טבלת גנטיקה

שלום לכם רציתי לדעת האם באתר ישנה טבלת גנטיקה לשממיות מנומרות
ואם יש בבקשה לעלות קישור תודה לכם מראש - אלון
טבלאת גנטיקה עובדת באותו העיקרון על כול המופעים של כול בעלי החיים- מכאן אתה צריך לברר האם כול מופע הוא קו-דומיננטי, רסציבי, דומיננטי או פוליגני.
בקצרה ממה שאני זוכר ומכיר:
רסציבי: כול סוגי האלבינו, פטרנלס.
קו דומיננטי: סנו.
דומיננטי: אניגמה, הייפו(צורת הסופר היא פוליגנית כבר), אקליפס.
פוליגני: טנג'רין, היי ילו.
למען האמת יש לי את הלאס וגאס אלבינו זכר וכדי להוציא לפחות 50% אלבינו הייתי רוצה לדעת עם מה כדאי לי לזווג ובכלל לדעת איזה מוטציות ניתן לקבל בהתאם לזיווגים לכן היה קל יותר אילו הייתה טבלת זיווגים מההבט הגנטי
קודם כל אתה תצטרך נקבה מאותו ליין אלבינו, כלומר נקבת לאס ווגאס, כי אם תזווג עם אלבינו בל או ריינווטר אז אתה תקבל צאצאים נורמלים שהם הטרו לשני סוגי האלבינו.
לאס ווגאס X לאס ווגאס = 100% לאס ווגאס עם אופציה להפתעות
לאס ווגאס X הטרו לאס ווגאס = 75% לאס ווגאס.
בהצלחה.
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
מספר השילובים האפשריים הוא עצום- אף טבלה לא תתן לך את המידע המלא.. אין תחליף ללימוד המוטציות השונות ולהבנת מנגנוני ההורשה..
אבל מבחינה פרקטית העניין פשוט הרבה יותר- אין כזה הצע אינסופי בארץ, וגם כשיש, לא תמיד המידע הגנטי עליהן מלא וודאי. מכיוון שלא אמרת אם הזכר שלך הטרו לתכונות נוספות אני אניח שהוא לא, ולכן הנקבה הכי טובה עבורך תהיה פשוט אלבינו לאס ווגאס נוספת. גם הטרו לאלבינו לאס ווגאס תיתן אלבינואים (50%). נקבה עם מופעים רצסיביים אחרים תיתן רק נשאים (הטרו), ונקבה שהיא גם אלבינו (כמו שאמר אורן, רק לאס וגאס רלוונטי..) וגם עם עוד מופע דומיננטי או קו דומיננטי פשוט אין בד"כ בארץ זמינות לרכישה. באופן תיאורתי נקבה כזו, למשל אלבינו+סנוא תיתן 50% אלבינו ו50% סנוא אלבינו .. נקבה לאס ווגאס הייבינו היא גם רעיון טוב מאוד, אם במקרה תיפול לך אחת לידיים.. אם בכל זאת תרצה לכוון למופעים המדהימים האלו, ואין לך בעיה של סבלנות, או של קריאה ולימוד הגנטיקה- תמיד אתה יכול לתכנן פרוייקט של שני דורות. באלו תמיד ניתן להגיע לתוצאות מרשימות פי כמה.
תיקון טעות
הייתי צריך לרשום לאס ווגאס X הטרו לאס ווגאס = 50% לאס ווגאס.
תודה לאסף מורן שהסב את תשומת ליבי.
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
קודם כל תודה לכם על ההיתייחסות והתשובות ונראה שמדובר בנושא מורכב
וכן אני מעוניין בהחלט ללמוד את נושא הגנטיקה אם ישנו חומר קריאה זמין היכן שהוא
ומכאן האם אני מבין שזיווג לאס ווגאס אלבינו זכר+נקבה היפו טנג'רין הטרו לאלבינו יהיה אולי
סיכוי להוציא צאצאים אלבינו?
רק אם היא הטרו ל"לאס ווגאס אלבינו". אם היא הטרו לאלבינו בל, נניח, תקבל רק נשאים בדור הראשון (בשילוב כזה לא שווה להשקיע לטווח ארוך מכיוון שצירוף שני סוגי אלבינואים ייתן תוצאה דומה מאוד לאחד מהם לבד.)
קישורים:
https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=article&id=187:2009-06-15-15-04-57&catid=39:2009-05-19-09-50-07&Itemid=66
http://www.leopardgeckowiki.com/index.php?title=Category:Morphs
phantomf4קודם כל תודה לכם על ההיתייחסות והתשובות ונראה שמדובר בנושא מורכב
וכן אני מעוניין בהחלט ללמוד את נושא הגנטיקה אם ישנו חומר קריאה זמין היכן שהוא
ומכאן האם אני מבין שזיווג לאס ווגאס אלבינו זכר+נקבה היפו טנג'רין הטרו לאלבינו יהיה אולי
סיכוי להוציא צאצאים אלבינו?
בהנחה והנקבה היא הטרו ללאס וגאס אלבינו אז כן, 50% מהצאצאים יהיו אלבינו, מתוך אלה מחצית יהיו סנגלו גם(גם הייפו וגם אלבינו)- שלושת סוגי האלבינו אומנם דומים באפקט, אבל אינם תואמים אחד את השני(הגן האחראי על התופעה יושב באתר שונה על פני הכרומוזום).

לגבי למידת הבסיס, בשביל זה המאמר נכתב:
/forums/topic/12535
2 הערות,
ראשית משהו שקצת הפריע לי בעין, בתגובה הראשונה נכתב שאקליפס הוא דומיננטי. אקליפס(תורשתי, לא של סופר סנואו) הוא רצסיבי, רק לידע כללי...
הדבר השני לא קשור ישירות לנושא אבל הוא חשוב כשמדברים על זיווג של אלבינואים, שים לב לא לזווג שני סוגים שונים של אלבינו, הדבר יכול לגרום במקרה הטוב לבלבול בין סוגי האלבינו(תוכל למכור בלי כוונה אלבינו ממופע אחד בתור אלבינו ממופע אחר, מה שיכול להשפיע על השוק היחסית קטן בארץ) ובמקרה הרע(וכבר תועדו מקרים) למוטציות(שממיות מנומרות עם בעיות פיזיות ובעיות בתנועה).
רק הערה למקרה שתרצה לזווג שני סוגי אלבינו.
בעבר בדקתי קצת על הנושא וגיליתי שזה לא כל כך מומלץ.
בהצלחה.

http://www.leopardgecko.com/leopardgeckos.html
למי שיודע לקרוא אנגלית:http://iansvivarium.com/index.php מומלץ+++