מה ההבדל בין UVA לUVB ....?

מה ההבדל בין UVA לUVB ....?
מה יותר טוב לכוח מים ?
אם אני קונה מנורה שיש בה את שניהם ?? מה היא עושה ?
ואם אני רוצה מנורה שיש בה רק יו וי בי ואני רוצה שהיא תגיע לכל מקום בכלוב זה כלוב של 180ס"מ גובה 70 רוחב ו80 אורך מדובר בכלוב רשת שהזמנתי מארה"ב והוא מיועד לכוח מים בורמזי מה הרמה של המנורה שאני צריך לקנות ? ...
אלה "תדרים" או "רמות" שונות של אור- אור שמש מכיל בתוכו הרבה סוגים שונים של קרניים שלכול אחת תפקיד והרכב טיפה שונה.
לUNB ו UVA יש תפקידים שונים.
באשר לאיזו תאורה מומלצת אשאיר לאנשים שמגדלים לטאות וכוחים.
כל המנורות מכילות את שני אורכי הגל האלו, השאלה היא באיזה אחוזים. אני מניח שבכל דף גידול רציני תמצא את ההרכב המדוייק של התדרים שדרוש לחיה הספציפית, אבל ככלל אצבע- לטאות טרופיות זקוקות לאחוזים גבוהים של UVA, ומדבריות לשני הסוגים UVA+UVB. אבל הרבה מגדלים משלבים בין שני הסוגים בכל מקרה..
אבל..
המנורה לא תגיע לכל מקום בכלוב... המנורות הסטנדרטיות מגיעות רק למרחק של 30 ס"מ. המנורות כספית ואלו המיועדות גם לחימום לדעתי אמורות להגיע טיפה יותר, צריך לבדוק.. בכל מקרה צריך להרכיב מדף התחרדנות (אם הכלוב רשת לא חזק מספיק לתמוך במשקל המדף והחיה אתה יכול לבנות את זה בצורת שרפרף..) ולהציב את המנורה מעליו. ככה החיה יכולה לשבת שם כמה שעות בכל יום.
בלי קשר, שים לב ללחות, שיותר קשה לשמור עליה בכלוב רשת..
אסף מורןכל המנורות מכילות את שני אורכי הגל האלו, השאלה היא באיזה אחוזים. אני מניח שבכל דף גידול רציני תמצא את ההרכב המדוייק של התדרים שדרוש לחיה הספציפית, אבל ככלל אצבע- לטאות טרופיות זקוקות לאחוזים גבוהים של UVA, ומדבריות לשני הסוגים UVA+UVB. אבל הרבה מגדלים משלבים בין שני הסוגים בכל מקרה..
אבל..
המנורה לא תגיע לכל מקום בכלוב... המנורות הסטנדרטיות מגיעות רק למרחק של 30 ס"מ. המנורות כספית ואלו המיועדות גם לחימום לדעתי אמורות להגיע טיפה יותר, צריך לבדוק.. בכל מקרה צריך להרכיב מדף התחרדנות (אם הכלוב רשת לא חזק מספיק לתמוך במשקל המדף והחיה אתה יכול לבנות את זה בצורת שרפרף..) ולהציב את המנורה מעליו. ככה החיה יכולה לשבת שם כמה שעות בכל יום.
בלי קשר, שים לב ללחות, שיותר קשה לשמור עליה בכלוב רשת..
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1INmamLZdGk זה נורה כספית?/