רוצה לגדל תוכי

רציתי לדעת עם אפשר לגדל דררה כמגדל מתחיל?
או שזה לא מומלץ?
תודה לעונים.
חוקי, ואפשר.
גידול לא מסובך...
רצוי לקנות גוזל ולהרגיל אותו כמה שאפשר..
(בספק אם תמצא מוחתמים)..
אם אתה רוצה אז הגידול לא קשה...
אך כך בחשבון שדררה פחות מומלצת למתחילים בעלי תוכי ראשון בגלל שהם רעשניים מאוד והרסנים למדי - לועסים כל דבר שבדרכם, אם לא מפריע לך הרעש אז הם סבבה, למרות שלמגדל מתחיל לדעתי תוכון או קוקטייל הם תוכים מושלמים! דררה כמו שכתבתי לועס הרבה דבר שאסור ללעוס וקשה להתמודד אם זה!
בהצלחה!
כדאי לעשות שיעורי בית לפני שמביאים תוכי.
להחליט על גודל.
לקחת בחשבון את מידת הרעש המקובלת.
לקחת בחשבון שחלק יצטרכו יותר תשומת לב והתייחסות ממך בכול יום.
יש עקשנים יותר ופחות, שאוהבים לשחק יותר ופחות...
כמובן עלות, גודל כלוב..

אל תינעל על סוג ספציפי, תסקור את כלל האופציות ואז תחליט.

ממליץ לפחות לרפרף על: קוקטיל, סנגל, גרין צ'יק קוניור, סאן קוניור, דררה, לורי, ג'קו- כול אחד מהם שונה מהאחר ויש לו את היתרונות והחסרונות שלו.
אורן הראלכדאי לעשות שיעורי בית לפני שמביאים תוכי.
להחליט על גודל.
לקחת בחשבון את מידת הרעש המקובלת.
לקחת בחשבון שחלק יצטרכו יותר תשומת לב והתייחסות ממך בכול יום.
יש עקשנים יותר ופחות, שאוהבים לשחק יותר ופחות...
כמובן עלות, גודל כלוב..

אל תינעל על סוג ספציפי, תסקור את כלל האופציות ואז תחליט.

ממליץ לפחות לרפרף על: קוקטיל, סנגל, גרין צ'יק קוניור, סאן קוניור, דררה, לורי, ג'קו- כול אחד מהם שונה מהאחר ויש לו את היתרונות והחסרונות שלו.
לא הייתי בכלל ממליץ למתחיל על ז'אקו, תוכי זה נקשר לבן אדם אחד כל החיים ולמגדל מתחיל לא יכול ללמד אותו להתרגל לעוד מישהו, נגיד מגדל מתחיל קנה ג'אקו ושיחק איתו אמא של המגדל עברה בבית ליד התוכי והז'אקו החליט דווקא להיקשר עליה (דבר שקורא רק אצל ג'אקו) מגדל מתחיל סתם נדפק אך מגדל מקצועי יוכל ללמד את הג'אקו להיקשר לכמה אנשים, לכן ז'אקו לא מומלץ בכלל למתחילים.

לורי הבעיה איתו שהוא צריך אוכל מיוחד שדומה לצוף של פרחים נוזלי ובגלל זה השלשלת שלא נוזלים ועפה לכל עבר (גם מחוץ לכלוב),

קוקטייל אתה צודק לדעתי הוא מושלם למתחילים
קוניור זה בדיוק האופי של דררה, כמו שכתבתי בתגובה הקודמת שלי את האופי של הדררה.
פותח האשכול אם רעש לא מפריע לך תוכל לקנות דררה וקוניור (למרות שעדיף קודם לגדל תוכי אחר כדי לצבור עוד ידע) אני ממליץ על קוקטייל, ז'אקו בכלל לא! ולורי אני לא הייתי מגדל בתור מתחיל במקומך בגלל האוכל המיוחד וגם כי קשה לגדלו התוך הבית.
לא המלצתי עליהם כתוכים למתחילים- המלצתי עליהם כסוגים שונים של תוכים עם צרכים, גודל ואופי שונה, עם יתרונות וחסרונות שונים, כדי שפותח השרשור יקבל מושג כללי.

ג'קו וסנגל, שניהם נוטים לקטע הזה של "ציפור של איש אחד"- אפשר להתגבר על זה(וצריך לעבוד על זה מההתחלה).
יש כמה וכמה סיבות למה ג'קו לא מומלץ למתחילים... גודל, מחיר, דרישות כלוב, תלותיות(דורש הרבה תשומת לב ועלול להגיע למריטת נוצות כרונית אם לא יקבל אותה באופן עקבי).

לורי- לשלשת, ועוד היית עדין עם התיאור... זה ממש התזות לצדדים.

סאן קוניור- רעש, אבל -ממש- רעש ממה שאני מבין. מאוד רועשים.

גרין צ'יק קוניור- יחסית שקטים... אבל יש להם את הקטעים שלהם... קצת עקשנים, מזכירים את הסנגל, רק שובבים וחביבים יותר.

הרעיון היה לזרוק כמה שיותר שמות כדי שיחשף לכמה שיותר אופציות ולא ינעל על סוג אחד... יש עוד המון חוץ מאלה שתיארתי.
אורן הראללא המלצתי עליהם כתוכים למתחילים- המלצתי עליהם כסוגים שונים של תוכים עם צרכים, גודל ואופי שונה, עם יתרונות וחסרונות שונים, כדי שפותח השרשור יקבל מושג כללי.

ג'קו וסנגל, שניהם נוטים לקטע הזה של "ציפור של איש אחד"- אפשר להתגבר על זה(וצריך לעבוד על זה מההתחלה).
יש כמה וכמה סיבות למה ג'קו לא מומלץ למתחילים... גודל, מחיר, דרישות כלוב, תלותיות(דורש הרבה תשומת לב ועלול להגיע למריטת נוצות כרונית אם לא יקבל אותה באופן עקבי).

לורי- לשלשת, ועוד היית עדין עם התיאור... זה ממש התזות לצדדים.

סאן קוניור- רעש, אבל -ממש- רעש ממה שאני מבין. מאוד רועשים.

גרין צ'יק קוניור- יחסית שקטים... אבל יש להם את הקטעים שלהם... קצת עקשנים, מזכירים את הסנגל, רק שובבים וחביבים יותר.

הרעיון היה לזרוק כמה שיותר שמות כדי שיחשף לכמה שיותר אופציות ולא ינעל על סוג אחד... יש עוד המון חוץ מאלה שתיארתי.
צודק, רק על תשכח שכתבת "ג'קו וסנגל, שניהם נוטים לקטע הזה של "ציפור של איש אחד"- אפשר להתגבר על זה(וצריך לעבוד על זה מההתחלה). "
אפשר לעבוד על זה מהתחלה עבד מגדל מתחיל פשוט לא יצליח אפשר לעבוד אם זה שאתה מגדל מתקדם :wink:
ולגבי הלורי, השלשלת הרכה שמותזת לכל עבר זה לא הבעיה הגדולה, אלה האוכל שצריך לקנות לו והמעדנים שצריך להכין לו (ממש לא למתחילים)
בכל השאר אתה צודק רק הוספתי כמה נקודות.
למה להכין לו?
עד כמה שאני יודע יש אבקה שאפשר לערבב במים ובזה מסתכם כול העניין עם הלורים.

בנוגע לעבודה... כול תוכי האכלת יד זו עבודה... גם כול הקונספט של "למתחילים" הוא קצת בעייתי כי הרוב לא יחזיק או רוצה להחזיק כמה סוגים של תוכים... הם מקבלים את המושג הכללי של מה שהם רוצים, ומנסים.

נתקלתי בלא מעט מקומות בהם ממליצים סנגלים למתחילים, וה"עבודה" להרגיל לעוד אנשים זה ממש לא תורה מסיני.

בן אדם שרוצה, ויש לו זמן ויכולת להחזיק ארה או קקדו, ובזה חפצה נפשו, זה לא הגיוני לדחוף לו לגרון קודם לגדל קוקטיל. זה ידרוש עקומת למידה יוצר רצינית אבל זה רחוק מלהיות בלתי אפשרי.
אורן הראללמה להכין לו?
עד כמה שאני יודע יש אבקה שאפשר לערבב במים ובזה מסתכם כול העניין עם הלורים.

בנוגע לעבודה... כול תוכי האכלת יד זו עבודה... גם כול הקונספט של "למתחילים" הוא קצת בעייתי כי הרוב לא יחזיק או רוצה להחזיק כמה סוגים של תוכים... הם מקבלים את המושג הכללי של מה שהם רוצים, ומנסים.

נתקלתי בלא מעט מקומות בהם ממליצים סנגלים למתחילים, וה"עבודה" להרגיל לעוד אנשים זה ממש לא תורה מסיני.

בן אדם שרוצה, ויש לו זמן ויכולת להחזיק ארה או קקדו, ובזה חפצה נפשו, זה לא הגיוני לדחוף לו לגרון קודם לגדל קוקטיל. זה ידרוש עקומת למידה יוצר רצינית אבל זה רחוק מלהיות בלתי אפשרי.
לגבי הלורי, הבעיה באוכל שלו זה שהאוכל שלו מלא בסוכר שמושך נמלים וצריך להקפיד ממש!
האבקה ללורים יש רק כמה חניות שמוכרות אותם, אצלו כל החניות חיות שליד הבית אין אבקה ללורי! לכן כדי להכין תוצרת בית שלא ממש מתאים למתחילים...
לגבי העבודה של האכלת יד אתה צודק גם כאן יש עבודה, אך עבודה שגם מתחיל יכול לבצע והעבודה של הז'אקו שלהרגיל אותו היא יותר קשה מעבודה של האכלת יד רגילה...
לגבי זה שאתה אומר שבן אדם שיש לו זמן ורוצה לגדל ארה או קקדו וזה לא הגיוני שתת לו קודם לגדל תוכים אחר,
אתה טועה! תוכי ראשון ארה או קקדו!?!?! אפילו שהוא רוצה זה לא מתאים למגדל מתחיל יכול לקרות משהו שהמגדל המתחיל יסתבך איתו והתוכי עלול למות! קוקטייל, תוכון וגם דררה הם יותר עמידים וכך שאם עשית טעות לא נורא לא קרה כלום בקקדו וארה זה יכול לעלות בחיים שלהם!!!!!!!
גם התוכים האלה סובלים ממריטת נוצות ומלא בעיות שצריך לבדוק שלתוכים של מתחילים אין!
אז כן, אני רציתי לגדל בתור תוכי ראשון ארה כחולה-צהובה אבל הבנתי שזה לא למתחילים (למרות שהיה לי כסף וזמן) וקניתי קוקטייל שאני נהנה איתו מאוד! אז כן אפשר לשנות מישהו שרוצה קקדו וארה בתור תוכי ראשון לגדל תוכי אחר ואפילו מאוד כדי לשנות את זה!
כאן אתה לא צריך לשנות לו את הבחירה כי דררה כן יכולה להיות למתחילים.
אתה מפריז בזמינות האבקה... אולי יש במעט חנויות, אבל מי שמתוך התחום בוודאות יכול להשיג ללא קושי מיוחד. מה גם שאנחנו בעידן גלובאלי ויש אי ביי והזמנות מהאינטרנט.
היגיינה מינימלית גם תפתור את נושא הנמלים, זה לא בדיוק סיפור.

אני מבין את הדיעה שלך, אבל זו דיעה... ואתה טיפה כוחני איתה.
תתפלא, אבל אנשים שהם רציניים מספיק, יושבים ולומדים, יהיו מסוגלים לטפל -אפילו- בתוכים המורכבים ביותר גם אם זה התוכי הראשון שלהם- הכול בתנאי שהם יושבים ועושים את שיעורי הבית שלהם כמו שצריך.

יש המון מגדלים שעשו את זה בעולם, אני מבטיח לך שלא כול מגדל ארה בעולם קודם ניסה תוכים אחרים.

לכול בעל חיים יש עקומת למידה- חלק דורשים הרבה ידע, הכנה והשקעה, וחלק פחות.
העובדה שבעל חיים נמצא בקצה הסקאלה לא אומר שהוא בלתי אפשרי לגידול על ידי מגדל מתחיל- זה אומר שאותו המגדל יצטרך ללמוד הרבה יותר לפני שיכנס להרפתקאה הזו, זה אומר שהוא יצטרך להקדיש יותר זמן יום יומי וסביר להניח שיצטרך את עזרתם של מגדלים מנוסים... אז מה? אם בן אדם הוא רציני, ממש אין צורך "לשנות לו את הבחירה". זו זכותו לגדל מה שהוא רואה לנכון.

תוכים זה לא "חיית מדרגה". אני לא חושב שזה הגיוני או פייר כלפי התוכים עצמם לעודד בן אדם לגדלם רק כעוד מדרגה בדרך למה שהוא באמת רוצה- מה שיקרה זה מה שקורה בחלק מהמקרים בנחשים... קונים נחשים שמתאימים למתחילים, ואז מוכרים אותם כדי לעבור למה שבאמת מעניין...

להבדיל מנחשים, תוכים הם הרבה יותר מורכבים וההעברה הזו של תוכי האכלת יד ממקום למקום היא מאוד מצערת.

לכן, כן, עדיף, ללא צל של ספק מבחינתי, שבן אדם יגדל את מה שהוא רוצה לגדל- בתנאי והוא מסוגל לספק את כול התנאים הנחוצים ולומד מספיק.

גידול תוכים, אפילו המורכבים ביותר, זה לא מדע טילים. המידע תודה לאל היום זמין לכול בספרות ובאינטרנט... בוא נשים דברים בפרופורציה.
אבל הבן אדם שפתח את האשכול רוצה דררה לא ארה או קקדו לכן אין צורך להיכנס לזה למרות שיש לי עוד הרבה מה לומר....
לפותח האשכול,
אתה יכול לגדל דררה התור תוכי ראשון אך קח החשבון שהוא עושה הרבה רעש ולועס הרבה ...
הנושא קצת גלש, כן.

בכול מקרה- לגבי קוקטילים, לי באופן אישי יש קוניור גרין צ'יק, אבל אני לא בטוח שלא הייתי נהנה באותה המידה, אם לא יותר, מקוקטיל- למרות המוניטין שלפעמים יוצא להם כציפורים משעממות... זה ממש לא נכון.

לדעתי תהנה הרבה יותר עם קוקטיל מאשר עם דררה- הזמינות שלהם כהאכלת יד(משהו שהוא מאוד חשוב) היא גם יותר נרחבת.

בהצלחה.