הצד האפל של תעשיית הזוחלים

נתקלתי בסירטון מעניין מאוד על סחר בזוחלים. אני חושב שהחלק הראשון והשני מדגימים בצורה מוחשית (ומעציבה) מאוד את הצד האפל של התעשייה הזו. בעיקר מבני הבטון שבהם מוחזקים הזוחלים עד למשלוח.
הסירטון הזה נותן לי יותר מוטיבציה לעודד גרעיני ריבוי בשבי.
אני אישית מעדיף לרכוש רק CBB על פני פרטים מיובאים, שלא ניתן לאמת בוודאות את מקורם, כאשר שניהם זמינים.
מעבר לעניין המחלות / טפילים והסיכוי לאושש בע"ח WC, יש פה גם עניין מוסרי.
הסירטון אומנם בגרמנית, אבל אני חושב שהוא מספיק מובן גם למי שלא דובר את השפה.
הגרמנים, לדעתי, הם המובילים כיום בעולם בכל מה שקשור ללטאות (מגוון, ריבוי וכו'), בעוד שארה"ב מובילה בכל מה שמתאים לייצור סדרתי המוני (זעמנים, תנינים, מתכדרים) ולכן אני מאוד אוהב למצוא סירטונים שמתארים את המגדלים שם.
אם יש למישהו קישור לסירטונים אחרים של מגדלים מעניינים מגרמניה, אפשר לצרף אותם לשירשור הזה

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/1514170/WISO-plus-Reptilien-Mafia-%252809.12.2011%2529#/beitrag/video/1514170/WISO-plus-Reptilien-Mafia-(09.12.2011)
מה שמאוד מזעזע זה כמות החיות שמתות,והמראה של המקפיא העמוס
מיגוון כזה של חיות.
תודה על השיתוף.
אין ספק שככול שיהיה יותר ריבוי שבי, כך יקטן הצורך בלכידות של זוחלים בטבע.

חשוב לזכור שלמטבע יש שני צדדים- מצד אחד המגדלים שאמורים להבין שבע"ח ילידי שבי עולים יותר בזמן הרכישה אבל בסופו של דבר לטווח הארוך זה משתלם יותר ומהצד השני היבואנים, שצריכים להסתכל מעבר למכירה המידית והרווח המהיר.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
אני בתור טבעוני (מתוך אידאולוגיה) לא קניתי בהתחלה שום זוחל למרות שזה עניין אותי כי לא שמעתי בכלל על אנשים שמרבים בשבי, חשבתי שהאופציה היחידה שלי לקנות זה חנויות חיות ושם לא רציתי לקנות. עדיין אני לא מוכן לקנות מחנות חיות אלא רק ממגדלים פרטיים.

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
יש חנויות שמגדלות בתנאים מעולים, ויש מגדלים פרטיים שהתנאים אצלם מחפירים. לא לעשות הכללה- כל מקרה לגופו.
אסף מורןיש חנויות שמגדלות בתנאים מעולים, ויש מגדלים פרטיים שהתנאים אצלם מחפירים. לא לעשות הכללה- כל מקרה לגופו.
בדרך כלל אבל מגדלים פרטיים זה אנשים שאוהבים את מה שהם עושים ואוהבים לטפל ולגדל את החיות שלהם, חנויות זה בדרך כלל רק למטרות רווח

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
אז תן לי לחדש לך ולהגיד לך שיש גם מגדלים פרטיים שדוחפים תזוחלים שלהם בתוך כלים קטנים ועם בקושי חמצן וחימום...וזה בשביל פעם בשנה שיזדווגו ויעשו להם עוד כמה שקלים...
אסף מורןיש חנויות שמגדלות בתנאים מעולים, ויש מגדלים פרטיים שהתנאים אצלם מחפירים. לא לעשות הכללה- כל מקרה לגופו.
מסכים בהחלט. לא אוהב את הגישה של " אנחנו המגדלים הטובים מול כוחות האופל - הסוחרים."
יש לא מעט רגעי נחת בשנים האחרונות שהגיעו דווקא מבית החיות שהוא עסק לכל דבר.
לעומת זאת הגיעו אלי כבר לא מעט זוחלים לשיקום לאחר שגודלו בתנאים " לא אידיאליים" בלשון עדינה אצל מגדלים פרטיים
יובל נדיביאז תן לי לחדש לך ולהגיד לך שיש גם מגדלים פרטיים שדוחפים תזוחלים שלהם בתוך כלים קטנים ועם בקושי חמצן וחימום...וזה בשביל פעם בשנה שיזדווגו ויעשו להם עוד כמה שקלים...
ברור, גם ברור שיש חנויות שמטפלות יפה מאוד בחיות שלהן
אבל גם בדרך כלל אנשים ימליצו לך על מגדלים לקנות מהם ציוד\חיות לפי איך שהם מגדלים את החיות שלהם ומי שקונה חיה ממישהו בטוח ישים לב לאיך שהחיה היתה מוחזקת קודם ויחשוב על זה לפחות קצת

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
בוא נגיד שכרגע..במצב הנתון של הימים האלה...אחוזי איכות הגידול הטובה היא אצלל המגדלים..נכון..יש גם חנויות שמגדלות ברמה גבווה ואפילו מאוד...אבל אלה הנתונים שבשטח!