גודל כרכן

השוותי עם אחרים ונראה לי שהנחשית שלי קטנה מדי...
היא כרכנית בת 6 חודשים באורך של בערך 35-38 סמ'.
היא אוכלת פעם בשבוע ולדה חלקה גדולה בגיל 6-10 ימים.
מה אתם אומרים?קטנה מדי?
תודה מראש לעונים! :D
יש לי כרכן בגודל של שלך...גם שלי בערך אותו גודל..ואני נותן לה ולדות שמנות וגדולות שעוד אין להם שיער...ממש על הגבול בין ולדה שעירה לולדה חלקה..

איך יודעים איזה גודל טרף לתת לנחש--פשוט מאוד פי 1 וחצי מאוביו של בטן הנחש..
איך מתאימים ארוחה אני יודעת אבל הגודל של הכרכנית בסדר?
צודק. בכל מקרה נשמע טוב. אני בטוח שבקרוב תתחילי לראות קפיצת גדילה משמעותית..
כמו שכבר אמרתי לך אני מאכיל בדיוק כמוך...לפעמים אני מנסה לתת עוד ולדה לאחר כ3 ימים ...לפעמים הוא אוכל לפעמים הוא מוותר..אם מוותר אני מחזיר את הולדה למקפיא..אם הוא אוכל שיהיה לו לבריאות..אצל הכרכן שלי זה חמישים חמישים שהוא יוכל את הולדה השנייה אז אם גם אצלך הוא לא אוכל את השנייה לא להתרגש..
מה שבטוח שבגיל הזה שלהם כל ולדה שהם אוכלים מראה תוצאות מידיות בגדילה..
מקווה שאני ואסף עזרנו לך..
אז שיהיה בהצלחה..וכמובן בתיאבון!!!
יובל, אני לא מסכים בשתי נקודות:
האכלה כל שלושה ימים דווקא מכבידה על מערכת העיקול של הנחש ולא מעודדת גדילה. כנראה שיש לה אפילו השפעה הפוכה. אורן הראל כבר שיתף פה את ההשוואות שנעשו בבתי גידול בחו"ל שנעשו על כרכנים צעירים והדגימו בדיוק את הנקודה הזו באופן ברור ומובהק.
הנקודה השניה היא לגבי הפשרה והקפאה מחדש- כמו שאנחנו לא עושים את זה לבשר שלנו, גם את הוולדות לא כדאי להפשיר ולהקפיא.. בזמן שבו הם מופשרים מתפתחת אוכלוסיית חיידקים, ורובם לא מתים אלא רק מפסיקים גדילה במקפיא. ולדה מופשרת שלא נאכלה צריכה להזרק לפח..
במאמר של אורן נאמר שעדיף ולדה גדולה ממאשר 2 קטנות.
אני אמרתי שאני מאכיל בגדולה בדיוק כמוה ואם היא רוצה היא יכולה לתת עוד אחת לאחר כמה ימים...מה שאומר שיוצא מנה וחצי -2..לא אמרתי לתת שתי קטנות בהפרשים..

לגבי ההקפאה של הולדות חידשת לי מאוד...וכמובן שזה יבוא לידיי ביטוי אצלי..
וואלה...לא שמעתי על זה...עכרברי קרקס..חחחחח....

בקיצור-ruth-..את מאכילה כמו שצריך ואני בטוח שהוא בידיים טובות...בהצלחה בהמשך..