אפשר לזווג אבל לא מומלץ כי יכולה לצאת מוטציה אבל שלוש רגלים או בלי זנב זה טיפה מוגזם זה יקרה רק במקרים נדירים
ובאותה מידה אם תביא שממיות רחוקות הצאצאים יצאו ממש חזקים
זהו את זה אני יודע אצל בני אדם, שכמה שהזיווג הוא בין אנשים יותר רחוקים הצאצאים יצאו יותר חזקים (תלוי גם בגנים) ויהיה פחות סיכוי למחלות מסוימות, אבל אפשר לדעת מה ההשפעות של זיווג כזה אצל זוחלים? ומה ההסתברות שיצא משהו פגום?
אז ככה, אין הבדל עקרוני בין זיווג אחים לבין זיווג הורה/צאצא. בשני המקרים אנחנו מעלים את הסיכוי לפגישת שני אללים למחלה רצסיבית כלשהי (הקרבה הגנטית בין הורה לצאצא היא בדיוק 50%, ובין אחים הקרבה היא 50% בממוצע..).. אבל, בכל פעם שעושים זיווג כזה אנחנו בעצם "נפטרים" מהגנים האלו הבעייתיים לאט לאט, מכיוון שהחולים לא שורדים לריבוי. אני מנסה לומר שבקווי דם בהם היה כבר הרבה ריבוי "בתוך המשפחה" (inbreeding) בעבר הסיכון להופעת מחלות בזיווג כזה יורד. בקווי דם של מופעים, ובייחוד מופעים משולבים, כבר היה תהליך כזה, והפחד מפני הופעת מחלות פחות חזק. עם זאת, במידה ואין סיבה ממשית (למשל: רוצים להגיע למופע מסויים, שילוב מסויים, חוסר זמינות של בן זוג חלופי מתאים וכדומה..) עדיף להימנע..
אוקי תודה.
וסתם בשביל שאני לא אפתח עכשיו עוד שרשור כי כבר די הצפתי פה שאלה קטנה - מנומרות הייפו מאופיינות באצבעות לבנות? קראתי את זה ויש לי חשד שהשממית שלי הייפו, אם כן אז הוא בטוח הייפו