שני כרכנים באותו טרריום

רכשתי עכשיו שני כרכני תירס בייבי , נורמל ואלבינו (הנורמל גדול מהאלבינו במעט) מהנסיעה עכשיו שניהם קצת לחוצים ותזזתיים ועכשיו שיכנתי אותם באותו טרריום (גדול מספיק לשניהם) אבל רק עם מסתור אחד (גדול יחסית)..הנורמל כבר השתלט על המסתור והאלבינו הקטן בינתיים חוקר את המים ..יש סכנה ממשית שיהיו שניהם ביחד? להוסיף עוד מסתור?
זה לא כזה טוב ...קשה לי להאמין שאחד מהם יהרוג או ייפצע את השני אבל החשש הגדול יותר הוא מחלות שיעברו אחד לשני..הרבה מגדלים משכנים ביחד את הנחשים שלהם..השאלה היא אם אתה מספיק מנוסה כדי לזהות שאחד מהם מתחיל מחלה כלשהי כדי לבודד ישר את השני..ואם לא הספקת או שלא היו מספיק סימנים מוקדמים והנחש השני נדבק..זה סיכון שאתה צריך לחשוב אם אתה באמת רוצה לקחת אותו....אם אתה מגדל מתחיל אני ממליץ לך לעשות לפחות מחיצה בין הטרריומים...אבל תעשה את השיקולים שלך ותחליט..וגם אם החלטת להשאיר אותם ביחד אז צריך להוסיף עוד מסתור או שניים..ולקחת בחשבון שזוג כרכנים בוגר צריך טרריום של 1.20 לפחות..
המגדל שקניתי אותו מהם השאיר אותם ביחד...אני אוסיף עוד מסתור נראה לי לבינתיים...והם זוג בייבי...לא בוגרים..
זה לא מומלץ.
אם אתה מגדל חדש- תימנע מזה. עדיין אין לך את הכלים לזהות סממני סכנה.
יש מגדלים שאצלם תירסים הראו סימני קניבליזם, סטרס, ושאר צרות- עדיין אין לך את הכלים וההכרות לדעת מתי משהו לא תקין.
ממליץ בחום להפריד- אם אין לך אפשרות להחזיק אותם בנפרד, רצוי לשקול מחדש אחזקת זוג באופן כללי.
אני יודע שהם לא בוגרים...אבל יום יבוא והם יהיו כאלה..אז צריך לחשוב על זה..
תמיד תחשוב צעד קדימה..זה יעזור לך בכל דבר בחיים..
אורן אני מגדל די מתחיל , לפני שרכשתי אותם היה לי כרכן אלבינו כבר יותר מחצי שנה שעכשיו הוא בוגר
ויש לי וטרינר 3 בתים ממני אז אני מקס' אקח את הכרכנים מדי פעם לבדיקה...
ויובל לא תכננתי להשאיר אותם ביחד ...בינתיים הם קטנים והטרריום מספיק להם...
תעשה מה שאתה רוצה...קבלת פה 2 הצעות משני אנשים שונים..אתה יכול להקשיב ויכול שלא..אנחנו לא אומרים לך שבטוח יקרא משהו..אנחנו רק אומרים לך ומסבירים לך את הסיכונים שיש בזה..מפה והלאה רק אתה בוחר איך לגדל את החיות שלך..בכל מקרא שיהיה לך הרבה בהצלחה ולא משנה באיזה דרך תבחר..
Eilonאורן אני מגדל די מתחיל , לפני שרכשתי אותם היה לי כרכן אלבינו כבר יותר מחצי שנה שעכשיו הוא בוגר
ויש לי וטרינר 3 בתים ממני אז אני מקס' אקח את הכרכנים מדי פעם לבדיקה...
ויובל לא תכננתי להשאיר אותם ביחד ...בינתיים הם קטנים והטרריום מספיק להם... 
סלח לי אבל וטרינר זה שמחת זקנתי... זה לא יועיל.
התירסים יהיו אוטומטית בסטרס מטיול אל וטרינר כך שהוא לא יוכל לאבחן את זה, ומעבר לבדיקה כללית אין יותר מדי מה לעשות- זו אחריות המגדל לדעת לאבחן את הדברים בסביבתם הרגילה.

http://www.cornsnakes.com/pics/cannibal.jpg

זו דוגמא... ויש אחרות.
זה מאוד מאוד נדיר, אז לא צריך להיבהל, אבל זה -קורה- ויש על זה יותר מדיווח שניים באינטרנט.
דווקא טרם נתקלתי במצב שכרכן תירס בוגר אכל אחר... זה בדרך כלל בין בייבים.

אני באופן אישי מתנגד לזה גם בידיים של מגדלים ותיקים- אבל מקבל את זה שהם ילדים מספיק גדולים מה שנקרא, כדי להחליט לבד ולעצור את זה במידת הצורך. לך עדיין אין את הניסיון הנחוץ וחראם.
יש לי פיתרון שלא עולה על 30 ש"ח..הוא אפילו חוסך כסף...פשוט אם אין לך ידע זמן ומקום..אל תגדל!!!
זה הפיתרון שלי..
ואיפה רשמת פה משהו למעלה..אתה פתאום מתפרץ לשרשור בכתוביות גדולות כאילו אתה מנסה לצעוק או להוכיח משהו...או שמישהו מחק את ההודעה שרשמת למעלה או שהתבלבלת בשרשור..אבל אני לא ראיתי שום הודעה שלך!!!..
כרגע מכורח המציאות יש לי 4 כרכנים ושני טרריומים-שניים בכל טרריום...הותיקים יותר והגדולים יותר שלי ביחד בטרריום ענק ....והזוג החדש (שהרחבתי עליו למעלה) ביחד. בטרריום היותר קטן. בעיה של מקום, מים, אוכל ומסתור אין להם.
אם יש למישהו פיתרון לא יקר אשמח לשמוע..
והאם יש דרך לדעת אם הם לא במיטבם או חולים אשמח גם לשמוע אותה...תודה
אהה אתה כאילו עם שתי יוזרים...אוקיי עכשיו זה ברור יותר...ותחליט כמה יש לך 3 או 4 נחשים.. כי למעלה רשום שיש לך אחד בוגר ועכשיו עוד 2...
לשאלתך..יש פלסטיקות גידול שעולות בערך 30-50 שקל..אתה יכול לקנות כאלה ולגדל אותם בזה..זה אחלה פיתרון וממש לא יקר..אבל זה פחות לקטע של תצוגה אלה יותר לגידול ואיכסון נוח..