קראתי על הדבר הזה שנקרא Dwarf retic python, כלומר פיתון מרושת גמדי, רציתי לשאול קצת על הנחש הזה, מה הגודל המקסימלי, האם ניתן להשיג כאלה למכירה בארץ? תודה
נשמע לי ממש אחלה נחש
פיתון מרושת לדעתי נחש מדהים ביופיו אבל לגדל אחד כזה זה לא מעשי להרבה אנשים בגלל הגדלים שלהם, 3 מטר נשמע קצת יותר הגיוני לגידול בבית
מי שאמר לך שזה כמו לגדל בואה מגודלת הוזה.
ישנם בארץ דוורף וסופר דוורף- כרגע אין למכירה ואני מקווה מאוד שיהיו בעתיד.
הדוורפים מגיעים לסביבות ה3-3.5 מ', הסופר דוורף 1.5-1.8 מ'.
הבעיות מתחילות כשאתה לא יודע אם מה שאתה קונה הוא אכן דוורף או סופר דוורף- יש לקנות מבן אדם אמין ועדיף לראות את ההורים.
מעבר לזה... מי שלא התעסק עם מרושת פשוט לא מבין... זה נחש עם אופי מיוחד ושונה מאוד משל נחשים אחרים... בטח ובטח משל בואות.
פיתונים מרושתים הם אינטיליגנטיים מאוד יחסית, מהירים -מאוד-, מסוגלים לזוז במהירות של כרכן תירס(ועושים זאת כול הזמן) רק בגוף הרבה יותר גדול וחזק.
הם פצעו לא פעם את המגדלים שלהם וזה נגמר כמה פעמים גם במוות- גם אם מדובר "רק" בדוורף, או אפילו בסופר דוורף, כדאי מאוד להתנסות בהחזקה של מרושת כדי להבין במה מדובר. יצא לי להתעסק עם המון נחשים, מרושתים הם מבחינתי קטגוריה בפני עצמה.
במקביל, המופעים שלהם הם אולי היפים ביותר שיצא לי לראות על איזשהו נחש.
תודה על התגובה המפורטת
אבל אם דוורף מגיע ל3.5 בטח מדובר בנקבה, כי מרושתים רגילים הזכרים מגיעים בממוצע ל3.5 (ממה שקראתי). בקיצור מה שאני שואל אם יש הבדל בגדלים של הנקבות והזכרים אצל גמדיים?
היום הסתכלתי בדף גידול שיש פה באתר, אני אצטט אפילו:
"גודל
גודל הוולדות כ-60 ס"מ וגודל הנקבה הבוגרת יכול להגיע ל5 מ' ויותר, גודל הזכר נע בין 3.5-4.5 מ' הפיתון הגדול ביותר שתועד היה באורך של 10 מ' ובמשקל של136 ק"ג"
אורן..
קודם כל אתה בעצמך אומר שהננסי מגיע ל3.5 עד 4..אז מה שאמרתי נכון..דבר שני לא התכוונתי לאופי הנחש כשאמרתי שזה ''כמו לגדל בואה מגודלת''..אלה התכוונתי מבחינת גודל כלוב גודל הנחש ותחזוקה..
אני מכיר אישים מישהו שמגדל הרבה מאוד בואות בארץ ויש לו כמה וכמה מרושתים דוורף וסופר.... לפניי שנתיים הוא ניסה להרבות את כשהוא שם את הביצים באינקובטור אחרי שניים שלוש שבועות האינקובטור התקלקל ולא היה ריבוי אבל נקווה שהשנה יהיה ריבוי וגם הוא יוציא למכירה (אני רוצה זוג) למרות שהמחיר שלהם בשמים .....
אני יודע שאני מחכה וצפויים (בע"ה ואני לא דתי :-)) מופע רגיל וטייגר ואולי (אמן אמן אמן) לבנדר אלבינו כולם סופר דוורף (75% ומעלה סופר דוורף 25% ומטה דוורף).