אוכל? ראשנים? אני מבולבל...

תחביב קטן שלי זה ללכת כל חורף לשלולית חורף ולאסוף ראשנים של צפרדע פשוטה,קטנה וחומה.
עד היום כולם מתו ואני רוצה להתחיל במיקצועי.
איפה אני מגדל אותם?
מה אני מאכיל?
תודה
טל
כל סוגי הדו חיים בארץ מוגנים ע"פ חוק ואסור ללכוד או לגדל אותם. עצם זה שכל הראשנים מתו לך עד היום צריך לתת רמז לסיבה לכך. מרבית הדו חיים בארץ בבעיה רצינית וצריך לעשות את המקסימום ע"מ לשמר את בתי הגידול שלהם ולשמור על האוכלוסיות הקיימות. בכל מקרה האתר לא נועד לתת הנחיות בגידול חיות בר מוגנות.
למרות שתגובתי זו תראה תמוהה או יומרנית לחלק מהקוראים אותה (כי אחרי הכל, מדובר "רק" בצפרדע "פשוטה"), אני בטוח שבמקרה מקביל על זעמן ישראלי כלשהו היו כולם מצטרפים לדעתי.
הוא לא יענה לזה- הוא הרגע הסביר לך שאסור לקחת ראשנים מהטבע או כל חיה , לא יעודדו אותך כאן לגדל חיות לא חוקיות.
שחרר אותם בחזרה.
מעבר לנושא החוקיות, די מורכב לספק לדו חיים את הסביבה לה הם זקוקים : איכות, מים, טמפרטורה, מזון וכו'.
מהשאלות שלך עולה שאתה חסר ניסיון לחלוטין בנושא, ולכן אני מציע לך להתחיל עם מין אחר של צפרדעים.
יש בארץ אילניות אדומות עין ואילניות אוסטרליות, חלקן אפילו מריבוי שבי, במחירים די זולים.
כך תוכל גם להימנע מפגיעה בטבע הישראלי השברירי גם ככה, וגם לגדל צפרדע שהיא יפה ומעניינת הרבה יותר לדעתי לפחות, בעיקר בגלל שלדעתי מצאת ראשני קרפדה.
שלב גידול הראשנים הוא קשה ומורכב גם למגדלים מנוסים ודורש בקיאות וניסיון. גם אז לא כולם שורדים.
לעומת זאת, צפרדע בוגרת הרבה יותר עמידה והסיכוי שתשרוד בשבי גבוה יותר.
מקווה שתיקח זאת לתשומת ליבך.
+1 לתגובה של warmster
אני מקווה שלא תתעלם מהנושא של הגנה על נכסי הטבע של ארצנו הקטנטונת שבראשם עומד נושא הדו חיים.
יש מספיק תחליפים אחרים בתחביב !
אסף,
אני חושב שכולם מצטרפים לדעתך גם כאן.

טל, לאסוף בעלי חיים מהטבע ולהרוג אותם אצלך בבית זה לא תחביב.
אם אתה מעוניין לגדל דו חיים כתחביב אני מציע שתתחיל בללמוד את הנושא ומאוחר יותר, כשיהיה לך את הידע והכלים תתחיל לגדל..בטח שלא מינים מקומיים. מה שאתה עושה זה צער בעלי חיים!

ננעל.

הנושא נעול, לא ניתן להגיב.