מותר לגדל סממית בתים??

עמוד 1 מתוך 2
כי יש כאלה שאומרים "אני הולך לתפוס סממיות לנחש שלי" אבל עם זה מזוחלי ישראל אז אסור!
אבל אם מותר.. אז אין סיבה שאסור לגדל סממיות כאלה..
זה סממיות בתים.. אלה שמוצאים בכל מקום..

תסבירו!
קודם כל זה שממית ולא סממית

ואסור לגדל, לסחור, להרוג....שממית בתים

כל מי שאמר איי פעם שהוא מאכיל את הנחש בשממית בתים, עובר על החוק ומסתכן במעבר של טפילים שיש אצל זוחלים בטבע לנחשים שלו.... 😲

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

שמתם לב שהם כל הזמן נמצאות בארונות חשמל?
כאילו הם בדקו את הפיוזים ואומרות לך שהכל תקין (מתוך שחר חסון)
או זה או שאתה רואה חתיכת גוש מפוחם...
אולי אלה עובדים של נטוויז'ן?
שממית עושה מזל טוב בבית ! חחח
:)
בדיוק שלשום תפסתי 10 בבית שלי...הם שורצות שם!!!! זה מה זה כיף לתפוס אותם(כמובן שאני משחרר אותם אחרי זה)...
איזו העלאה באוב של שרשור מת....
חחח... הייתי חייב לספר!
במידה והנחש היה בחוץ הוא היה אוכל את השממית,לכן אני לא רואה הבדל בין הבן אדם שמתווך בין השממית לנחש או בין אם הנחש לא היה כלוא בתוך טרריום והיה אוכל את השממית לבד.. זה לא שמדובר בזן נכחד כלשהו.
החתולה שלי תופסת מדי שבוע שממיות, אולי תגידו לה "נו נו נו!". לרשום אותה לפורום?
היא לא יודעת כניראה שאסור לה לתפוס חיות ארץ ישראליות.
אתה לא מקשר נכון זה לא ריאלי בכלל מה שאתה אומר......
taltאתה לא מקשר נכון זה לא ריאלי בכלל מה שאתה אומר......
מה לא ריאלי במה? תהיה ספציפי שנוכל לנהל דיון רציני..
EMPERORבמידה והנחש היה בחוץ הוא היה אוכל את השממית,לכן אני לא רואה הבדל בין הבן אדם שמתווך בין השממית לנחש או בין אם הנחש לא היה כלוא בתוך טרריום והיה אוכל את השממית לבד.. זה לא שמדובר בזן נכחד כלשהו.
החתולה שלי תופסת מדי שבוע שממיות, אולי תגידו לה "נו נו נו!". לרשום אותה לפורום?
היא לא יודעת כניראה שאסור לה לתפוס חיות ארץ ישראליות.
קודם כל המערכת החיסונית של הנחש שלך רחוקה מלהיות טובה כמו זאת של נחש בטבע.
דבר שני יש נחשים ישראלים שניזונים מהשממית הזאת והנחש שלך לא צריך לגזול להם את האוכל כיוון שהוא לא חלק מהמערכת האקולוגית הישראלית.
דבר שלישי החתולה שלך לא מחוייבת לציית לחוקים, אתה כן.
השממית היא חיה מוגנת ולכן פגיעה לכידה או כל דבר אחר בה הוא עבירה על החוק.
עוד משהו חכם שאתה רוצה להוסיף לדיון? אולי למה הכלב שלי מחרבן בגינה ולי אומרים לעשות בבית או כל טיעון הזוי אחר?

http://www.kef-hayot.co.il
החיות שלנו, הכיף שלכם!
קודם כל המערכת החיסונית של הנחש שלך רחוקה מלהיות טובה כמו זאת של נחש בטבע.
אין לי נחש,זה דבר ראשון, דבר שני איך ז שהמערכת החיסונית של הנחש קשורה להאם זה נכון או לא לתפוס שממית ולהאכיל את הנחש איתה? הויכוח הוא לא "טכני" אם אפשר או לא, זאת כבר שאלה מקצועית שאולי קשורה לסוג הנחש וסוג הלטאה,למרות ששנינו יודעים שלא יקרה כלום לנחש אבל בסדר,נגיד.
דבר שלישי השאלה הטכנית/מקצועית היא שאלה אחרת שלא ממש מעסיקה אותי כי אין לי נחש, העניין שאנחנו מדברים אליו הוא מוסרי/חוקי או כל דבר אחר שאתם מעלים כאן.
דבר שני יש נחשים ישראלים שניזונים מהשממית הזאת והנחש שלך לא צריך לגזול להם את האוכל כיוון שהוא לא חלק מהמערכת האקולוגית הישראלית.
טיעון עלוב ביותר,ספק אם תוכל למצוא מספר רב של נחשים באיזור העירוני במרכז,לעומת זאת מספר השממיות הוא כניראה עצום אם אני ניתקל כל יומיים באחת ועוד בבית. את אותו טיעון אפשר לקחת לתיקנים שאסור להרוג אותם "כי הם חלק מהמערכת האקלוגית הישראלית" ועל ידי זה שאנשים/אני הורגים את הגוקים שנכנסים הביתה או מדבירים אותם אני גוזל לבעלי חיים אחרים שאוכלים את התיקנים את המזון. גם הזבובים הם חלק מהמערכת האקולוגית וגם נמלים וכל דבר אחר, השממיות לא מיוחדות ואין להן תפקיד יותר חשוב משאר החרקים/זוחלים/בעלי חיים.

דבר שלישי החתולה שלך לא מחוייבת לציית לחוקים, אתה כן
השממית היא חיה מוגנת ולכן פגיעה לכידה או כל דבר אחר בה הוא עבירה על החוק.
.
הבנתי,יש חוק שאומר שאם שממית/נחש/עכביש או כל דבר אחר ניכנסים לי לבית אסור לי להרוג אותם? אם כן אני אשמח לראות את החוק הזה במסמך רשמי וכמו כן את מספר האנשים שהואשמו עד היום בתפיסת שממית בבית.
יש קשר בין המערכת החיסונית לבין אכילת השממית כיוון שלנחש שחי בטבע יש מערכת חיסונית חזקה בהרבה מנחש שנולד בשבי וזאת לכן שהוא חסין ליותר מחלות ומצבים ואם לשממית יש איזה נשאות של משהו או מחלה הוא יכול להיותפ חסין.....אם אתה הורג ג'וקים הרי אתה לא משמיד המונית ויש מלא וחלק מהמערכת האקולוגית היא שאתה הורג אותם מדי פעם וזה מתאזן תאמין לי שיש מספיק חיות שיאכלו את השממית בתים שיש באזור מגוריך....
[="talt"]יש קשר בין המערכת החיסונית לבין אכילת השממית כיוון שלנחש שחי בטבע יש מערכת חיסונית חזקה בהרבה מנחש שנולד בשבי וזאת לכן שהוא חסין ליותר מחלות ומצבים ואם לשממית יש איזה נשאות של משהו או מחלה הוא יכול להיותפ חסין
הבנתי את זה, אבל אמרתי לך שהויכוח הוא לא "טכני/מקצועי" זאת אומרת אני לא מנסה להתווכח האם יש יכולת לנחש להתמודד או לא, שים לב לנושא האשכול הזה, הויכוח הזה הוא לא טכני,אני לא מתיימר להבין בסוג מחלות שיש לשממיות ומה הן כן יכולות או מה לא יכולות להעביר ולאיזה סוג נחש.
.....אם אתה הורג ג'וקים הרי אתה לא משמיד המונית ויש מלא וחלק מהמערכת האקולוגית היא שאתה הורג אותם מדי פעם וזה מתאזן תאמין לי שיש מספיק חיות שיאכלו את השממית בתים שיש באזור מגוריך....
ובדיוק מהסיבה הזאת אין כל הבדל אם אני הורג עכביש/ג'וק/זבוב,נמלה או שממית, זה לא איזשהו מין נכחד,אם היה ככה המצב הייתי מסכים איתך, רק שהשממית הוא נפוצה בכל מקום ובמספרים נכבדים.
השאלה היא מוסרית/פילוסופית, אם במידה והיה לי נחש,והיה "אפשר" להאכיל אותו בשממית או כל סוג אחר של לטאה שנמצאת בבית, הייתי עושה את זה בדיוק באותה צורה כפי שאני עושה עם זבובים לקופצנים שלי. אני לא רואה שום הבדל בין זה שאני תופס זבוב שנכנס לי לבית ונותן לקופצן שלי לאכול אותו, לבין אם אני תופס לטאה ונותן לנחש שלי לאכול אותה.
אדון EMPEROR יקר,
אם אתה רוצה לקרוא וללמוד ומדברים שאתה כותב אז יש לך הרבה מה ללמוד, אני מוכן להסביר בכיף, פשוט חבל לי לחזור על דברים.

כמו שאמרתי לך האכלת נחש מחמד קרי נחש לא ישראלי בשממית או כל זוחל ישראלי אחר כרוכה בסיכון שהנחש שלך ידבק במחלות שאין הוא היה נתקל בהן בסביבתו הטבעית קרי לא ישראל. בנוסף על כך המערכת החיסונית של נחש שחי בטרריום חלשה מזו של נחש אשר חי בטבע.

לידיעתך פרוקי רגליים ועכבישים בינהם אינם מוגנים בישראל כפי שכתבת.
ההבנה שלך במערכת האקולוגית היא מעטה מאוד... לשממיות תפקידים רבים כמו חלק משרשרת המזון בתור טרף ובתור טורף חרקים קטנים, כל הפרעה למערכת זו מעבר למה שכבר נהרס מדי יום גורר תוצאות ולכן יש חוק.

בפורום שלנו מכבדים את החוק ולא מאכילים או פוגעים בזוחלים ישראלים, אם אתה לא רוצה לכבד את החוק אני מציע שתחפש מקום אחר לכתוב בו (אני מקווה שתבחר לכבד את החוק).

ודאי שאני לא אשקיע מזמני כדי לחפר על חוסר הידע שלך, אני מידע אותך על החוק, רוצה לדעת יותר? איך אומרים... לך חפש... (בגוגל).

http://www.kef-hayot.co.il
החיות שלנו, הכיף שלכם!
taltיש הבדל שהקופצן נלכד בחוץ והנחש לא...
מה הקשר? השאלה היא לא טכנית בקשר לאפשרות של הטורף לאכול את הנטרף(זאת אומרת הטיעון של המערכת החיסונית) אלא האם זה "בסדר" לעשות את זה. מכיון שאני לא רואה שום הבדל בין האכלת טורף כלשהו שבבעלותי בזבוב שאני מוצא בבית, הייתי נוהג בצורה זהה לגבי שממית ג'וק או כל דבר אחר..

הנושא נעול, לא ניתן להגיב.