כמה שאלות על התגלמות ורבייה

יש לי בסביבות ה70 זחלים כרגע, אני רוצה להרבות אותם ובמקרה בכלי הרגיל שלהם מצאתי עד כה 16 גלמים.
עכשיו יש לי כמה שאלות:
- האם אפשרי לשים את כל הגלמים באותה קופסא ולחכות ככה עד שכולם יצאו מהגולם? כלומר אם חיפושית אחת תצא מהגולם אין סכנה שהיא תאכל גולם אחר למשל?
- את החיפושיות אפשר גם כן לגדל עם הזחלים אם אני רוצה להרבות אותם? הזחלים יאכלו את הביצים או לא?

תודה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
בזן הזה אפשר לגדל את כולם ביחד ,כל עוד יש מספיק אוכל ,והכלי הוא גדול .מה שכן תידאג שיהיו בכלי מצע סובין ,פרוסות גזר, בטטות ,ותפוחי אדמה, ובונזו. ופשוט עזוב אותם ,על תתחיל להוציא ולשחק איתם כל יום .רק להוציא אוכל ישן, אבל יש מצבים שהחיפושיות אוהבות להטיל את הביצים על חתיכות התפוח אדמה נגיד. אז לא להוציא כלום ולהוסיף עוד חתיכות טריות ,ושוב בונזו כמובן .שיהייה ועם יש לך מזון דגים ביכלל תענוג פזר בכלי :) בקיץ יהיו לך כמויות מטורפות שלהם, הם מיתרבים בטירוף.
אז עדיף בשביל למנוע את הסיכוי שאולי יקרה משהו לביצים\גלמים לגדל את החיפושיות בנפרד - את הזחלים בנפרד ואת הגלמים בנפרד, לא? זה לא בעיה בשבילי כאילו יש לי מספיק מקום

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
כעיקרון אפשרי ,השאלה עם כרגע יש לך צורך בכמויות ענקיות? כרגע אצלי כולם ביחד ,ואני מחכה כבר לריבוי.
יהיה לי צורך בקרוב, אני מתכוון להרבות מנומרות ואני אצטרך הרבה אוכל אז אני מרבה את הזחלים כבר עכשיו
תאמת שכל יום אני מוצא איזה 3-5 גלמים בקופסא של הזחלים ומפריד אותם, יש לי כבר איזה 35, מקסימום אני אאכיל חלק מהשממיות בחיפושיות חח
וגם אני לא אתנגד לכמות גדולה של זחלים, כמה שיותר יותר טוב, יש לי מספיק מקום בשבילם אז זה לא מפריע לי

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
השממיות שלך לא יאכלו את החיפושיות ,ביגלל שלחיפושיות יש חומר מסריח שדוחה לטאות מלאכול אותם .אבל אני יכול להגיד לך שעם תיתן לנדל חיפושית, הוא יאכל אותה למרות שהיא תפריש את החומר הדוחה .והכי טוב שיש לך כמה שיותר חיפושיות ,מקסימום ברגע שתיהייה לך כמות ממש גדולה, תפצל לשתי כלים. וככה יהיו לך המון זחלים בשני הכלים. שתבין שחיפושית אחת במהלך 6 חודשים שהיא חיה בהם ,היא מטילה 1000 ביצים ורובם בוקעות, וגדלות ממש טוב .אז תנסה לעשות חישוב למה אפשר להגיע איתם בקיץ לכזה פיצוץ אוכלוסין.
אם כבר פתחנו פה שיחה על זה, רציתי לשאול בכל מקרה - נגיד איזה 5 גלמים יהפכו לחיפושיות, ואני אשים אותם ביחד, כמה זמן בערך יקח עד שיהיו ביצים? וכמה זמן עד שהביצים יבקעו?

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
שלושה ימים עד שהחיפושיות יהיו מצבע לבן, וישנו את הצבע לחום בהיר ,אחרי זה חום אדמדם, ובסוף שחור .תשאיר אותם עם סובין , חתיכות גזר ,בונזו ו,תפוחי אדמה .חכה חודש וחצי חודשיים ,תבדוק שוב אחרי החודשיים האלו, תימצא כמה מאות ואפילו אלפיי זחלים בכל מיני גדלים. לזחל קמח לוקח בסביבות החודשיים וחצי להגיע מגודל בקיעה עד לגודל מלא ,ובקיץ ביגלל החום אז חודש אחד פחות. אגב חיפושיות בוקעות בחורף בסביבות שבועיים ,וחצי שלושה. אבל בקיץ יכולות לבקוע לך תוך שבוע. זה הסיבה למה בקיץ יש יותר ויותר הודעות מכירה של חרקי ההאכלה, וסרטוני היתרבות מהירה של חרקי ההאכלה ביוטיוב.
ואני יכול להגיד לך שכרגע כבר בסביבות החודש וחצי, יש לי 10 חיפושיות ,ו10 זחלים ,ו4 גלמים, ויש כבר חיזורים, והיזדווגויות. והיום במיקרה שפכתי את כל הכלי על השולחן ,וראיתי הרבה זחלים ממש קטנטנים.
תודה על התשובות
ושמעתי שגם החיפושיות מטילות יותר ביצים כשיש להן יותר שטח, זה נכון? אם לא מה עוד יגרום לחיפושיות להפיק יותר ביצים?

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
לי יצא לראות אצל מגדל בארצות הברית, ואצל אחד פה בארץ .שהוא שם תירס אחרי שהוא אכל את כולו, והחיפושיות הטילו המון המון ביצים בתוך התירס ,והוא לא נגע בזה חצי שנה .ואחרי חצי שנה פשוט הכל היה מפוצץ בזחלים ,והוא החליט לזרוק הכל לתרנגולות שלו. כי לא היה לו מה לעשות עם כמויות כאלו ענקיות ,ומגדל שני ראיתי שהוא שם קרטוני ביצים ,וגלילי נייר טואלט על הסובין. והחיפושיות מטילות שם, ודווקא הזחלים גם עולים לשם. אבל לא יודע מה איתך ,לי נוח שזה ככה בלי גלילים ושום דבר .סובין, גזרים ,תפוחי אדמה, בטטות ,בונזו ,ועם יש אז מזון מכרסמים ,ומזון דגים, עוזבים אותם בשקט כמה חודשים. ויש לך כמות יפה מאוד :)
וביכלל מה שטוב וזה טיפ לכל סוגי חרקי ההאכלה ,תיקנים, וזחלים קטנים ,וזחלי ענק, וצרצרים ,לתת להם בטטות ,גזרים ,תפוחי אדמה, מזון מכרסמים, מזון דגים ,ובונזו .ביגלל שכל אלו לא מעלים עובש ,וזה נותן הרבה ויטמינים, ומינרלים .ואני יכול להגיד לך שבקיץ שעבר הייתי קונה גזרים שלמים, שוטף אותם טוב טוב במים רותחים רבע שעה, מייבש אותם. וזורק אותם בכלים של זחלי ענק ,ותיקנים אפריקאים .תוך 3 ארבע ימים בקושי נישאר מהגזרים משהו ,אותו הדבר אצל התיקנים האפריקאים. גם תפוחי אדמה ,ובטטות, אוכלים הכל .גם אפילו עוד משהו ,עם יש לך נחש ,או שניים והם לא רצו לאכול את הולדה, או העכבר שהבאת להם .זרוק אותם לזחלי הענק שהם מתים, כמובן לא חיים .תבוא אחרי 4 ,או 5 שעות .תוציא החוצה רק את השלד ,והעור של העכבר ,בולדות לא תימצא אותם אחרי שעה לפחות. פשוט אדיר ,והזוי לגמרי.