פרוונית שחורה". התייעצתי טלפונית עם עידן ברלד הוא אמר לנסות לגדל ושזאת יכולה להיות אחלה טרנטולה שניה. היא בגודל של 5 סמ בערך כרגע. אני מעלה תמונה האם מישהו יכול לקבוע את מינה?

תודה שגב.
מגדל טרנטולות בדימוס.
תתחדש!!
מעולם לא ראיתי במציאות אחת כזו, ואף לא חקרתי עליה, אז אני לא יכול לעזורץ
בהצלחה.
אורן.
תודה אורן.
דרך אגב לאחר מדידה חוזרת מהרגל האחורית ועד לקדמית באורך של 7 וחצי ס"מ. זה נראה לי פריט בוגר מאחר ובמאמר שקראתי רשמו שזה הגדול בבגרות מ7 סמ' ועד 9 סמ'.
היא ממש כמו קפיץ לעומת האדומת ברכיים.!

מישהו יכול לתת קצת מהידע שלו על הסוג הזה?(שנראה לי גם די נדיר בעולם)
מגדל טרנטולות בדימוס.
פרוונית שחורה זכר בוגר..
הארס שלה לא חזק בכלל (משווים את הארס שלה לעקיצת דבורה למרות שנראה לי שזה טיפה יותר חזק) אומנם היא תוקפנית וממש לא רגועה.
היא נחשבת טרנטולת עולם ישן ולכן אין לה שיערות צורבות והיא לא תהסס לנשוך. הייתי ממליץ לך לשחרר אותו כדי שימצא נקבה. (אחיך תפס אותו כנראה באמצע חיפוש אחר נקבה ). נקבות ממין זה בדרך כלל נשארות במסתור שלהם ולא יוצאות.

ואם אתה מעוניין להרחיב את האוסף שלך הייתי ממליץ לך על ברכיפלמות ועל מינים רגועים יותר ולא על פוקיס ועל בבונים.
ו-Nicolala אני חייב לתת לך הערה אני לא יודע כמה זמן אתה מתעסק עם פוקיס (מדבר על בוגרות ולא על בייביס) אך טרנטולות מסוג זה מהירות ברמות לא שפויות ומסוכנות . ממש לא מומלץ להציע לאנשים שגידול רק אדומת ברכיים לעבור לפוקיס זה יכול לא להגמר טוב והיה סיפור כזה בתחום לפנים כמה שנים..
ועוד דבר לבבונים אין שיערות צורבות הן נחשבות עולם ישן. הטרנטולה היחידה בעולם הישן שיש לה שיערות צורבות זאת הסאן טיגר.

שיהיה בהצלחה
אביחי