הערה\בקשה דיי משותפת

בזמן האחרון התחלתי להכנס ליותר ויותר נושאים ושאלות בפורום ופשוט סתם לשבת ולקרוא דברים גם אם הם ברורים לי למדיי .. ושמתי לב לדבר אחד מאוד בולט.. יש פה כמה וכמה חברים ואפילו מנהל או שניים שהתגובות או התשובות אם אפשר לקרוא לזה ככה דיי תקיפות ודיי "מבאסות" אם אפשר להגיד ככה.. אני יכול להגיד שמתוך התעניינות ואהבה לבעלי חיים אישית דיי התאכזבתי ואפילו הרגשתי דיי לא נעים בשביל כמה ומה מגדלים מתחילים {כמוני} שהצטרפו לקהילה העשירה והמנוסה הזאת ונכנסו על מנת באמת לשאול להתעניין להרחיב את הידע האישי שלהם על מנת להשתמש בו כדי להעניק כמה שיותר "נוחיות" ותנאים מעולים לבעל החיים שברשותם שבמקרה הזה הוא הנחש.. אני בטוח שאותם אנשים שקיבלו את התשובות הדיי תוקפניות האלו לא יגיבו וישתתפו בנושא הזה מסיבות אלו ואחרות.. ובאיזשהו מקום אפילו דיי הורדתם מהם חלקית את המוטיבציה להשתתף בנושאים פה בפורום..
פורום נועד כדי לדבר להציע לשתף ללמוד וללמד אני מסכים ושמתי לב שיש פה גם הרבה חברים שהם אומנם ותיקים פה באתר אבל עדיין לא הגיעו לניסיון והידע למשל של מייקי בעניין הכרכנים או יובל שיצא לי דיי הרבה לקרוא נושאים שלהם .. אבל למרות התנסותם הקצרה בזוחלים אותם חברים באתר מנסים להעלות השערות מהניסיון האישי שלהם לא מתוך התנשאות או איזה שהוא תואר בהבנה שהם חושבים שהם רכשו עם הזמן אלה באמת על מנת לנסות ולשפר את תנאי המחיה של בעל החיים שבשבילו אנחנו פה.. אז אני לא מוצא לנכון כל תגובה שנכתבת על הצעתם כאילו הייתה כדי להכשיל או כדי לעשות משהו לא במקום ויש לי בקשה קטנה ולא קשה בכלל שניה לפני שאתם כותבים תגובה על שאלה או על תגובה של מישהו אחר תקראו אותה ותשתדלו שהיא לא תהיה בצורה "פוגעת" או מתנשאת בסה''כ יש פה הרבה חברים חדשים ואני בניהם שכן עוד דיי חדשים עם האתר עצמו ושואלים שאלה גם אם היא נשאלה בפעם במיליון פה בפורום כדי לרכוש את הידע הזה שהם צריכים ... אני לא מבקש תגובה על הנושא הזה או כל דבר אחר רק שבאמת תשתדלו להתייחס לזה כאילו הייתם אתם אלו ששואלים ומחכים לתשובה בכל נושא שהו :?

כרכנית תירס נורמל ילידת 2009
כרכן תירס אלבינו יליד 2008
כרכנית תירס אלבינו ילידת 2011
black mexican king snake נקבה ילידת 2011
זוג מנומרות ילידות 2013
איגואנה ירוקה ילידת 2013
3 קוקטיילים 2 פייד ואחד לוטינו
הדיון הזה אחת לכמה שנים תמיד עולה.
כאחד שהיה משני צדדי הגדר, אני מבין את שני הצדדים, ויש שתי בעיות מרכזיות מבחינתי.

הותיקים- חוסר סבלנות כלפי אנשים חדשים, ולעיתים נטייה להגיב בתקיפות. במקרה זה, עדיף פשוט לא להגיב.

החדשים- תמיד, ובייחוד בעת האחרונה, ישנה נטייה לאנשים עם מעט מאוד ניסיון לתת תשובות שלא רק שלא מנוסחות כדעה, אלא סותרות תשובות של אנשים מביני עניין שהגיבו עוד לפניהם בשרשור.

אני באופן אישי מודה שהסבלנות שלי מתחילה להיפרם בסיבים, ובהחלט רואים את זה- עם זאת, זה הרבה יותר קשה להתחיל לשכנע, לתקן ולהרגיע אנשים ששואלים שאלות אחרי שהם קיבלו כול מיני תשובות לא נכונות והכניסו להם רעיונות לראש.

אני מבין את הצורך והרצון של אנשים להשתתף, כי סך הכול בשביל זה פורומים קיימים- הייתי ממליץ עם זאת להשאיר את השיתוף לתמונות, ואפשר אפילו לשים לינקים לדברים מעניינים ברשת. לענות לאנשים עם שאלות אמיתיות וחששות זה לא שיתוף- זה בפוטנציאל הטעייה.

קצת סבלנות ולמידה על ידי קריאה בלבד לפרק זמן התחלתי יקחו את כולם מרחק אדיר ויאפשרו להם חיש מהר להשתלב בין המגדלים הותיקים ולתת תשובות ענייניות.

אנשים שמנהלים כאן פורומים עושים זאת סך הכול בזמנם החופשי... וכמו תמיד, לא כולם יהיו שמחים באף סיטואציה.

אני כן יכול לאמר לך שבדיוק בגלל העובדה שאנשים נוטים לאבד סבלנות כשהם עונים על אותה שאלה 20 פעם, נכתבו מאמרים שבחיפוש מאוד קליל יעלו ויתנו מענה... חבל שאנשים מעדיפים לפתוח שרשורים על דברים שכבר דנו בהם כול כך הרבה פעמים.
אני מבין את מה שאתה אומר וזה נכון שאנשים מעלים "השערות" לא מבוססות ואפילו מוטעות אבל לפי דעתי זה נובע מהעובדה שהם בעצם לא קיבלו תשובה כשהם היו זקוקים לה ופשוט "חיו עם הספק" ואם הנושא עולה אחת לכמה זמן בפורום סימן שיש פה משהו שמפריע ואפשרי לתקן או אפילו להשתדל יותר.. היוזמה של הפעלת האתר על חשבון זמן המנהלים היא יוזמה מבורכת אין לי ספק בכלל רק צריך מעט יותר סבלנות זה הכל.. הנושא הזה פונה לשני הצדדים גם לעונים וגם לשואלים באותו האופן נקווה רק שמספיק יקראו ויפנימו

זוג מנומרות ילידות 2013
איגואנה ירוקה ילידת 2013
אופיר, כאן עליי לחלוק על דעתך... בתור מישהו שניהל במתכונות שונות בפורומים השונים כאן כבר כמה שנים טובות... זה לא בגלל שלא קיבלו תשובות- זה בגלל שאדם באופן טבעי רוצה לשתף, ולפעמים משתף בספקולציות מתוך כוונה טובה- העניין הוא שהכוונה הטובה הזו שונה מהתוצאה בסופו של דבר.

יש כמות מוגבלת של מגדלים עם ותק שעדיין יש להם סבלנות להגיב- אתה יכול לבחון את כלל השרשורים כדי לראות שיש אולי... 5 אנשים שמגיבים באופן שוטף כאן. הסיבה היא שקשה עד בלתי אפשרי לענות על אותה שאלה 900 פעם בייחוד אחרי שהרבה זמן הושקע בכתיבת מאמרים וקטעי מידע שעונים בדיוק על אותן השאלות.

כשאדם רוצה באמת ללמוד, הוא מעלה שרשורים ענייניים עם שאלות ענייניות, ולא פותח 20 שרשורים עם שאלות שונות בנושאים מאוד שונים וגם מתווכח עם חלק מהתשובות.

כול אדם לגופו, ואני יכול לאמר שלפחות באופן אישי אני משתדל להמנע מ"לקרוע" בן אדם לפני שאני לומד טיפה להבין מי הוא- אבל יש בהחלט כמה שמציפים באופן חוזר ונשנה את הפורומים למרות שהביאו זאת לתשומת ליבם כמה וכמה פעמים.

כמובן ש"דם" חדש בהנהלה תמיד רצוי ונחוץ ובן לא מהסס לצרף מנהלים חדשים- כול מה שנדרש זה הפגנת אותה הרצינות שאתה טוען שלמגדלים החדשים הנ"ל יש... נסיון העבר עם זאת מוכיח שברוב המוחלט של המקרים, אותם אנשים שואלים שאלות כשנוח ובזה זה מסתכם.
בסופו של דבר השאלות שחוזרות על עצמן הן תמיד אותן שאלות של מגדל מתחיל אולי אפשר פשוט להקל על הכל ופשוט להשאיר או אפילו ליצור קטגוריה שנמצאת בשורות העליונות של הפורום כמו הדביקים עם השאלות הכי נפוצות שנשאלות המון פעמים.. זה יכול לחסוך כמה וכמה מקרים.. :wink:

זוג מנומרות ילידות 2013
איגואנה ירוקה ילידת 2013
כמו זה?
/forums/topic/20684

כי לא טורחים לקרוא או לבצע חיפוש.

תשמע, זכותך לדעתך... ובאמת שאי אפשר להתווכח על זה.
כרגע אני נוטה יותר לכיוון הדברים שראיתי במהלך השנים.
שלום אופיר,
אני עובר כל יום על הפורום, הכל נראה לי תקין לחלוטין בהתחשב בעובדה שאני גם מוחק כל יום 20 הודעות בממוצע של אנשים שעונים לאנשים אחרים תשובה ומתחילים במשפט "אני לא בטוח לגבי זה אבל אם תיתן לו בלה בלה בלה"
אני תמיד מוחק את ההודעות המיותרות כדי להשאיר מקום לתשובה של מנהל, משתמש מומחה או איזה חבר קהילה שכבר ענה בצורה נכונה,רהוטה ומקצועית לאנשים אחרים.

אבל עזוב אותך שטויות, תן דוגמה לנושא שהיה לדעתך עם "תשובות תקיפות"
פתח תקלפים על השולחן אף אחד פה לא מתבייש, כל אחד ואפילו אני מוכנים לקבל ביקורת בונה.
אבל רק תן דוגמה כדי שאני יבין על מה אתה מדבר.
ואם זה נכון אז נבחן את הבעיה ונטפל בה באופן כללי או נקודתי.

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

אני מצטער על אי התקינות הפוליטית מראש, אבל אני לא מסכים עם זה שזו בעיה נקודתית או שזו בעיה "בשני הצדדים". יש כאן התנהלות לא עניינית של כמה חברים בקהילה שמתייחסים לאתר כאל עוד פייסבוק, שאפשר לחשוב בו בקול רם.. וזו בעיה, מכיוון שיש רצון ברור של החברים המקצועיים יותר (או לפחות שואפים להיות) לשמור את האתר ענייני ומועיל.
בן- אני באופן אוטומטי לוקח אחריות על חלק מהתשובות. אומנם לא נכנסתי באף אחד עד זוב דם אבל אני בהחלט לא סבלני כמו פעם.

אסף- חייב להסכים, למרות שאני עדיין בדיעה שזו תמיד אחריות משותפת.
אורן הראלבן- אני באופן אוטומטי לוקח אחריות על חלק מהתשובות. אומנם לא נכנסתי באף אחד עד זוב דם אבל אני בהחלט לא סבלני כמו פעם.

אסף- חייב להסכים, למרות שאני עדיין בדיעה שזו תמיד אחריות משותפת.

אתה משתמש מומחה וכל מה שאתה תורם הוא תרומה טהורה לשמה, אני לא יכול לבקר משתמש מומחה על אופן הפעילות שלו בפורום.
מבחינת אתר סנייקס משתמש מומחה הוא האחראי הבלעדי לאופן שבו הוא עונה ומציג את עצמו מהצד השני של המסך.

מנהל זה כבר סיפור אחר... מנהל באתר נושא על כתפיו את שם האתר ולאתר יש קודים ברורים של התנהגות, במיוחד למנהל.

יש מצב שאני לא מבין את המשקל בעניין התקיפות.
בגלל זה אני צריך דוגמה שישלח לי אופיר כדי שאני יבין על מה הוא מדבר מראות עיניו כחבר.

אורן, יכול להיות שאתה לוקח אחריות על משהו ובכלל אופיר מתכוון למשהו אחר.
חכה לדוגמה

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

אורן הראלגם תקעת אותי בניהול של פורום בואות 😛
הא נכון שכחתי 😁
אז תתנהג יפה

תיאור Alt חסר

אני לא אומר שהתשובות שהמנהלים נותנים הם חלילה לא נכונות ממש לא.. אבל הנה ביקשת ממני דוגמא אני לא התכוונתי להציג אותה אבל אורן ענה לך בעצמו.. זה נכון שפה זה לא פייסבוק וצריכים לשמור על רמה מסויימת ובצדק.. סה''כ ביקשתי קצת התחשבות כלפי החדשים.. אף אחד לא שואל במטרה לעצבן או להטריד אם כבר אתם רוצים או מנסים לעזור אולי במקום תשובה חסרת סבלנות אפשר פשוט להדביק קישור לאותה השאלה שנענתה כבר.. הרבה יותר פשוט וסבלני.. :wink:
אני חלילה לא בא בקטע רע של לצאת על כולם פה.. זאת סתם הערה שיכולה לתת הרגשה טובה יותר סוג של הצעת ייעול ..

זוג מנומרות ילידות 2013
איגואנה ירוקה ילידת 2013
אסף, אני חושב שקלעת בול לבעיה 😛

חברים חדשים מוזמנים ללמוד ולהתפתח. עם זאת עקב יתר התלהבות הם רושמים תגובות הזויות במקרה הטוב ושגויות עד מסוכנות במקרה הפחות טוב, העיקר להגיב.
מעבר לכך, משתמש שפותח כל יום שירשור חדש בסגנון : "כרכן תירס זה מגניב?" ומדי יום מחליף את שם החיה פשוט מציף את הפורום בזבל. דרך אגב, ההערה שאותו משתמש קיבל הייתה לרכז בשירשור אחד את כל ההירהורים הפילוסופיים שלו לגבי מה כיף לגדל ומי שמעוניין יגיב לו שם - לדעתי הערה לגיטימית ולא פוגעת.
לכל פורום יש חוקים, מציע לכולם לקרוא אותם על מנת שלכולם יהיה כאן נעים - לוותיקים ולחדשים.
אוקיי ראיתי והבנתי על מה אתה מדבר.. ולא לתגובות כאלו אני מתכוון.. כאלו שמציפים בשאלות בסגנון אותה הגברת בשינוי הדרת זה מצדיק ומקובל.. לגביי זה אין לי ולו חצי תלונה ..

זוג מנומרות ילידות 2013
איגואנה ירוקה ילידת 2013
מודה...
לא היה לי כוח לקרוא את כל זה!
האמת גם אני שאלתי שאלות כמו טירון אבל אחר כך ראיתי שכבר שאלו ויש מאמרים שמסיבירים בדיוק הכל ואחרי שראיתי שכל שבוע מעלים את אותם שאלות ואותם תשובות אז זה כבר נהיה מבאס.. כי כמה אתם יכול להסביר ולדבר על אותם דברים בקשר לשטויות שאנשים מעלים כי הם קראו תשובה של בנאדם מבין ותירגמו את זה איך שהם רוצים וככה נוצר טלפון שבור הפתרון היחיד הוא שמי שלא מבין לא יגיב אלה אם כן הוא בא במטרה רק לעזור ומתחיל ומסיים את הפוסט בתור נראה לי או ככה הבנתי מאנשים מבינים... והוותיקים צריכים לסבול את הטעויות של הטירונים ולא לענות בציניות ובעוקצנות לא לשכוח שכולנו היינו טירונים שיהיה לכם המשך שבוע טוב :)