חומט חדש:)

לאחר המון התלבטויות ומחשבות,
התחדשתי בחומט גינות מצוי,שמסתבר שבארצנו הוא לא כ"כ מצוי 😄
החומט עוד בייבי,בן חודש וחצי.
אני אשמח לשמוע טיפים לגידול:)
אני מחר אעלה תמונות,תוכל לזהות,המוכר אמרת שזה חומט גינות מצוי,חיפשתי עליו מידע אך לא מצאתי כלום.
מחר אעלה ותוכל לזהות
תשחרר אותו ותבקש מהבחור שמכר לך שיחזיר לך את הכסף! לא חוקי להחזיק חיות בר ארצישראליות, הן מוגנות, והחומט הזה כנראה בא מהטבע (כי המוכר לאיודע על מה הוא מדבר) אז זה פגיעה בטבע ובחיה! תשחרר אותו כמה שיותר מהר, עדיף באזור שהוא בא ממנו

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
אתה בטוח?כי הוא אמר לי שהוא בקע אצלו.
ושיש לו עוד זוג בוגרים שמתרבים אצלו.
אז צריך לדווח עליו ל*6911, זה לא חוקי בעליל וזה פוגע בטבע מאוד
אם יש לך את הפרטים שלו אתה יכול להתקשר *6911 למוקד של רשות הטבע והגנים ולדווח עליו, אני כבר ככה הצלתי צפע ארצישראלי וזעמן זיתני שהוצעו למכירה ביד 2

אה וחשוב מאוד שלא תשחרר אותו לטבע סתם ככה!!!
היצור בקע בשבי והוא לא יסתדר בטבע, הוא יצטרך לעבור שיקום או משהו דומה לפני שיחזור לחיות בטבע, גם עכשיו זה חורף ואין סיכוי שולד בן חודש וחצי ישרוד ככה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
עמיאלחיות המילניום,בסוף זה חומט גמד:)
התקשרתי לשאול אותם איזה סוגי חומטים יש להם, הם אמרו שאם אני רוצה אני יכול לבוא לראות וש"יש להם הכל" לפי הזמנה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
אני כבר מעלה תמונות.
יאאלהה אני מקווה שזה לא זה.זה מבאס תחת בתור זוחל ראשון.
קצת קשה לראות בגודל הזה אבל זה נראה כמו נחושית עינונית או חומט פסים (ששניהם לא חוקיים), לחומט גמד יש צבע יותר חלק ושאמרת שהוא בן חודש וחצי והוא 5 ס"מ זה גם לא המידות של חומט גמד, חומט גמד מגיע לגודל כזה בבגרות בערך: http://www.tiuli.com/animals/273/chomet_gamad3.JPG
עדיף בכל זאת שתתקשר לרשות הטבע והגנים (*6911) ותדווח להם על החנות הזאת, לפחות הם יוכלו לבדוק את זה לעומק

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
שמע כל חיית בר (חוץ מחרקים) שחיה בארץ ישראל היא מוגנת, ביניהם גם הזוחלים, ואני חושב שאתה צריך לדווח על החנות הזאת למוקד כמה שיותר מהר לפני שימכרו לעוד אנשים את הלטאות האלה, המוקד פעיל 24 שעות ביממה אתה יכול להתקשר מתי שאתה רוצה ודי מובטח לך שהם יטפלו בזה.

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
תעלה עוד תמונות, קצת קשה הזיהוי

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

כמה שילמת עבור ה"מציאה"?
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
אין לך מה לדאוג. אחרי שתדווח עליהם תקבל את כספך חזרה (תבקש להפגש שם עם הפקח, ותיקח לשם גם את החומט שלך..). אל תתפשר על זיכוי- כשהפקח יהיה שם לא יעשו לך בעיות. אם יש קבלה זה עוד יותר טוב.
פשוט חוצפה שמוכרים אותם :( והחומט ניראה בהחלט כמו נחושית עינונית לפי הצבע וצורת העין שלו . אבל בכל מיקרה אתה מוזמן לצלם כמה תמונות יפות שלו ,ולעלות לפורום טבע ארץ ישראלי. ועם אתה באמת רוצה חומט ,יש חומט שניקרא חומט כחול לשון ,מדהימים למכירה. וזה באמת חומט פשוט מדהים וכיפי:) והרבה אנשים מגדלים אותם וזה פשוט לטאה מקסימה .