שיכון שממיות ממין שונה ביחד

היום אני מקבל שממית מנומרת נקבה בת שנה+ ואני רוצה לשים אותה ביחד עם הזכר בן 9 חודשים שיש לי, אני רוצה להרבות אותם מתישהו מצדי גם שיקרה עכשיו אז אין מצדי בעיה של הריון "לא רצוי", חוץ מזה יכולות להיות עוד בעיות?
ומה הגודל המינימלי לטרריום ל2 שממיות כאלה?

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
תוודא שהנקבה במשקל שמאפשר לה להתרבות בבטחה (מעל 40, רצוי אפילו מעל 45..).
לגבי הגודל המינימלי, אני בטוח שתקבל מגוון גדול של דעות לפה ולפה.. לדעתי האישית שטח ריצפה של 50X30 הוא הגבול התחתון. פחות או יותר כמו הפלסטיקיות הנמוכות הגדולות של אקזוטרה או פרפלסט. תוודא שיש לך מקום לכלי אוכל ומים, שני מסתורים ותא לחות מרווח, שיכול לתפקד גם כתא הטלה כשעומק המצע מספק.
צריך מסתור בצד החם לכל שממית ובצד הקר לכל שממית או שמסתור אחד לשתיהן בכל צד יספיק?

עריכה:
עכשיו קיבלתי את השממית וניסיתי לשים אותה בטרריום עם הזכר, מיד כשזה קרה הוא הלך אליה, התחיל לרשרש ממש מהר בזנב ואז נשך אותה בבסיס הזנב שלה, הפרדתי כי אני לא בטוח אם זה חיזור או תקיפה ואני פוחד שהיא תאבד את הזנב שלה ככה. איך אפשר להבדיל בין חיזור לתקיפה?

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
סיכוי גבוה שזה זיווג כי הזכרים לפעמיים נושכים את הנקבות שהם מזדווגים אתם וזה לגיטימי לגמרי
חיוןסיכוי גבוה שזה זיווג כי הזכרים לפעמיים נושכים את הנקבות שהם מזדווגים אתם וזה לגיטימי לגמרי
כן את זה אני יודע בגלל זה אני שואל איך להבדיל בין התקפה לחיזור? כי השממית ממש ברחה ממנו שהוא נשך אותה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
זכר לא יתקוף נקבה, רק זכר אחר. עדיין, לא ממליץ לחבר ביניהם עד שתגיע למצב הגופני הרצוי..
ברור שהיא צריכה להשמין קודם
תודה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות